Par 1 nelegāli lejupielādētu dziesmu sods ir 375Ls

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas Par 1 nelegāli lejupielādētu dziesmu sods ir 375Ls

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 13 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
    shady
    Participant

[imgl]https://notepad.lv/bildes/images/87846PiratePete.jpg[/imgl] Zviedrijā tiek sodīts cilvēks par 4 mp3 failiem ar 1500 Ls naudas sodu.

Sanāk, ka pa katru nelegāli lejupielādeto 1 dziesmu ir 375 Ls sods.

Interesanti ir tas, ka gan mūzikas kompānijas, gan p2p tīkla atbalstītāji priecājas par šo likumu.

Kāpēc?

Sīkāk varat palasīt te:

https://www.tvnet.lv/zinas/tehnologijas/popsci/article.php?id=503014

vai te: https://lat.times.lv/index.php?Mode=readnews&NewsID=130138

samurajs
    Participant

Labi vismaz, ka mums tas nedraud… Latvijā pagaidām nav likuma, kas ļautu par šo sodīt lietotājus.

Mr.Death
    Participant

tie droši vien šamējo ir pieķēruši kaut kādā krāpšanas “Lejupielādē te!” lapā, jo man nu neticās ka viņš tikai 4 dziesmas bija lejupielādējis. Man piemēram kompī tas viņa dziesmu daudzums reizinās ar 1 tūkstoti, tas nozīmē ka man būtu jāsamaksā 375 x 4000 = pusotrs miljons latu? :D:D:D:D:D:D

Mad182
    Participant

7 989 x 375 = 2 995 875

Nē, es viņus iekšā nelaistu.

usins
    Participant

man aptuveni kā mad sanāktu maksāt :D:D vai nedaudz vairāk :D:D…

Pritons
    Participant

Normal man aptuveni buutu 3 000 000Ls jaamaksaa, apmeeram, tur jau tos paaris tuukstoshus + vai – nevar skaitiit! lol 😀

Mr.Death
    Participant

tad jau sanak ka es ar savu izvelibu nelegalas muzikas zinja, no Jums visiem visgodigakais 😀

nitro
    Participant

Edgars wrote:

tad jau sanak ka es ar savu izvelibu nelegalas muzikas zinja, no Jums visiem visgodigakais 😀

+1

saturs
    Participant

Laikam datuvē lasīju ka Vācijā šo lietu legalizē.

usins
    Participant

Nu vācieši jau tikai var legalizēt tik tālu, ka pašmāju mākslinieku mūziku šitā iegūt varēs. Jo, ja kāds 50 cent nepiekritīs, tad arī nevarēs bez viņa atļaujas ļaut šo lietu :), kā nekā autortiesības.

Tvinky
    Participant

usins wrote:

Nu vācieši jau tikai var legalizēt tik tālu, ka pašmāju mākslinieku mūziku šitā iegūt varēs. Jo, ja kāds 50 cent nepiekritīs, tad arī nevarēs bez viņa atļaujas ļaut šo lietu :), kā nekā autortiesības.

Tas cents tur vēl kaut ko rap’o? Vnk parādījās un pazuda, vismaz vairāk nav tik populārs manā pusē 🙂

mors18
    Participant

mani ir aptuveni 5000×375=1875000 :money: :D:D:D:D:D:D

NU NEE ES AR NELAIDIISHU :hmz:

aldizz
    Participant

Saaksim ar to…. ka failu apmainju serveri ir tikai starpnieki.. taapeec arii tik pat labi vareetu buut legaali kaa skype u.t.t.. progas kas pielauj ideju apmainities ar failiem! 🙂

Atbildiigais jau ir pats lietotaajs.. ko vinjsh kachaa no i-neta, kaapeec, un kaada veida saturu! Protams LV likumdoshana ir tik stulba.. ka nezinu…

K-gan… kaa var cilveeku uzskatiit par muuzikas piraatu ja vinjam ir k-kaadaa cietajaa diskaa, fleshkaa, mp3 playerii.. vai cd matrica.. tikai 4tras mp3 dziesmas.. 😀

Protams.. nekur nav atklaats to mp3 saturs.. iespeejaams.. valstiska informaacija.. ar valsts nosleepumiem.. 😀

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 13 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā