Sākumlapa › Forumi › Hardware › Pārējās Hardware lietas › Par 4G rūteriem
Lūk te jau viena tēma par šo pašu lietu
4G rūteris -> mans WiFi rūteris -> LAN datori
Mans WiFi rūteris ir drošs un speciāli sakonfigurēts, nevēlos izmantot 4G rūtera LAN tīklu
Bet whatevs. Tā kā tas 4G rūteris tāpat redzēs un glabās info par trafiku, piekļuvi, laikiem utt., tad neatkarīgi no tā, aiz cik Tor slāņiem tu sēdi un kā sakonfigots ir LANs, sistēma vairs nebūs droša.
SMB trafiks nepamet lokālo tīklu, tā ka 4G rūteris neredz nevienu paketi kas klejo lokālā tīklā.
Ja atmiņa nekļūdās, iespēja dabūt ārējo IP cauri modēmam bija Lattelekom Thompsoniem un arī Technikoloriem. Hujavēm šādu opciju neesmu atradis.
A davai pieliksim tev tur WAN galā kādu rūterdēli, kas strīmo uz Wireshark un paskatīsimies, vai visa tā drošība gadienā nav tikai folija, hokus-pokus un halucinogēnās sēnītes.
Te viens ar rūķa smadzenēm nejēdz kas ir LAN un kas ir WAN, kā kas ir subnets un kur LAN paketes staigā un ko var izdarīt no WAN puses, un ko jau atrodoties iekš LAN.
Wireshark tiek izmantots un viss traffiks ir bumbās kā tam ir jābūt! Š ajā ziņā es zinu ko daru.
Lai nu kā, visi Hujavei, kas pabijuši manos nagos, neko tādu neprot. Turklāt, es nezinu kā ir citiem operatoriem, bet LMT, ja vien neabonē statisko IP, dod savu iekšējo IP, attiecīgi nekāds RDP tev tā pat nespīd.
Vienīgais risinājums, kas man nāk prātā (pie nosacījuma, ka tev ir statiskā IP), ir USB modems iesprausts rūterī, kurš māk izNATot WAN IP uz kādu no LAN portiem… MikroTiks?.. varbūt, neesmu mēģinājis. Bet vienalga risinājums sūkās, jo tas pasākums gļučīs un kārsies – es neesmu redzējis USB puļķi rūterī, kuru nevajadzētu vismaz rezi nedēļa restartēt.
Preses relīzes