Sākumlapa › Forumi › Hardware › Atmiņas (HDD, RAM, Flash) › Optimālākais veids, kā pārbaudīt HDD dzīvotspēju
Manā zemgalda saimniecībā ganās divi 1TB WD 10K rpm VelociRaptor, kuru loma ir uzturēt visu aktuālo dokumentapriti un glabāt dažādus backupus, filmas un vēl šo to. Uz C man griežas tikai un vienīgi aplikācijas.
Interesē veids, kā es varu laicīgi saprast, ka kādam no šiem HDD (abi pirkti vienlaicīgi) tuvojas TÄ€ diena. Baigais paranoiķis neesmu un negribās būvēt backup on backup shēmas. Pietiktu vienkārši reizi pusgadā paskatīties, kā šiem klājas un ja manāmas kaut kādas pazīmes par Zero dienas tuvošanos, tad uztaisīt backupus.
Ja vienīgā pazīme, kuru skaidri var noteikt ir “bēdas” diskā, tad padoms īsti laikam nav nepieciešams.
Bet varbūt ir kaut kādi civilizētāki veidi.
Es nezinu.
Mby dumjš jautājums.
Negribās vienu dienu pamosties bez dažādiem (daudz) svarīgiem dokumentiem.
Pašlaik nekādu aizdomu nav.
Jautājums ir no profilakses sērijas.
OS – visu mīlētais W10.
Pārējais parakstā.
[img]https://i.imgflip.com/zqkm6.jpgvia Imgflip Meme Maker
Ieteikums, protams, ir tomēr ik pa laikam taisīt backup.
Khem, tas ir ko es esmu novērojies no saviem nomirušajiem diskiem, ir tā ka pat SMART rāda ok, bet dzirdamas skaņas, pēc kāda laiciņa disks vnk pārstāj dzīvot, tas gan ir plašs jēdziens, kas kuram ir skaņas un tas laiks arī var būt vēl plašāks jēdziens…
svarīgi dokumentitikai vienā
Ieliec abus RAID-1 masīvā un, ja viens nomirst, vienkārši iespraud jaunu HDD. Protams tas nozīmēs, ka tev būs nevis 2TB kop, bet gan tikai 1TB … toties ļoti maza varbūtība ka datus pazaudē, kad kaut kas nobrūk.
Baigi neesmu iedziļinājies, bet man ir aizdoma, ka RAID kontrolierim ir pieslēgti tikai 4 stata porti uz kuriem tad arī griežas C.
Software RAID kaut kā negribas.
Drīzāk saņemšos un nopirkšu kaut kādu PCI raid karti. Cik atceros, lētas viņas arī nav.
Preses relīzes