Palīdziet sakomplektēt PC

Sākumlapa Forumi Hardware Pārējās Hardware lietas Palīdziet sakomplektēt PC

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 34 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
    kurmis
    Participant

Labdien.

Ir vajadzība iegādāties PC, kurš tiks izmantots darbā ar solidworks, autocad, uc. 3d programmatūru (neprofesionālā līmenī, pagaidām 😀 ) . Budžets: 400-500 lvl ar monitoru 🙂 , tiks arī atlicināts laiks kādai spēlei.

Š eit es izveidoju savu variantu:

Dators

Ceru uz jūsu palīdzību, sabalansētas sistēmas izveidei. Paldies par atsaucību 😉

___

web33
    Participant

Benq Monitoru 😀

Foxsk8
    Participant

Mans variants

Crow
    Participant

Un manējais variants

Atkal jau pāri budžetam, bet es savādāk neprotu.

@fox: aizsist visus 4 atmiņas slotus ar 1GB klucīšiem? Ne tikai neefektīvi, bet bez iespējām paplašināt 😉

ob1
    Participant

Autora komplektam nav ne vainas… tikai jāpiemet pāris ventilatori… un es ņemtu pamatīgāku korpusu, bet saprotu, ka budžets spiež. Hmm, ak jā – nVidia čipsetam pienāktos nVidia videokarte. Piemēram 240?

Crow
    Participant

[spoil][align=left]Nē, tiešām nav ne vainas. Pieliekam 30 naudiņas un dabūjam vēl divus, bez šaubām, absolūti liekus kodolus, gandrīz divtik spēcīgāku videokarti. Vienīgais – monitora DPI. FullHD tomēr labāk 24 collas. [img]https://www.bildites.lv/images/rj0ld6g9ok553oxytq.gif[/img][/spoil]

Gaidam biedra Wuuškina variantu :lala:

Evers
    Participant

Benq monitoru pavisam noteikti neņem, ja nav pazīstams elektriķis, kas gatavs par pliku paldies viņam nodegušo barošanu taisīt. 🙂

ob1
    Participant

Vārna, tu arī aizmirsi par kūleriem… un pēc tam tauta sūdzās, ka diskam bēdas… a diskam nepatīk dzīvot virs 40C.

Wuu
    Participant

Crow wrote:

Gaidam biedra Wuuškina variantu :lala:

Es negribēju nemaz piedalīties šinī diskusijā, bet… Te nu ir

Umcacā Umcacā… LED apgaismojuma 22 monitors, 4×3.0 GHZ procis + GTX460.. Owno jebko kas iepriekš minēts 🙂

Crow
    Participant

Par kūleriem piekritīšu pilnībā. 🙂

Akurāt labi būtu uzreiz skatīties kādu kasti, kam ir vieta, kur likt pa vienam priekšā un pakaļgalā vai tie ir jau komplektā. Hmm… https://www.dateks.lv/cenas/28/44020_thermaltake_v3_black_edition.php ?

Bet nu nesanāk naudiš… kūlerus var pielikt vēlāk, proča kodolus un šeiderpročus nekādīgi :p

Es jau domāju, ka Wuuškins mums visiem ieliks kloķi! Hmm, laikam būs iemanījies Spēku izmantot, ka grib ar 450W Codegen barokli nobarot sistēmu ar 95-vatīgu proci un vēl GTX460. Es to frīkaino kasti neņemtu, ja man pakaļ sviestu 😀

Wuu
    Participant

Crow wrote:

priekšā un pakaļgalā

Es tev šoreiz nepiekritīšu. Bet man liekas sāna 120mm ir daudz labāka izvēle + baroklis visu karsto no augšpuses izvelk ārā.

Crow
    Participant

Tu jau man nekad nepiekrīti, kakaja razņica 😀

Zini, ka baroklis arī jātaupa – tam milzīgajam kondierim tur iekšā nepatīk dzīvot pirtī un no tā ir atkarīga barokļa efektivitāte un mūža ilgums 🙂

Evers
    Participant

Crow, tavā komplektācijā esošā VGA čīkstēs, varbūt der skatīt citu ražotāju pēc atsauksmēm par konkrētā modeļa uzvedību. Vai Asus liek lētās komponentes vai kā, bet man jau otrā Asus karte, kas pie slodzes čīkst, iepriekš GTS250, tagad HD5770. Nedaudz nepatīkami tas ir, bet izarot interneta dziļumus rādās, ka tas ir populārs blakuseffekts dažādu ražotāju higher end videokartēm ar ko jāsamierinās, vienīgais atrisinājums bija saistīts ar nagu lakas vai līmes sazieķēšanu attiecīgajos elementos. 😀

Crow
    Participant

Man superklokotais brīnums arīdzan “čīkst”. OCC forumā man ieteica samazināt core voltāžu, bet diemžēl man tāda fīča ir nolockota iekš video BIOS. Tas neesot defekts, jap, otrs variants – piezieķēt kondierus un spoles ar kaut ko ķepīgu. Tikai pie lielas slodzes sāk tā uzvesties un tad jau man personīgi ir vai nu austiņas vai iet vaļā šņigu-šņagu-blīkš-blākš un tāpat nedzirdu 😀

Nu ok, ok… pats arī personīgi neņemtu to āsus šedevru, bet nu budžets ir kāds ir. Can’t have everything 🙂

nevertell
    Participant

Ja pērk normālu korpusu, tad ventilātori nāk līdzi. ŠªN pēc atx standartiem/normatīvām/hvzkam un miljons testiem ir pierādīts, ka labi ir tad, ja ir 1 līdz 2 intake venti priekšā pie diskiem un 1 -2 exhaust venti aizmugurē. Ļoti labi ir tad, kad baroklis ir nolikts apakšā un ir vēl viens/divi exhaust venti korpusa augšā, kas pūš vertikāli. Sānu venti taisa turbolenci un bojā gaisu.

Karti varam noklokot, ar pareizajiem tūļiem arī undervoltot, galu galā, kamēr nespēlējam, varam vienkārši nogriezt ar roku nost to kūleri līdz 30% un dzīvot laimīgi. Ja vien nenodarbojamies ar foldošanu.

Ä€, un wuuškin, nafig pārmaksāt par veselu ciparu lielāku reizinātāju procim ? DATEKSA CENU POLITIKA IERULĒ Es protams paņemtu fenomu iks divi, krutu kūleri un riskētu. Bet tā es neiesaku darīt.

Mana neprofesionālā variācija par tēmu.

kurmis
    Participant

Paldies visiem par atsaucību. 🙂

Mana komplektācija varētu izskatīties apmēram šādi

PC

Vel tikai šaubos pa monitoru, korpusu un par papildus dzesi 😀

Varbūt biku jāpiekrāj… 😀

nevertell
    Participant

Papildus dzese vajadzīga tikai tad, ja klokosi. A to darīt nevajag. Drīzāk varētu piekrāt mātesplatei labākai klāt, lai būtu usb3 un sata 3 un velnszinvēlkas, lai nebūtu vēlāk jāpērk jauna māte tikai dēļ tiem pričendāļiem.

Stat1CX
    Participant

Nu nu, papildus venķiki korpusā ir obligāti vajadzīgi tādiem dzelžiem. Viņus nevajag tikai lētā gala ofisa kastēm, kuras neizdala nekādu ievērojamu siltumu. Bet ar šādiem dzelžiem, pie slodzes, tā kaste būs kā siltumnīca.

barkley128
    Participant

Stat1CX wrote:

Nu nu, papildus venķiki korpusā ir obligāti vajadzīgi tādiem dzelžiem. Viņus nevajag tikai lētā gala ofisa kastēm, kuras neizdala nekādu ievērojamu siltumu. Bet ar šādiem dzelžiem, pie slodzes, tā kaste būs kā siltumnīca.

+1 shitaadam darba zirgam dzese ir svariiga lieta, es tavaa vietaa netaupiitu uz korpusu tik ljoti un panjemtu, normaalu kasti, kurai ir iespeejas pielikt priekshaa ventikji, lai hdd, neceptos, tici man nenozheelosi..

ob1
    Participant

Vispār jau papildus ventilatori vajadzīgi praktiski jebkurai kastei.

Un pastāstiet lūdzu – kā jūs panākat, ka videokartes “čīkst”? Kaut kāda speciāla konfigurācija? (Es nekad neesmu neko tādu manījis.)

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 34 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā