Padalāmies pieredzē par ventilatoriem!

Sākumlapa Forumi Hardware Pārējās Hardware lietas Padalāmies pieredzē par ventilatoriem!

Tiek skatīts 8 ierakstu – 1 līdz 8 (no 8 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
    msh
    Participant

Sakarā ar to, ka manas kastes ventilatoru skaita dēļ ventilatori man ir diezgan sāpīgs jautājums 😀 , ļoti vēlos uzzināt cilvēku pieredzi, vai dārgie ventilatoru cena ir adekvāta to kvalitātei. Gultņu ventilatoros jau esmu vīlies, nesen sanāca arī vilties lietie šķidruma gultņu ventilatori Arctic Cooling F9225L, jo šitentie divi propelleri man parādīja, kāpēc cilvēki mēdz lietot tos nejēdzīgos silikona puļķus – viņi vibrē. Bet slīdes gultņi tur, kur no ventilatora vajag atdevi, ir pārāk trokšņaini. Taču nav vēlmes nopirkt pāris ventilatorus pa 10-15 mārciņām gabalā lai atklātu ka tie nav labāki 😀 Ir doma par kaut ko ar šķidruma gultņiem – Scythe S-FLEX, kā arī pētu Gelid un Sharkoon ražojumus. Mana patreizējā pieredze rāda ka tur, kur ātrums nav vajadzīgs, pilnīgi pietiek ar slīdes gultņu ventilatoriem – ir man te viens 14 cm propelleris un viens 12 cm, abi ir klusi. Taču mazajiem tas neder…

Wuu
    Participant

Standarta Cooler Master ventilatori, labāku nav.

Willis
    Participant

Labāki ir. Man no korpusa gaisu ārā velk Akasa APACHE un tādu pašu uzliku OCZ Gladiator Max oriģinālā ventilatora vietā, videokartes temperatūra samazinājās uz 10 un CPU temperatūra uz 15 grādiem un vēl izpūšot gaisu caur OCZ Gladiator MAX redeli dzesē mātesplates chipsetu .

Ja galvenokārt vajag dzesēt redeli var likt Noctua NF-P12-1300 , pareizi tie ir dārgāki . Korpusam viennozīmīgi labāk derēs Akasa APACHE .

Akasa APACHE

Nocuta NF-P12-1300

msh
    Participant

Man diemžēl situācija ir nedaudz savādāka – kā jau pieminēju, man vajag kaut ko mazu, pietiekamas veiktspējas un klusu. Un kaut kas uz 1k rpm vienkārši būs par īsu. Tagad vēl vakardien ieradās jebajā nosolītais Thermaltake Purepower 560w baroklis, diezgan pieklājīgi uztaisīts, bet gultņu veņķiki no vecuma palikuši skaļi un rada vibrācijas, tātad būs jāmaina, un klusāku nekā oriģinālie – viens šitāds un viens šitāds, tikai negribu atkal iebraukt tādās auzās kā ar tiem, kas tagad pročus dzesē, iztikt var, bet ideāli nav…

Willis tev tā tava akasa griežas normāli, bez vibrācijām?

Willis
    Participant

Klusu dabūt nebūtu problēma, kaut vai šitāds , nav ne jausmas ar kādiem gultņiem labāk likt, ventilators taču visu laiku ir siltumā un eļļa varētu ātri izkalst .

Wuu
    Participant

Nezinu Willis ko tu tur lietu un kapēc lieto, ka tik krasas izmaiņas temperatūra var iegūt, bet vienozīmīgi kaut kas tev tur nav kārtībā.

Nav ko sev dzīvi sarežģīt. Š…emam standarta CoolerMaster propelleri un pieslēdzam jebkādu RPM regulētāju un dzīvojam laimīgi, pēc izvēles.

Willis
    Participant

🙂 Viss ir vairāk kā kārtībā. Noņemts CPU cooleris, uzlikta jauna termopasta un uz CPU redeli gaisu pūš daudzreiz klusāks un ar ar daudz lielāku gaisa plūsmu ventilators + vēl BIOSā ir palielināts CPU coolera apgriezienu skaits .

msh
    Participant

Es netaisos pirkt neko ar zemāku ražību par 40 cfm, par cik oriģinālajam ir 47 cfm. Tas veņķiks ir viens no tiem, par kuriem es nedaudz prātoju, vai cena ir atbilstoša kvalitātei…

Tiek skatīts 8 ierakstu – 1 līdz 8 (no 8 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā