Palīdziet izvēlēties laptopu, budžets 200 – 250 ls

Sākumlapa Forumi Hardware Pārējās Hardware lietas Palīdziet izvēlēties laptopu, budžets 200 – 250 ls

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 18 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
    migors
    Participant

Sveiki, paziņa (meitenne) nokrita no moča un ar lūzumiem guļ mājājas. Tā kā ir sīkie nevar atļauties slimot.

Lūdza palīdzēt atrast laptopu cenā no 200 -250 ls. ir nepieciešams lai spēj tikt galā ar atvērtu outlook, word, exel, kādiem 10 atvērtiem tabiem un vēl pāris loģistikas progas. Tātad ne vienkārši interneta pārlūkošanai. Displēju grib ne pārāk lielu bet lai var strādāt (nu nav īsti skaidrs kādu)

Ja piedāvājums ir labs var jau arī nopirt līdz 300 ls.

Būšu pateicīgs ja ko ieteiksiet

Pats skatijos šito bet nesaprotu vai tas procis vispār kaut ko var pavilkt :https://www.ordi.lv/lv/9920-1690.html

vai šitāds: https://m79.lv/p/94792

msh
    Participant

Kā saprast to tavu “nesaprotu vai procis spēj kaut ko pavilkt”? Kastes pavilkšanas spējas ir atkarīgas no roku leņķa un izvēlētās OS un progām. Senos laikos ar 200 MHz pentium mmx ciparoju lentes, rakstīju un kopēju diskus un vēl viskautko [tas gan notika uz win98se], pāris nedēļas atpakaļ sērfoju netā ar operu, kurā bija vaļā 10 tabi, čatoju ar skapi un klausījos mūziku ar 550 MHz P3, un tur galvenais lēnuma un problēmu iemesls bija ~300 mb ram un 1,6 GB cietucis ar 3-6 MBps ātrumu… 😀 Tā celka noteikti ir stiprāka par 550 mhz P3… 😀

shady
    Participant
    msh
    Participant

Apakšējais ir hāpē… 😀

migors
    Participant

Nu man strādās jebkas, bet parasti ar tādiem lietotājiem kā tā meitene ir problēmas, piekākā sistēmu ātri un tāpēc lieka jaudas rezerve nekad nav par sliktu

shady
    Participant

Tev ir diezgan niecīgas prasības un manos ieteiktajos linkos var atrast 100x kārtīgu rezervi:)

Galvenais sakonfigurē sistēmu, slaiec permisijas lietotājiem un izveido viņai “user” nevis atstāj “admin”.

Un būs ok!

Imhoteps
    Participant
    archeens
    Participant

es tikko nopirku šo https://www.1a.lv/datortehnika/portativiedatori/lenovo_thinkpad_sl510/5097925/

darbam. Patīk thinkpadi. Uzmet aci vēl šeit https://www.1a.lv/special/akcijas/nemaksat_lizings_nomaksa/2079080/ tur ir akcija, paņem tagad, bet maksa tikai pēc jaunā gada.

Skilletin
    Participant

tā akcija vairs nav aktīva;)

migors
    Participant

Paldies par palīdzību, dzelžos es esmu galīgs pāķis 🙂

Willis
    Participant

Š itas Lenovo ThinkPad SL510 ir tas pats kā ‘archeens’ pirmajā linkā ieteiktais, kuru viņš esot 1A.LV bodē nopircis ?

Svens
    Participant

Kādēļ tāds jautājums, Willis?

Willis
    Participant

Gribēju izlasīt pēc iespējas pilnāku tehnisko spocifikāciju, ko raksta ražotāja mājaslapā, iespējams es tādu nopirktu fāterim, citādi viņām jau ir galīgi vecs Compaq nx9030 kuram jau draiverus sen neatjauno .

msh
    Participant

Un priekš kam viņam tos jaunos draiverus? 😀

Willis
    Participant

Priekš Windows 7 video draiveri nemaz nav, kaut vai tie paši AERO dizaini nestrādā .

msh
    Participant

Nu un priekš kam viņam to sivēnu? Parasti vidējajai paaudzei vajag lietojamu sistēmu, nevis bling bling, un kā reiz tas compaqa porķiks ir nācis ar winxp, kas nozīmē ka vislabākā win draiverus viņam dabūt nav problēmu – nav nekur jāmeklē pa visu pasauli kā jaunākiem hāpē porķikiem, bet vienkārši jānovelk 🙂

Willis
    Participant

Priekš Windows 7 nav ko vilkt, videodraveri priekš HP Compaq nx9030 vienkārši nav .

msh
    Participant

Nu bet elementāti – format C: / install winxp. Priekš kam kaut ko priekš sivēna jāvelk? Jebšu tēvs priecājas un saka “paldies, dēls, nu gan viss velkas gliemeža ātrumā, toties puscaurspīdīgi logi nereāli ierullē, visu mūžu esmu par tādiem sapņojis”? 😀

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 18 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā