Palīdziet sakomplektēt PC

Sākumlapa Forumi Hardware Pārējās Hardware lietas Palīdziet sakomplektēt PC

Tiek skatīts 21 ieraksts (no 34 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
    Crow
    Participant

Meistar, domāju, ka teorētiskais pamatojums šai augstas frekvences “čīkstēšanai” un citām skaņām kondensatoros un indukcijas spolēs (un arī citās komponentēs) tev būs skaidrs. Ja ne – man arī īsti nav.

Tas notiek daudzos aparātos. Vismaz es tā esmu piefiksējis.

Nupat uzgāju – derīgi esot šajā gadījumā pārbaudīt, cik “tīra” ir 220V līnija un pēc tam – cik “tīra” +12V līnija no barokļa. Negribu noticēt, ka mans Corsair brīnums, par ko izmetu tādu naudu (salīdzinoši), ir defektīvs, jo citādi tas ir vienkārši super. Nav arī nepieciešamās aparatūras testiem. Tātad atliek mēģināt iekabināt pa vidu UPS vai vienkāršu filtru un pamēģināt tad padzīvot.

ob1
    Participant

Hmm, kaut kā neatceros, ka kondersatori čīkstētu.

Spoles gan tā mēdz darīt… bet tas jau baroklī, ne videokartē… vai varētu būt, ka augstfrekvences trafam nav ferrīts kārtīgi nostiprināts?

bumbulis
    Participant

Nedaudz izķerot no Crowa tēmas par upsiem. Š ī “tīrības” ieviešana piemīt visiem upsiem, vai ir jāskatās uz konkrētu parametru? Vienā kantorī man teica, ka nestabilo štromi apkaro tikai dārgā gala upši, taču citā atkal skaidroja, ka viņu zem 40ls vērtais upsis regulē arī visus elektrības “spaikus” utt. Kā tad ir? Atvainojos par offtopiku, negribēju taisīt šim jaunu tēmu.

ob1
    Participant

UPS-is te neko nemaina. Barokļa ieejas ķēdēs stāv diožu tilts ar kondīzeriem – tur nekādi traucējumi nevar tikt cauri – viss tiek pārvērsts par 380V līdzstrāvu…

Ta kas īsti jums trokšņo – videokarte, baroklis vai varbūt monitors?

Crow
    Participant

Hmm, vismaz keramiskie kondieri var radīt dzirdamas skaņas, tiem ir pjezoelektriskas īpašības.

Un pārveidošana uz līdzstrāvu tak nav ideāla? Tas gan tik no grāmatām man, protams, khmm.

bumbulis
    Participant

Negribās gari izplūst svešā topikā. Bet raustās elektrība, ne tikai kompim, bet visā mājā. Ne ļoti izteiksmīgi, bet brīžiem var just (nedaudz mirgo gaismas), un šajos brīžos nets nokrītās(usb modems) un arī tv sāk raustīties(arī usb uztvērējs), tapēc saistu problēmu ar elektrību, respektīvi tās, dažubrīd, nepietiekamību pabarot psu, lai tas savukārt varētu pabarot usb. Lasīju par tādiem voltāžas regulatoriem, ka tie nodrošina datoram vajadzīgo voltāžu, par cik kompīši uz tādām padarīšanām esot ļoti vārīgi. Ja vēl nav skaidrs, tad ar elektrību esmu uz uzredzēšanos. Vai šeit upsis neko nemainītu?

ob1
    Participant

Crow, ja paralēli tiltam stāv divi nikni elektrolīta kondīzeri un arī papildus kondīzeri austu frekvenču filtrēšanai, tad nekas tur cauri netiek. (hmm, varbūt lētajos barokļos ekonomē uz kondīzeriem.) Pēc tam divi tranzistori to līdzstrāvu pārvērš relatīvi augstā frekvencē (ap 20kHz) un tā tiek dzīta caur trafu. Tad nu tad trafs droši vien ir tas, kas sīc, jo serde nav nostiprināta…

Evers
    Participant

ÄŒikst gan pa taisno, gan caur upsi – ir lēts un smirdīgs Orvaldi upsis un labāks par “no-name”, bet salīdzinoši slikts baroklis no “named” barokļiem – Xilence. Ausi bāžot skaņa nāk no videokartes nevis psu, būs šovakar kokteiļu salmiņš jāiebaksta ausī lai var precīzāk noteikt vai nāk no kādas spoles ar kantaino cepurīti vai kondensatora. Tracina šitādi sīkumi un gribas atrisināt, vai nu jāsūta karte pa garantiju (varbūt iedos vietā labāk salodētu :D), vai arī PSU jāmaina.

Ob1, vai pastāv iespēja, ka čīkstēšanu var izraisīt ampēru trūkums? VGA prasībās ir 40 ampēri uz 12V, manam xilencim ir tikai 38, darboties darbojas, neesmu spējis tā noslogot lai ārā slēgtos.

nevertell
    Participant

Nē, nē, nemaz jau upsis neizlabo strāvas kvalitāti. Ja no rozetes nāk 135-240 v, tad no upša nāk stabili 220v. Nāāāv jau nekur mērīts šitas joks, nav.

ob1
    Participant

Nu, var jau būt, ka barokļa trafs ir rēķināts pie mazas slodzes un pie lielākas slodzes sāk kaukt.

Veči, galvenais kompī ir labs korpuss un baroklis. Nekad par to neaizmirstiet!

nevertell
    Participant

Jā, nopērc man antec 300 korpusu un thermaltake 1000w psu, lai mans p3 kompītis saliktu tavu i7.

Evers
    Participant

Par kārbu jau nu galīgi varu nesūdzēties – gigabyte isolo 230

Snorx
    Participant

mēsls ne kārba- pats tagad mocos… knapi savam 38780×2 kabeļus varu savilkt….

Evers
    Participant

😀

vispār dabūju izvarot hdmi kabeli lai varētu iespraust savai VGA – virs pci karšu izejām tur nāk tāda debīla dzelzs kantīte, kas hdmi štekeri bez izvarošanas neļāva iespraust. Bet sakaru tam, ka kabeļus nevar lāga savilkt īsti nesaprotu. Varbūt atstarpe starp psu un mātesplati ir lielāka, kā citām, kas traucē, neesmu piedomājis. Vai arī tev kabeļi īpaši īsi. 😀

Tiek skatīts 21 ieraksts (no 34 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā