Sākumlapa › Forumi › Citas tēmas › Viss pārējais › Par elektrisko ķēdi.
Man ir arduino 5V , bet var noteikti laist arii caur alternatiivo baroshanu 12V ar bačām. Un cik palasījos, tad to lietu var panākt ar relejiem , ka ar mazāku voltāžu var savienot ķēdi kurā ir lielāka voltāža. Par elektrību man izpratne ir maza, tikai tik daudz cik vidusskolā māca. Esmu totāls iesācējs šajā lietā un tā.
Man kā iesācējam kas neko nesaprot likās , ka shēma varētu būt šāda,
Drīz arī frekvenčnieku ieteiks nopirkt Zummerā.
Vienīgais kur Liepājā varētu būt tādas lietas ir BalticElektro, ja ir atkopušies no krīzes. Tikai hvz vai viņi tirgo privātpersonām. Un Elfas cena par to mazo perdeli nozīmē ka tur kāds pelna jaunam X5 vai Cayenne. Tie releji maksā 2Ls un sliedes montējamā kāja 1Ls.
Paldies, ka padalījies 🙂
Ja vajag – varu shēmu uzzīmēt.
Mans komplektiņš , pirkšu.
Tranzistora pastiprinātājs ir svarīgs, jo tad nebūs jāskatās relejs pēc spolītes pretestības, jebkurš derēs (ka tik spriegums). Iesācējam iesaku tieši elektromagnētiskos relejus, jo ar tiem var vizuāli kontrolēt darbību (pēc klikšķiem).
Diode paralēli releja spolei vajadzīga, lai ar indukcijas spriegumu neizsistu tranzistoru.
Un vai tajaa ELFA ir ari 5vdc to 250vac relejs, kursh uz stravas padaves bridi parslezas un pec tam ir ok..
Es jau taads iesaacejs, nezini iisti ko mekleet un kaa. Paldies jau ieprieks.
Un vispār lietot Arduino tik prastam mērķim kā ieslēgt 1 lampu – tas ir kā ar lielgabalu šaut zvirbuļus 😀 Bet nu sākumā elektronikas treniņam būs OK.
Re, pastudē šito risinājumu:
Preses relīzes