Sākumlapa › Forumi › Notepad.lv › IT ziņas › Opera 10 Final – Zinību dienā!
Salīdzinājumā ar Opera 9 jaunais laidiens ir līdz 40% ātrāks.
Jaunajā Operā cilņu (tabs) joslu pie vēlēšanās var izstiept, un tanī parādīt visas atvērtās cilnes priekšskatījumā. Visas atvērtās lapas tiek monitorētas. Ja kādā no lapām būs notikušas izmaiņas, par to tiks paziņots ar krāsainu punktu labajā pusē
Sākumlapā Speed Dial tagad var ērti konfigurēt atbilstoši monitora tipam un vajadzībām līdz 5×5 lapām. Arī Opera darbvirsmas ikona kļuvusi “resnāka un solīdāka”. Līdzīgi kā Firefox’ā – arī Operai nu ir pareizrakstības pārbaude tieši rakstīšanas procesā.
Lasām vairāk un lejuplādējam Opera 10 RC – šeit
Ja kādā no lapām būs notikušas izmaiņ as, par to tiks paziņ ots ar krāsainu punktu labajā pusē
vienkārši ģeniāli. eh, jāskatās vai es kā agrākais operas naidnieks tomēr nepāriešu uz operu 😀
Pameiģināju un saku ka tie 40% ir pārspīlēti.
Jā varētu lietot ja Operā būtu kas līdzīgs Firefox adonam Easy DragToGo kurš dod iespēju
pavelkot ar kursoru saīsni atvērt to fona tabā vai aktīvā tabā vai saglabāt atkarībā no virziena kurā tiek pavilkta saīsne vai pavelkot iezīmētu tekstu dažādos virzienos palaist tā meklēšanu ar google un citiem meklētājiem utt. Tāds nieks bet nevar to uztaisīt. Savulaik izložņāju visu internetu domāju ka atradīšu kādu java skriptu priekš Operas UserJS kas dotu līdzīgas iespējas kā minētais adons bet nekā.Tā arī nepārgāju uz Operu.
Turbo man arī neko nedod jo internets man ir ātrs.
Arī Opera unite iespējas man neko nedod jo lietoju HTTP File Server 2.2 (795 KB portable) bezmaksas web serveris kam ir daudz vairāk iespēju.
Jaunas skin, ikonas & stuff.
[img]https://innonesen.se/data/shots/opera-v10rc-thumb.png
Man nez kāpēc liela ka default’ais izkārtojums svaigi instalētai opera ir kļuvis pārāk “liels”.
Protams visu var pārkārtot, bet Operas jūzeri migrē no FF vai IE.
Vārdi “sensory overload” šķiet atbilstoši.
Kas attiecas uz jaunajām fīāām
It īpaši tiem, kuriem nākas vazāties pa dažadiem LAN’iem ( skype ne vienmēr ir variants ).
Esmu ļoti pieradis pie UserScriptiem, kas man aizvieto addonus.
Un vēl tas, ka ar Operu čakars torrentus novilkt, vismaz agrāk bija.
Uzgāju kaut ko ļoti noderīgu:
Cerams, ka kādam noderēs.
Es laikam pāreju uz Operu. 😀
Tik vēl kāds nezin kā operai noņemt to augšu nost? Nu to, kur jebkuram folderim ir samazināt, palielināt, aizvērt. Vnk FF’am ir viens foršs spraudnis tam, bet Operai – dunno.
Vai arī Operai tas nav iespējams?
Operai 10 nav: “C:Users”your username”AppDataRoamingOperaOperaprofile”
Vismaz es neredzu.
Tas Element Hider kaut kā negrib darboties uz 10ās operas. Vismaz man met erroru, kad accept un kad izvēlas, ko bloķēt.
Diemžēl palieku pie FF’a. 😀
Bet FF’am man tas element Hider Addons ABP gļuko, kad mēģina ko nobloķēt pēc noskrullēšanas lejā. 😀
Tik vēl kāds nezin kā operai noņ emt to augšu nost?
Tu domā šito ? opera:config#Show%20Menu
Nu to, kur jebkuram folderim ir samazināt, palielināt, aizvērt. Vnk FF’am ir viens foršs spraudnis tam, bet Operai – dunno.
Vai arī Operai tas nav iespējams?
Nesapratu īsti … mošk iedod linku uz to firefox add-on’u.
Bet opera NAV
Nesapratu īsti … mošk iedod linku uz to firefox add-on’u.
Esmu pārliecināts , ka viņš domāja šo ->
Dzīvē izskatās šādi ->
piemērs: [img]
FF paliek cieņā.
Preses relīzes