Par 200 USD ir jāņem! (Google Glass testētāja atsauksmes)

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas Par 200 USD ir jāņem! (Google Glass testētāja atsauksmes)

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 11 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
    samurajs
    Participant

Publicēti pirmie Google virtuālās realitātes briļļu Google Glass testēšanas rezultāti. Autors ir Roberts Skobls (Rober Scobble) – viens no tiem, kurš ierīci pirms divām nedēļām iegādājās par 1500 USD. Notepad lasītājiem piedāvāju nedaudz saīsinātu tulkojumu, bet pilns teksts būs Google+.

“Š onedēļ es apmeklēju piecas konferences ar Google Glass uz acīm. Pabiju četrās lidostās. Iedevu pamēģināt Google Glass simtiem cilvēku. Es ļoti reti tās noņēmu; tikai tad, kad gulēju.”

“Mani iespaidi no Google Glass:

1. Es vairs nevēlos dzīvot ne dienu bez šīm brillēm. Tās ir lieliskas.

2. Briļļu tirgus panākumi būs tieši atkarīgi no cenas. Katrai auditorijai, kuru uzrunāju, es uzdevu jautājumu: “Vai jūs vēlētos šo ierīci?” Kad nosaucu cenu 200$ – rokas pacēla gandrīz visi. Pie cenas 500$ šo roku jau bija daudz mazāk. Un nebija svarīgi, vai tā studentu, vai nopietnāku cilvēku auditorija.

3. Gandrīz katrs izteica savu viedokli kā “wow”, “neticami” vai “kruti”.

4. Tikšanās reizē ar NextWeb mani pat nelaida prom, līdz visiem 50 cilvēkiem nebūšu iedevis pamēģināt.

5. Biju pārsteigts par minimālo negatīvo reakciju. Tikai viens cilvēks teica, ka “nerunās ar mani, līdz nenoņemšu to daiktu”. Un viens pasūtīja mani vannā.

6. Atklāju milzīgu vecumu starpību. Nobrieduši cilvēki attiecās daudz skeptiskāk un vēsāk, nekā 13-21 g.v. auditorija.”

“Tagad – par cenu. Varu saderēt, ka Lerijs Peidžs gatavo divas cenu politikas. Viena cena varētu būt ap 500$, ar ko varētu labi pelnīt. Otra – 200$ – knapi segtu ražošanas izmaksas. Ja izjauksiet brilles, tad redzēsiet, ka tur nav daudz dārgu detaļu. Ierīce izstrādāta masveida ražošanai, tātad miljoniem Google Glass. Nebrīnīšos, ja Lerijs Peidžs izvēlēsies agresīvo cenu politiku un 200$. Bet kāpēc Googlei tā darīt?

Atbilde vienkārša: esmu jau līdz ausīm piesiets Googlei. Manas bildes un video automātiski ielādējas Google+. Drīz būs pieejami arī citi servisi (jau saņēmu Twitter aplikāciju no trešās puses izstrādātāja). Bet automātiskā augšuplāde neganti tērē bateriju. Tāpēc trīsreiz padomāšu, pirms instalēšu Facebook, LinkedIn, Twitter vai Evernote. Vēl jo vairāk, ja Google+ lieliski darbojas no kastītes. Google arī aizliedza reklāmu briļļu lietotnēs. Iespējams, Peidžs grib pārnest pamatieņēmumus no reklāmas biznesa uz komercsektoru?”

“Pēc 2 nedēļām tu saproti, ka tev atvērušās milzīgas iespējas. Tās atver veselu iepirkumu un izklaides pasauli.

1. Brilles ir daudz sociālākas nekā viedtālrunis. Man nevajag novērst skatu no sarunas biedra, lai kaut ko atrastu vai nospraustu maršrutu.

2. Balss vadība reāli strādā, un gandrīz katrā situācijā. Tas ir pirmais produkts, ko katrs var vadīt ar balsi. Tas ir apbrīnojami, kaut zinu, ka tur nav nekādas maģijas, un brilles izpilda tikai atsevišķas komandas. «OK Glass, Take a Picture» nostrādā, bet «OK Glass, Take a Photo» nē. Upurējot daudzveidību, panākta labāka frāžu atpazīstamība, arī ar stipru akcentu.

3. Es nepārstāju apbrīnot kameru. Pilnīgi jauni foto un video iespaidi. Es varu ķert momentus. Lai izvilktu un iedarbinātu viedtālruņa kameru, paiet no 6-12 sekundēm. Bet Google Glass reaģē sekundes laikā. Vienmēr.

Lerij, atrodi iespēju tirgot Google Glass par 200$, un tev būs prece, kas uzspridzinās tirgu!”

[img]https://notepad.lv/userpix/28_rsc_1.jpg[/img]

RicoPico
    Participant

Aitu bars ar brillēm uz deguna un elektrošoka kakla siksnu. Bet, pie joda, es gribu to verķi. Skumji. 🙁

aoma
    Participant

Tikpat labi tie seši punkti varētu iederēties jebkuras modes preces apskatā, vārds vārdā, un vienalga, vai tas būs apples, googles, vai citas lielkompānijas jaunais produkts.

200$ noteikti cenu vajag, un tad “ar kaujas saucieniem uz lūpām” uz priekšu zombiju bars.

Ja parasti briļļaini cilvēki retāk lien kauties, tad drīzumā prognozēju acu ķirurģijas centriem daudz lielāku slodzi, kad dakteriem nāksies izoperēt acīs iestrēgušas stikla šķembas un plastmasas atlūzas.

Crow
    Participant
    LooNeY
    Participant

NOTEIKTI būs visādi varianti! Būs lētais gals kas arī maksās tos 200$… tā teikt ‘studentu versija’ un tur ieksā sūdīgākas iekšas.. kamera ar mazāk mpix.. vai sazin kas un kkādas limitācijas.. un dārgais gals 500+$ kur jau būs viss ko gribi…

😉 Neticu, ka šādu revolicionāru brīnumu kurs ir pieskaitāms pie mūsdienu flagmeņu viedtālruņu cenu zonā pārdos pa 200$… Varbūt pēc gadiem 6, 7.. bet ne tagad iznākšanas brīdī jo tas ir KAS JAUNS un neredzēts!

Bet ja pa 200$ bez nekādam limitācijām un to visu foršo tad es ar piekrītu paņemt par tādu summu 🙂

nhojder
    Participant

Attiecībā uz pirātismu, vienmēr esmu ticējis, ka nolaižot visiem produktiem vienlīdzīgas un zemas cenas, jo īpaši ekstra fīču dēļ kā multiplayer iespēju, pirātisma tirgus pabirtu nemanīts, jo visi nolikti līdzīgi un cenas var atļauties. Problēmas varētu sagādāt reklāmas un tirgus iespējas globālā līmenī. Pēc GOG un Steam principa, tikai ar iespējam lejupielādēt legālā p2p saitā 😀 pieradums un reklāma, u know. Veikalu plaukti ir pagājušais gadsimts. Gluži kā ar Google briļļām, no mājas vairs nav jāaiziet un jāceļo. Pieslēdzies čaļa kamerai Ä€frikā un ceļo pa Safari taciņām, sēžot mājās pie sistēmas stampājot iekšā šķidrumu ar picas garšu. 😀

RicoPico
    Participant

Iedomājos par to balss vadību… Staigā Tu tāds pa parku savās brillēs, un skrien garām pigors, kurš nobļaujas: “OK glass, self destruct…” Nu vai kaut ko tādā stilā. Lieliska troļļošana sanāk. :>

Crow
    Participant

Gugals pazīs runātāju pēc spektrogrammas. Tai skaitā ar nodzertu/aizsmakušu balsi nevarēs aktivizēt jamās.

https://www.youtube.com/watch?v=e8bRcXiaZ4g

Garinsh
    Participant

Google brilles virtuālajai ceļošanai par švaku, turpretī Oculus Rift gan varētu to padarīšanu revolucionēt.

nhojder
    Participant

Sēžot mājas, kāpēc ne. Izskatās jaudīgs verķis.

Bet GGlass kameras un savienojums ar smart phoniem.. kāpēc gan lai tam nepietiktu jaudas? Sāks vēl ražot vēja jakas ar saules paneļiem uz muguras un būs pilns komplekts 😀

Garinsh
    Participant

Par švaku tādā ziņā, ka nerada ticamības momentu – nav stereoskopiskā 3D un nenoklāj visu redzeslauku.

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 11 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā

Vai vēlies saņemt jaunumus no Notepad.lv?