Sākumlapa › Forumi › Software › Debian Linux atbalsts › Orgjijas ar Linux uz Laptopa..
Kjepleps: Fujitsu Siemens AMILO Pro v2030
Nu nekaadiigi nevaru piedabuut laptopa ventilatoru straadaat taa, kaa tam buutu jaastraadaa, proti, tas mauc pilnaa rezhiimaa nepaartraukti, liidz ar to lapsis paliek skaljsh un ventikja dienas skaitaas aatraak.
Meerkjis ir panaakt grieshanaas aatrumu baazeetu uz temperatuuru, kaa tas smuki darbojas XP.
Parakaajoties pa netu, uzraku vecu manuaali, kur visa veina novelta uz DSDT, ko ekstraktee no biosa. Nu ko, ja jau biosa dotais ir bugains, tad tas ir jaasalabo, visu izdariiju peec shiis
Otra probleema, nu nekaadi nevaru piedabuut openchrome draiverus darboties, draiveru paka ir uzstelleeta, bet ko liidz pakorigjee xorg.conf un paarstartee x paraadaas melns ekraans i vsjo. Palasiijos ieksh vinju maajaslapas, ieksh faq ir taada lieta aprakstiita un varianti kaa to noveerst, bet, protams, izmeegjinaati ir visi tur mineetie un neviens nedarbojas..
Viss paareejais ir salikts un straadaa lieliski, vieniigi shiis lietas mani nomoka..
Par openchrome. Kāda Tev video karte?
Par tiem ventilatoriem. Ir nācies sastapties ar līdzīgu problēmu. Tajā gadījumā bija situācija sekojoša.. Bija viens process (Skype), kas visu laiku lika processoram darboties uz visiem 100%. Secība sekojoša, processors attiecīgi vairāk karst -> kūleris griežas raitāk. Nokilloju procesu, viss nostājās savās sliedēs.
Par openchrome. Kāda Tev video karte?
Karte ir VIA VN800, esmu lietojis openchrome uz citas distras un viss gaaja kaa smeereets..
Par procesiem, tur man viss ir kaartiibaa, cpu noslodze nav liela. Un diezin vai arii temperatuura tik aatri uzkaaptu, tikko iesleedzot datoru, lai ventikjis darbotos pilnaa aatrumaa.
Par openchrome… iemet, ko par to visu saka .log fails. Ko viņš saka par šo ķibeli?
Section “Device”
BoardName “P4M800Pro, CN700, VN800”
Driver “chrome9”
Identifier “Device[0]”
VendorName “VIA”
Option “ForcePanel”
EndSection
Tātad… openchrome Tev iet kā puķe, bet kaut kur konfliktiņš. Pamēģini device sadaļu šādu:
Section “Device”
BoardName “P4M800Pro, CN700, VN800”
Driver “chrome9”
Identifier “Device[0]”
VendorName “VIA”
Option “ForcePanel”
EndSection
Es tak teicu, ka faq variantus jau izmeegjinaaju, izmainju nekaadu..
Ko lieto gnome vai kde?
Lietoju KDE.
Pagooglējos nedaudz par Tavu jautājumu… izrādās, neesi pirmais ar šādu pazīmi:
karoče, tas esot bugs 🙂
daudziem palīdz, ja pie drivers ieliek
Option “AccelMethod” “EXA”
bet citiem
Option “NoAccel”
Varbūt izmēģini.
😀
P.S. Ar savu offtopic, Tu šo tēmu nebūt nepadari par otro vai trešo. 🙂
Autor, neuztraucies iipashi, gan jau salabos. OS veel nav iisti nedeelju veca. Ar jau uzkaapu uz graabeklja un uzinstaleeju sev svaigu OS. Pagaidaam probleemu vairaak nekaa vajag.
Saakumaa apgreidoju, ok, probleemas. Peec tam bija format c: saucamais. Peec svaigas instalaacijas shis kaut kaa umudriijaas atcereeties visus uzstaadiijumus, bookmarkus u.t.t. . Shii lieta viss vairaak patreiz kaitina. Veel ir auzas ar power managment man. KAut gan esmu uzlicis, lai monitors nekad neizsleegtos ( arii Screen Saver izsleegts), shis taapat meegjina izsleegties un peec tam piesienaas ar paroles pieprasiishanu. Tracina, jo nevar paskatiities filmas.
Toties, ja buus taapak kaa ar 11.1 un paarejaam versijaam, kur kljuudas sameeraa aatri salaboja, buus aatra smuka OS, iipashi ja atdos KDE3.5 .
Sorry par offtopiku.
Preses relīzes