Sākumlapa › Forumi › Citas tēmas › Humors un Joki › Optimālā leņķa aprēķina metode.
Nu labi, apstiprināju kontaktus, izrādījās nav nekāds dievs – viens putniņš iečivināja kādai studentei (pupi uz priekšu, vēders uz iekšu) manu skype adresi. Tad nu panesās sarakste (citēju saīsināti):
Studente: Labdien! griežos pie Jums pēc palīdzības pie FoxPro. Man vajadzeetu vienu mazu programmiņu, un ir luugums vai par attieciigu samaksu Juu vinju vareetu uztaisiit?
Programminja šāda: Forma, kas nodrošina jauna ieraksta pievienošanu datu bāzei – tabulai, labošanu un attēlošanu ekrānā. Vēl arī būtu vēlams iespēja izvadīt visu Wordā, bet tas nav arī tik būtiski.
ob1: a kas par datiem tajā tabulā? jebkādi?
Studente: Uzņēmuma nosaukums, reģistrācijas nummurs, licences numurs, datums kad licence izdodta, datums līdz kuram licence derīga, piezīmes. tas laikam viss.
cik jums laika paietu šādu programminju taisiit? Negribu Juusu laiku teereet! kaa ar samaksu?
Tā bez maksas nevar, jūs esat speciālists un Jūsu laiks maksā naudu 🙂 plus tā programma nav nemaz tāds sīkums – man tā ir dzīvības glābšana
ob1: cik saprotu, tas vajadzīgs studijām. Kāda specialitāte?
Studente: jā, studijām gan. Īstenībā lai nokārtotu praksi. mācos informācijas tehnoloģijas
nu labi, uzcepu progu (kādas 10 rindiņas koda):
Studente: Milzīgs paldies 🙂 Tagad palieku parādā miljonus
ob1: hmm man ir daži jautājumi, var?
Studente: noteikti!
ob1: 1) kurā kursā esi?
Studente: 4.
ob1: 2) kāds ir optimālais sievietes kāju pavēršanas leņķis (grādos), lai bez zināšanām tiktu līdz 4. kursam?
(tīri zinātniska interese)
Studente: 0 graadi…
ob1: hmm… laikam būs jāpastudē kamasutra… 0 grādi – varētu būt interesanta poza
nu jā, pabeigsi tu augstskolu, tā kā programmēt nemācēsi, tad iesi par ierēdni… un drāzīsi mūs programmētājus… un izzagsi valsti… lai veicas
Hmm, izskatās, ka tos miljonus man neredzēt (un procentus no tiem arī), “Latvijas lepnumam” mani laikam arī neieteiks par to “dzīvības glābšanu”…
—
Bet jautājums ir sekojošs – lūdzu palīdziet atrast metodi kā aprēķināt optimālo sievetes kāju pavēršanas leņķi, lai tiktu līdz 4. kursam bez zināšanām. Tikai, lūdzu, neizsakiet minējumus, ja Jums ir kādas idejas, tad pamatojiet tās ar matemātiku/fiziku/ķīmiju.
P.S. hmm, varbūt Samurajs to varētu noformēt kā konkursu – research kānekā…
Bet par to kāju platumu, es tā neteiktu. Vienkārši ir daļa meiteņu, kuras ir uzcītīgas “izbīdītājas”, lai izbrauktu haļavna. Vienam kursa biedram palūdz vienu mājas darbu, otru – otram. Eksāmenam sadabū špikerus no cītīgākajiem špikeru gatavotājiem. un tā aizkuļas un izkuļas… gandrīz bez zināšanām. 🙂 Bet varbūt kursa biedrs, kurš perfekti izvilcis sev līdzi šādu meiteni, studijas spiests pabeigt bez augstākās izglītības, jo nespējis dabūt 4-ku piemēram lineārajā algebrā. 🙂
ob1
Es zinu, es arī agrāk tam neticēju…
Bet lai nu nebūtu noslēpums, ka gan informācijas tehnoloģijās, gan vispār iegūstot uz papīra kādu profesiju vai grādu vismaz ļoti lielākā daļa tiek cauri bez zināšanām. Tāpēc šis gadījums diez vai būtu kāds jaunums vai īpaši izceļams starp pārējiem; tādi notiek visapkārt un katru dienu.
Skaidrības labad piezīmēšu, ka minētais uzdevums nav skolas uzdots. Tam gan nav būtiskas nozīmes.
Pēc pārdomu momenta secināju, ka pašam man arī sevi jāpieskaita pie diletantiem. Daudz kur esmu izbraucis un visur vēl neesmu paspējis. Bet šai pasaulē visi grib atrast vietu zem saules.
Ko iemāca konkrētais starpgadījums? Turpināt blefot, līferēt, līst un čakarēties. Un neuzticēties. Paldies :>
Pats esmu palīdzējis studentiem. Jo uzdod jau daudz ko netēmā, vienk. lai būtu minimālas vispārējas zināšanas kā tas vis darbojas.
Pagājušo nedēļu draugam kas studē sabiedriskās attiecības, uztaisīju mājaslapu. Viņam jānodod bija diskā. Un tad es iedomājos cik ilgi ir jāmācās lai parastu html, css mājaslapu uztaisītu pēc visiem standartiem. Un diez vai, vel jebkad viņam pie tās lietas būs jāatgriežas.
Uz meliem un krāpšanos nevar uzbūvēt sakarīgu ētisko sistēmu. Nevar. Tāpēc nevajag man mācīt kas ir ētiski, sākumā ar sevi tiec galā…
Likumu valodā studentes darbībās ir krāpšana, a tu esi līdzdalībnieks… es pabļāvu – ei, tauta, mūs apzog, un tāpēc esmu sliktais?
Hmm, es tikai nekādi nevaru izdomāt – vai publicēt tās studentes vārdu/uzvārdu/e-pastu vai nē…
Hmm, es tikai nekādi nevaru izdomāt – vai publicēt tās studentes vārdu/uzvārdu/e-pastu vai nē…
Bildi un telefona numuru, vel?
Un mēs vēl valdību lamājam… Kā jau teicu, viss sākas no tautas. Tauta – zagļi!
Jābeidz šī ambrāža, pirms te tiešām panesās vārdi, uzvārdi un pārējās detaļas. Tas jau tagad ir gandrīz zīmogs uz pieres, tas nav tā vērts un taisnību meklēt nemaz neesmu nācis.
Ne tur aizgāja “mācīties”, bet – savā gadījumā saku – es neapstāšos pusceļā, pat ja esmu kļūdījies. Augstākā izglītība ir stereotips, neviens džedajs to neizsitīs ne no vecāku galvām, ne no sabiedrības domas.
Kad tā izglītības sistēma ir bijusi “pareiza”? Un “politologos” ir savādāk? Tukša diršana ir pilnīgi visur. Arī te tagad.
Ob1. Man tāda dziļa aizdoma, ka Crow pats/pati ir tā 4. kursa students/studente 🙂
Preses relīzes