Sākumlapa › Forumi › Citas tēmas › Cilvēks un Sabiedrība › Pamainīsimies ar uzskatiem filozofijā.
Bet te atkal labs pavērsiens sanāca – Dievs ir vells! Bet varbūt ka ir arī… taisnajiem jams parādās omulīga laipna onkuļa paskatā, bet grēciniekiem – kā ragainais! 😀
2) Skatos, ka te tiek pieminēta “dvēsele”. Vai kāds nevarētu paskaidrot kas tas tāds ir?
Dvēseli (garu) cilvēkiem Dievs ir devis.
Par dzīvniekiem nezinu, itkā liekas, ka gan suņam , gan citiem zvēriem arī tā ir. Rāpuļiem, abiniekiem un noteikti, ka kukaiņiem tās drošvien nava. Zinātnieki saka, ka vienīgā dzīvā radība, kas sevi apzinās tāpat kā cilvēks, ir delfīni. Sakritība ka – delfīni arī tāpat kā cilvēki ar seksu nodarbojas pārsvarā baudas dēļ nevis pēcnācēju radīšanai.
runas: “Dievs mūs visus ir radījis” izraisa manī niknumu par cilvēku naivumu un ierobežotību.
Man gluži tas pats, ja kāds man cenšas kautko par dievu iestāstīt, tad man ir tāda sajūta itkā man gribētu visā nopietnībā iegalvot, ka govis prot lidot 😀 . Ticu bezpersoniskai slēptai enerģijai-spēkam(augstāk jau rakstīju), kas regulē visumu un kurai galīgi nesaista tas, ka kāds pie svētbildes mājās skaita lūgšanas vai baznīcā klanās un dzied svētdziesmas. No lūgšanām un kvēlas ticības vienīgais labums ir tāds, ka tas piesaista cilvēkam pozitīvo enerģiju un auru, jo lūdzot un ticot, viņš domā labas domas. Bet to var panākt arī bez lūgšanām un ticības – vajag pašam ar sevi piestrādāt. Dvēselei gan es ticu, un uzskatu ka minētais visuma spēks ir vai nu cieši saistīts ar to, vai arī mana dvēsele jeb “esība” ir daļa no šī spēka.
apšauba
Korāns noliedz Trīsvienību, sakot „Jūs, Rakstu ļaudis, nepārkāpiet savu ticību un nesakiet par Dievu neko citu, kā tikai patiesību. Mesija Jēzus, Marijas dēls, nav nekas cits kā Dieva vēstnesis, Viņa vārds, ko Viņš ielika Marijā, Gars [, kurš nāk] no Viņa. Tāpēc ticiet Dievam un Viņa vēstnešiem. Nesakiet „Trīsâ€! Būs labāk jums, jo Dievs ir vienīgais Dievs. Vai Viņam būtu dēls? Lai slava Viņam! (Korāns 4:171).
Samirs Khalils Samirs norāda, ka islāms noliedz Kristus dievišķību, citējot sekojošu Korāna izvilkumu „O, Jēzu, Marijas dēls, vai tu neesi tas, kurš cilvēkiem teica: „Š…emiet mani un manu māti kā divas dievības ārpus Dieva? (5:116).
Korānā noliegta arī Kristus nāve krustā „Viņu nav nedz nonāvējuši, nedz situši krustā, taču viņiem tā ir licies†(4:157).
Ir jāsaprot, ka sātans izmanto VISUS veidus, kā novirzīt no Dieva. Izveidojot pat līdzīgas ticības, bet kuras centrā nav tomēr tas, kuram tur vajadzētu būt.
Protams- kā kas, tā sātans atkal pie vainas! 😀
“Izveidojot līdzīgas ticības”? Kā tagad mirstīgajam zināt globālā mērogā, kura ticība īstā, bet kura tikai klons?
Katolis un pareizticīgais taču tic vienam un tam pašam Dievam… Tas tā informācijai.
Kā lai zina kura ir īstā.. Tas ir labs jautājums. Nemācešu uzreiz tā atbildēt.
* Kaut vai gadu skaitīšana… Gadus sāka skaitīt no Kristus dzimšanas un vēl šodien tā skaita.
** Vai arī jautājums kurai ticēt bija domāts “Kurai konfesijai pievienoties”?
Preses relīzes