Palīdzi mammai (pc randomly dies)

Sākumlapa Forumi Hardware Pārējās Hardware lietas Palīdzi mammai (pc randomly dies)

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 23 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
    root
    Participant

Situācija sekojoša – kaste, acer 3700gx desktops, i915p/g ik pa laikam bez jēlkāda iemesla vienkārši nomirst, tad kādu laiku neslēdzas iekšā. Pēc tam atkal ieslēdzas un mierīgi rūc tālāk, reizēm intervāls starp spraģīšanu pāris dienas, reizēm pāris minūtes, temperatūra nepārsniedz 66-70C CPU pie pamatīgas noslodzes (p4 2.93 775), mātei, bridžam un hdd- 40C. Barošana atkrīt jo ir diezgan ievērojams jaudas atlikums, pci sloti tukši, video onboard, pat flopsi izmetu misenē. WDC hdd arī itkā nevarētu rīt vairāk kā ir pieejams.

Manas personiskās domas ir, ka vainīga CPU un mātes dzese (oriģināli mātei kā arī pašlaik dzeses nav), bet moš kādam ir kāda cita ideja, negribētos izmest pussimt latus par dzesi un tad aplauzties un izrādītos ka problēma ir citā pagastā, piemēram, iespējams Ob1 Siguldas hadronu kolaidera kompleksā ražots ram.

izredzētais
    Participant

neskatoties uz ievērojamo jaudas pārpalikumu, es nepaslinkotu patestēt kompi ar citu barokli un tikai tad domātu tālāk

_Mo3_
    Participant

Man ar nesen bija līdzīga situācija un barošanas bloks arī itkā bija ar rezervi, un es arī vismazāk jau nu domāju, ka barošanas bloks ir vainīgs, bet izrādījās tieši pretēji!

root
    Participant

Te rodas problēma – mini-tower formfaktors. Pat ja es patestētu – citu barokli vietā neielikt. Bet nu labi, someday.

Pašlaik skatos ka ieslēdzies thermal throotling, značit problēma dzesē. 🙂

nevertell
    Participant

Ir gadījies būt klāt līdzīgam gadījumam. Izklausās debili, bet pamēģini nomainīt bios bateriju. Šªn barokli ar nāktu par labu notestēt. Pamēģinot tu jau neko sliktāku nepataisīsi. Varbūt.

izredzētais
    Participant

TavaMāte, barokļa vainas gadījumā, to varētu vest pie D_L, nav jau uzreiz jāmet acis uz jaunu 🙂

root
    Participant

Bios bateriju? Mkk, okei, kastēm man viņas te. Barokli arī notestēšu rītvakar. Aizmirsu piebilst- kompis ir praktiski jauns, no noliktavas krājumiem, pat nebija atpakots. 🙂

Izredzētais, es šo kašteli veidoju sev, pārsvarā vitālās daļas anyway tiks mainītas, tajā skaitā psu. Tikai nezinu kad 😀 Iepatikās kaut kā mazā formfaktora deski, mazliet modinga un būs pieklājīga kaste.

ob1
    Participant

1) Var būt baroklis. Var nēģināt atjaukt un iztīrīt no putekļiem.

2) Keisā iemet papildus ventilatoru.

TokRa
    Participant

TavaMaate wrote:

bez jēlkāda iemesla vienkārši nomirst, tad kādu laiku neslēdzas iekšā. Pēc tam atkal ieslēdzas un mierīgi rūc tālāk

Plaisa pamatplatē?

Snorx
    Participant

Piekrītu TokRai- mikroplaisas ne šitādus vien brīnumus taisa, bet ja jau parādās thermal throtling, tad ņem nu vien piemeklē kādu dzesi, kaut termālā aizsardzība neattaisno variantu, ka nevari palaist vairākas dienas- parasti jau pēc 5.min. visam jāiet. Turklāt izskatās, ka tas ir P4 515- tātad Prescott un priekš tās krāsniņas tās temperatūras pie slodzes nemaz tik briesmīgas nebūtu, kaut gan šaubos, ka tu tur dzenā kādas ūberjaudīgas lietas, bet pie mazas slodzes tomēr biki pa daudz…

root
    Participant

ob1, kompis praktiski jauns, kādi tur putekļi 😉

2: done, skatīšos kas būs.

TokRa, tad vajadzētu ik pa laikam nobrukt kādai subsistēmai ne tikai stop-restart-stop

Snorx, tu pārprati- tā tiešām arī ir- pāris minūtes un šams atkal darbojas, ar āris dienām es domāju, ka intervāls starp spraģīšanu ir no 5 min līdz paris dienām.

Š odien uzķēru, ka parasti mirīšana notiek pārlūkojot webu iekš. Īpaši mīlu online video. Hint?

Snorx
    Participant

Ja jau onboard video, tad chipseta dzesēšana varētu būt pie vainas, kaut tādi joki agrāk bija manīti uz nvidias chipsetiem tikai. Bet nu cpu temperatūra ir par augstu pilnīgi noteikti: https://www.hardwaresecrets.com/article/Maximum-CPU-Temperature/143/6

Andron MacBeton
    Participant

Kārtējo reiz klauns pierāda ka neko nejēdz.

Snorx
    Participant

Ja nemāki iedot konstruktīvu ieteikumu, vai risinājumu, tad savu morālo caureju paturi pie sevis…

daGrevis
    Participant

macbeton wrote:

Kārtējo reiz klauns pierāda ka neko nejēdz.

Snorx wrote:

Ja nemāki iedot konstruktīvu ieteikumu, vai risinājumu, tad savu morālo caureju paturi pie sevis…

Tieši tā! Ja ko jēdz, tad varbūt pastāsti kas šamam neiet, nevis ko gudri muldi?? 🙂

P.S. Es, piemēram, neko nejēdzu, bet arī klusēju. xD

nevertell
    Participant

Nu kā, onlain video tač ir baigā slodze, tapēc ar pārkarst. Varbūt pa tiem gadiem, ko šams ir sēdējis noliktavā, termopasta ir palikusi par vienkārši pastu ?

Andron MacBeton
    Participant

Tādam perdelim palīdzēt? Kāda mārrutka pēc? Visuvarenais āksts NO RĪGAS nespēj 1kāršu lietu saprast. Pie tam ar to naudu pelna. Lai tak nosprāgst!

ob1
    Participant

Beton, es saprotu Tavu reakciju (nepatiku). Bet varbūt pamēģināt citu stratēģiju? Mēģinat palīdzēt pirms norakstīt?

quizzical
    Participant

Uztaisi videokartes benchmarku un paskaties kas notiek. Man bija gadījums kad PC taisa restartu tiklīdz tiek ieštepselēts tīkla vads, bet nerestartējās pie slodzes. Vainīgs izrādijās barošanas bloks, nevis tīklene.

P.S.

Pārbaudi, vai CPU tiešām kārtīgi pievienots.

izredzētais
    Participant

ja d_l nebūtu nobanots, gan jau ka risinājums sen būtu bijis rokā…

un vispār, publisks spēriens pa olām tam “vecākajam”, kurš šādi izrīkojās.

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 23 kopumā)
  • Tēma ‘Palīdzi mammai (pc randomly dies)’ ir aizvērta jaunām atbildēm.
Jaunākais portālā