Sākumlapa › Forumi › Notepad.lv › IT ziņas › Par 200 USD ir jāņem! (Google Glass testētāja atsauksmes)
Google+
“Š onedēļ es apmeklēju piecas konferences ar Google Glass uz acīm. Pabiju četrās lidostās. Iedevu pamēģināt Google Glass simtiem cilvēku. Es ļoti reti tās noņēmu; tikai tad, kad gulēju.”
“Mani iespaidi no Google Glass:
1. Es vairs nevēlos dzīvot ne dienu bez šīm brillēm. Tās ir lieliskas.
2. Briļļu tirgus panākumi būs tieši atkarīgi no cenas. Katrai auditorijai, kuru uzrunāju, es uzdevu jautājumu: “Vai jūs vēlētos šo ierīci?” Kad nosaucu cenu 200$ – rokas pacēla gandrīz visi. Pie cenas 500$ šo roku jau bija daudz mazāk. Un nebija svarīgi, vai tā studentu, vai nopietnāku cilvēku auditorija.
3. Gandrīz katrs izteica savu viedokli kā “wow”, “neticami” vai “kruti”.
4. Tikšanās reizē ar NextWeb
5. Biju pārsteigts par minimālo negatīvo reakciju. Tikai viens cilvēks teica, ka “nerunās ar mani, līdz nenoņemšu to daiktu”. Un viens pasūtīja mani vannā.
6. Atklāju milzīgu vecumu starpību. Nobrieduši cilvēki attiecās daudz skeptiskāk un vēsāk, nekā 13-21 g.v. auditorija.”
“Tagad – par cenu. Varu saderēt, ka Lerijs Peidžs gatavo divas cenu politikas. Viena cena varētu būt ap 500$, ar ko varētu labi pelnīt. Otra – 200$ – knapi segtu ražošanas izmaksas. Ja izjauksiet brilles, tad redzēsiet, ka tur nav daudz dārgu detaļu. Ierīce izstrādāta masveida ražošanai, tātad miljoniem Google Glass. Nebrīnīšos, ja Lerijs Peidžs izvēlēsies agresīvo cenu politiku un 200$. Bet kāpēc Googlei tā darīt?
Atbilde vienkārša: esmu jau līdz ausīm piesiets Googlei. Manas bildes un video automātiski ielādējas Google+. Drīz būs pieejami arī citi servisi (jau saņēmu Twitter aplikāciju no trešās puses izstrādātāja). Bet automātiskā augšuplāde neganti tērē bateriju. Tāpēc trīsreiz padomāšu, pirms instalēšu Facebook, LinkedIn, Twitter vai Evernote. Vēl jo vairāk, ja Google+ lieliski darbojas no kastītes
“Pēc 2 nedēļām tu saproti, ka tev atvērušās milzīgas iespējas. Tās atver veselu iepirkumu un izklaides pasauli.
1. Brilles ir daudz sociālākas nekā viedtālrunis. Man nevajag novērst skatu no sarunas biedra, lai kaut ko atrastu vai nospraustu maršrutu.
2. Balss vadība reāli strādā, un gandrīz katrā situācijā. Tas ir pirmais produkts, ko katrs var vadīt ar balsi. Tas ir apbrīnojami, kaut zinu, ka tur nav nekādas maģijas, un brilles izpilda tikai atsevišķas komandas. «OK Glass, Take a Picture» nostrādā, bet «OK Glass, Take a Photo» nē. Upurējot daudzveidību, panākta labāka frāžu atpazīstamība, arī ar stipru akcentu.
3. Es nepārstāju apbrīnot kameru. Pilnīgi jauni foto un video iespaidi. Es varu ķert momentus. Lai izvilktu un iedarbinātu viedtālruņa kameru, paiet no 6-12 sekundēm. Bet Google Glass reaģē sekundes laikā. Vienmēr.
Lerij, atrodi iespēju tirgot Google Glass par 200$, un tev būs prece, kas uzspridzinās tirgu!”

200$ noteikti cenu vajag, un tad “ar kaujas saucieniem uz lūpām” uz priekšu zombiju bars.
Ja parasti briļļaini cilvēki retāk lien kauties, tad drīzumā prognozēju acu ķirurģijas centriem daudz lielāku slodzi, kad dakteriem nāksies izoperēt acīs iestrēgušas stikla šķembas un plastmasas atlūzas.

😉 Neticu, ka šādu revolicionāru brīnumu kurs ir pieskaitāms pie mūsdienu flagmeņu viedtālruņu cenu zonā pārdos pa 200$… Varbūt pēc gadiem 6, 7.. bet ne tagad iznākšanas brīdī jo tas ir KAS JAUNS un neredzēts!
Bet ja pa 200$ bez nekādam limitācijām un to visu foršo tad es ar piekrītu paņemt par tādu summu 🙂
Bet GGlass kameras un savienojums ar smart phoniem.. kāpēc gan lai tam nepietiktu jaudas? Sāks vēl ražot vēja jakas ar saules paneļiem uz muguras un būs pilns komplekts 😀
Preses relīzes