«Operas» radītāju padzen no kompānijas

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas «Operas» radītāju padzen no kompānijas

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 20 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
    samurajs
    Participant

Viens no diviem interneta pārlūka Opera “ciltstēviem” Jons fon Tečners (Jon von Tetzchner) spiests pamest kompāniju Opera Software. Tas publicēts Tečnera un Opera direktoru padomes kopējā paziņojumā presei firmas mājaslapā.

“Kad mēs sākām, mēs bijām daži puiši mazā birojiņā. Tagad esam izpletušies pa visu pasauli; pie mums strādā vairāk nekā 740 cilvēku, un mūsu produkciju lieto 200 miljoni cilvēku. Esmu neticami lepns par panākumiem, un plānoju arī turpmāk atrasties kompānijas tuvumā,” atklātajā vēstulē raksta Tečners.

[imgr]https://notepad.lv/userpix/28_opera_tetzchnerlg_9f3aa_2.jpg[/imgr]Bet darbiniekiem Tečners veltīja pavisam citādu paziņojumu, kura kopija nonākusi TechCrunch rīcībā: “Man ir skumji sūtīt šo vēsti. Nākošā nedēļa man būs pēdējā Operā. Kļuva skaidrs, ka direktoru padomei, vadībai un man ir dažādi uzskati jautājumā par Opera attīstību. Tāpēc ar direktoru padomi nolēmām, ka man jāaiziet.”

Par iemesliem pārlūka izstrādātājs izsakās, ka tie slēpjas finansēs: “Es vienmēr esmu strādājis, lai izveidotu stabilu kompāniju ar lielām nākotnes perspektīvām. Bet vadībai vairāk interesē ceturkšņa atskaites.”

Paredzams, ka pēc Tečnera aiziešanas sāksies intensīva Operas bīdīšana tirgū visiem līdzekļiem. Savus nākotnes plānus Tečners neatklāj, bet zināms, ka viņam ir jaunas idejas un iestrādnes.

Avots

TrakaisKursis
    Participant

Žēl, ka Operas, kas neapšaubāmi ir dārgakmens starp pārlūkiem (Chrome ir otrs, par ko vērts runāt), vadību pamet viens no tā slīpētājiem…

Jaunzems
    Participant

…kas nav labi, jo Opera nebija patērētāju pārlūks, kura vidējā auditorija = reGative. Tas bija nopietns pārlūks, kas palika pie saviem principiem un vērtībām. Š ādas bīdīšanas tirgū parasti beidzas ar bezpersoniskumu un nekvalitāti. Domā Saab, domā mūziku – ļoti labi piemēri.

vincister
    Participant

Saka Jaunzems ar lapsu avatarā. /facepalm

Jaunzems
    Participant

Tas nenozīmē, ka es esmu firesux lietotājs. Neesmu nekāds Wuu-mons. Gotta Catch Them All!

Davis
    Participant

Žēl gan, lietojams pārlūks, drīz nebūs!? Varbūt kļūdāmies un viss ies tik uz labo pusi?!

dzhonsons
    Participant

Dzīvosim – redzēsim.

Brutto
    Participant

Nav gluži par tēmu, bet..

Twitterī pamanīju kāda retvītu, ka labākais pārlūku salīdzinājums:

[spoil]Mark Dunkley: “Best comparison of Chrome vs. Firefox vs. IE9 I’ve seen so far”

[img]https://1.bp.blogspot.com/-dsmyMHFstEo/TgXk_vhvQVI/AAAAAAAAA4Y/kigpJw6Ghpk/s1600/browser%2Bwar%2Bcopy.jpg[/img]

Nav īsti skaidrs, kapēc IE ēd līmi!:)[/spoil]

Genādijs
    Participant

Sorr, bet operu vienmēr esmu uzskatījis par mēslu.

vincister
    Participant

Un iznāk 11.50 versija. Nedaudz askētiskāku dizainu pataisījuši, man patīk.

msh
    Participant

Var jau saprast – pelēkajai masai jau vairāk par IE nevajag – tā jau kaku lapsa ieguva popularitāti – tehniski nedaudz labāks pārlūks, vizuāli tas pats draņķa IE6, agresīva reklāma, apgalvojot ka esot baigi labs un lāmeri starā, jo neko jau daudz viņiem nevajag… :>

msh
    Participant

Piekrītu TK un jaunzemam 🙁

dzhonsons
    Participant

Gan jau būs labi. Domāju (ceru), ka Opera veljoprojām būs pārlūku tirgus bīdītājs. Visiem zināms, ka ļoti daudz innovāciju ieviesa tieši Opera 🙂

spekis404
    Participant

viņš bija pret operas pārdošanu, tagad pārdos microsoftam 😀

spekis404
    Participant

Žopera nevar piedāvāt neko tādu kā NoScript vai AdBlock, tas kas žoperai ir vienkārši parodija nolāmerota līdz parastiem poke-useriem. Pat žoperas addoni ir invalīdi kas var darīt ļoti maz, kā arī pat nevar izdzēst vai sakārtot bookmarkus neejot bookmark pārvaldniekā. Custom search enžinus vispār nav iespējams sakārtot. Tai katrā jaunā laidienā tiek likts jauns spīdīgs skins ar *bling* *bling* podzinām, lai Šperdziedātāji varētu bļaut wiiii.

Žopera un Fx bez addoniem – lāmēm.

Fx + Addoni – power useriem!

dzhonsons
    Participant

Speķainais, nesaprotu, kas vainas Operas NoAds addonam?

msh
    Participant

Tu esi nevis kaut kāds powerjūzeris bet gan weakness mazohists 😀 Opera ir lielisks pārlūks – uzliec un viss darbojas, neko nevajag aiztikt 🙂 Man likās ka mana kaste [par spīti nelielai eksotikas piegaršai 😀 ] ir novecojusi, bet tā spēj mierīgi pavilkt operu ar ~40 atvērtiem tabiem un visiem tajās lapās atvērtajiem sūdiem – atliek pieņemt ka tu sēdi uz P2 ar 256 MB RAM 😀 ja tev vajag kaut kādus addblockus un tamlīdzīgu draņķību. Kaut kad reiz pamēģināju vienu spraudni, kas flash draņķības palaida tikai katrai atsevišķi uzklikšķinot, vairs arī nekad neesmu uzlicis, neredzu vajadzību. Vairs pat nelietoju operā iebūvēto opciju bloķēt lapas elementus – priekš kam tas vajadzīgs? Grāmatzīmes? Kam tādas ir vajadzīgas? Pirksti tizli vai nevajadzīgas adreses neizdodas galvā paturēt? 😀 Ir kāds labāks meklēšanas dzinējs par gūgli?

Bet nu jā, lietotāji ir dažādi – ir tādi sliņķi kā es, kam neta pārlūku vajag lai browsotu netu un nekam vairāk, ir arī tādi jokaiņi kā tu, kam vajag lai var salikt vismaz 20 nekam nevajadzīgus sūdus un tad pusi laika pavadīt kruķījot kaut kādus nekam nevajadzīgus uzstādījumus – un tad citi brauzeri ir sūdi, jo tiem tie draņķi nav pieejami 😀

P.N. Operas izskats – lietoju kopš 7.50 [laikam tā bija tā versija ar kuru sāku 8 gadus atpakaļ], vienīgās vizuālās izmaiņas ko varu atcerēties – agrāk bija atsevišķa izvēļņu josla kā parastām progām un nebija musara ikona, ā un bija reklāma – bet nu laikam atkal būs pie vainas tas, ka es operu lietoju lai pārlūkotu netu un es skatos uz lapām, tā vietā lai masētu krānu uz pārlūka izskatu un citām nesvarīgām lietām kā dažs labs komentētājs pirms manis. Bet kā tu tā aizmirsi piebilst kaudzīti ar lietām, kuras ff veidotāji ir nospēruši no operas? :>

spekis404
    Participant

Quote:

Bet nu jā, lietotāji ir dažādi – ir tādi sliņķi kā es, kam neta pārlūku vajag lai browsotu netu

Īsāk sakot tu esi parastais poke-žoperas end-useris, kuram neko vairāk par draugiem un fermu nevajag. Tad, kāpēc, tu vispār te smirdi, jūzo vesels savu spīdpodziņu žoperu un atstāj Fx ar addoniem īstiem vīriem.

Nav vērts tērēt laiku diskutējot ar tādu aprobežotu celmu, kas pat lasīt nemāk.

msh
    Participant

Zināji ka īsti vīri nodarbojas ar kaut ko nopietnāku kā dročīšana uz plika, gļukaina un atmiņu rijoša pārlūka 50 uzinstalētajiem spraudņiem? 😀

Bet lai vai kā, man prieks par tavu inteliģenci, tavu P2 un 13″ CRT moni, kura blāvuma dēļ kaku lapsas ikonas nespīd 😀 Galu galā, kāpēc izvēlēties interneta audī operu vai interneta škodu hromu, ja var izvēlēties interneta zapiņu ff, kur vienmēr būs ar ko papisties, bet nekas no tā labāk nepaliek 😀 Pelēkā masa gan tā nedomā un pamazām vien pāriet uz hromu – es vispār vairs neatceros kad būtu redzējis kādu lietojam vai kādam instalējis ff 😀

karlis
    Participant

Būs jauns un labs pārlūks no Johana Tečera. imho

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 20 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā

Vai vēlies saņemt jaunumus no Notepad.lv?