Pamainīsimies ar uzskatiem filozofijā.

Sākumlapa Forumi Citas tēmas Cilvēks un Sabiedrība Pamainīsimies ar uzskatiem filozofijā.

Tiek skatīts 81 ieraksts (no 126 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
    samurajs
    Participant

Mr. Death: mazliet nokļūdījos, lasīt pareizi – “nosūtīt uz elli” nevis paraut 😀

Bet te atkal labs pavērsiens sanāca – Dievs ir vells! Bet varbūt ka ir arī… taisnajiem jams parādās omulīga laipna onkuļa paskatā, bet grēciniekiem – kā ragainais! 😀

ob1
    Participant

1) Par korānu tiem kas nav lietas kursā: Ja jūdaismu varam uzskatīt par versiju 1.0, kristietību par v.2.0, tad islamu var dēvēt par v.3.0. Viņiem J.Kristus tiek godāts kā viens no praviešiem, bet Muhameds esot “krutāks”.

2) Skatos, ka te tiek pieminēta “dvēsele”. Vai kāds nevarētu paskaidrot kas tas tāds ir?

RicoPico
    Participant

ob 1 -> Atkal Tu uzdod nekorektu un līdz galam nenoformulētu jautājumu. Tu gribi uzzināt ko ar vārdu “Dvēsele” saprot reliģiski, zinātniski, jeb ko par to domā Notepad.lv lietotāji?

ob1
    Participant

Es vispār nesaprotu, ko tas vārds “dvēsele” nozīmē, tāpēc arī jautāju.

Loading
    Participant

Tu mums tāds nesaprotīgs pagadījies.

Dvēseli (garu) cilvēkiem Dievs ir devis.

Evers
    Participant

Dvēsele ir sava “esība” , savas būtības apzināšanās, bez tās cilvēki būtu vienkārši gudri roboti.

Par dzīvniekiem nezinu, itkā liekas, ka gan suņam , gan citiem zvēriem arī tā ir. Rāpuļiem, abiniekiem un noteikti, ka kukaiņiem tās drošvien nava. Zinātnieki saka, ka vienīgā dzīvā radība, kas sevi apzinās tāpat kā cilvēks, ir delfīni. Sakritība ka – delfīni arī tāpat kā cilvēki ar seksu nodarbojas pārsvarā baudas dēļ nevis pēcnācēju radīšanai.

RicoPico
    Participant

Loading, Tu pinā nopietnībā uzskati, ka dvēseli Tev kāds ir iedevis lietošanā? Iznomājis Tev viņu? Tas, ko Tu sauc par Dievu?

Loading
    Participant

RicoPico, jā, es uzskatu, ka Dievs man deva dzīvību un tev arī. 75 gadi laika, lai to apzinātos. Citi to saprot ātrak, citi velāk, citi vispār nesaprot.

RicoPico
    Participant

Un ja nu es uzskatu, ka tāda Dieva nemaz nav? Arī augstāku spēku pastāvēšana manī raisa dziļas šaubas. Un runas: “Dievs mūs visus ir radījis” izraisa manī niknumu par cilvēku naivumu un ierobežotību. Un esmu tiešām stingrs savā pārliecībā. Kam tad uzticēt savu izcelsmi? Kurš ateistam “dod” dvēseli?

Loading
    Participant

Tāpēc tev ir 75 gada laika, lai izvēlēties. Dzīvot ar Dievu, vai dzīvot bez Dieva. Pagaidām, tu esi izvēlējies dzīvot bez Dieva. 🙂 Gan ar laiku, varbūt.

Evers
    Participant

RicoPico wrote:

runas: “Dievs mūs visus ir radījis” izraisa manī niknumu par cilvēku naivumu un ierobežotību.

Man gluži tas pats, ja kāds man cenšas kautko par dievu iestāstīt, tad man ir tāda sajūta itkā man gribētu visā nopietnībā iegalvot, ka govis prot lidot 😀 . Ticu bezpersoniskai slēptai enerģijai-spēkam(augstāk jau rakstīju), kas regulē visumu un kurai galīgi nesaista tas, ka kāds pie svētbildes mājās skaita lūgšanas vai baznīcā klanās un dzied svētdziesmas. No lūgšanām un kvēlas ticības vienīgais labums ir tāds, ka tas piesaista cilvēkam pozitīvo enerģiju un auru, jo lūdzot un ticot, viņš domā labas domas. Bet to var panākt arī bez lūgšanām un ticības – vajag pašam ar sevi piestrādāt. Dvēselei gan es ticu, un uzskatu ka minētais visuma spēks ir vai nu cieši saistīts ar to, vai arī mana dvēsele jeb “esība” ir daļa no šī spēka.

samurajs
    Participant

Avoti liecina, ka pret Bībeles dogmām jāizturas daudz rezervētāk. Piemēram Korāns konkrēti apšauba Jēzus kā Dieva dēla esamību, tāpat sv. Trīsvienību, tāpat Dieva Dēla nāvi uz krusta. “Tas esot kristiešu izdomājums”. Un kā tagad, maķ, zināt, kam taisnība?

Quote:

Korāns noliedz Trīsvienību, sakot „Jūs, Rakstu ļaudis, nepārkāpiet savu ticību un nesakiet par Dievu neko citu, kā tikai patiesību. Mesija Jēzus, Marijas dēls, nav nekas cits kā Dieva vēstnesis, Viņa vārds, ko Viņš ielika Marijā, Gars [, kurš nāk] no Viņa. Tāpēc ticiet Dievam un Viņa vēstnešiem. Nesakiet „Trīs”! Būs labāk jums, jo Dievs ir vienīgais Dievs. Vai Viņam būtu dēls? Lai slava Viņam! (Korāns 4:171).

Samirs Khalils Samirs norāda, ka islāms noliedz Kristus dievišķību, citējot sekojošu Korāna izvilkumu „O, Jēzu, Marijas dēls, vai tu neesi tas, kurš cilvēkiem teica: „Š…emiet mani un manu māti kā divas dievības ārpus Dieva? (5:116).

Korānā noliegta arī Kristus nāve krustā „Viņu nav nedz nonāvējuši, nedz situši krustā, taču viņiem tā ir licies” (4:157).

Loading
    Participant

Ir jāsaprot, ka sātans izmanto VISUS veidus, kā novirzīt no Dieva. Izveidojot pat līdzīgas ticības, bet kuras centrā nav tomēr tas, kuram tur vajadzētu būt.

RicoPico
    Participant

Klau, Loading. Nevēlos kļūt aizskarošs, bet kāpēc Tu man centies uzspiest faktu, ka man agri vai vēlu būs jātic dievam? Un ja neticēšu, tad mani sagaida bēdīgs gals? Tas NAV mans pienākums ticēt! Tā IR mana izvēle. Un mana izvēle ir neticēt nevienam dēmoniskam neradījumam.

RicoPico
    Participant

Loading wrote:

Ir jāsaprot, ka sātans izmanto VISUS veidus, kā novirzīt no Dieva. Izveidojot pat līdzīgas ticības, bet kuras centrā nav tomēr tas, kuram tur vajadzētu būt.

Protams- kā kas, tā sātans atkal pie vainas! 😀

Loading
    Participant

Neuzspiežu tev savus uzskatus, tu pats šajā tēmā esi ienācis uz piedalies diskusijā… 😉

RicoPico
    Participant

Ok, pieņemsim, ka es runāju visu ateistu vārdā. Un kas tie tādi par 75 gadiem?

samurajs
    Participant

Pag, pag Loading… kā tad tur īsti ir? Viens sātans grib pārvilināt kristiešus islamistu nometnē, bet cits atkal otrādi? 🙂

“Izveidojot līdzīgas ticības”? Kā tagad mirstīgajam zināt globālā mērogā, kura ticība īstā, bet kura tikai klons?

RicoPico
    Participant

Domājams, ka katras ticības pārstāvis šādi saka. Viņa konkrētā ticība ir vispareizākā. Un nav starpības vai viņš ir katolis, Islāmists vai pareizticīgais.

Loading
    Participant

75 gadi vidējais dzīves ilgums.

Katolis un pareizticīgais taču tic vienam un tam pašam Dievam… Tas tā informācijai.

Kā lai zina kura ir īstā.. Tas ir labs jautājums. Nemācešu uzreiz tā atbildēt.

* Kaut vai gadu skaitīšana… Gadus sāka skaitīt no Kristus dzimšanas un vēl šodien tā skaita.

** Vai arī jautājums kurai ticēt bija domāts “Kurai konfesijai pievienoties”?

Tiek skatīts 81 ieraksts (no 126 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā