Sākumlapa › Forumi › Tehnika › Cita tehnika › Pārdošanā win2000 spējīgs NB
P.S. Linux esi licis šim datoram?
/Joks/ 🙂
WinXP uz šada te? Lai cik pārsteigts es nebiju- pirmo reizi, kad ieslēdzu šo NB- es ieraudzīju WinXP logo. Iepriekšējais īpašnieks laikam bijis mazohists, jo OS līdz darbspējīgai darbvirsmai lādējas 30 minūtes. Nupat ar hronometru nomērīju. Iespējams, pie vainas ir stipri padzīvojušais 40GB HDD. Bet iespējams PIII CPU un 128MB RAM. Starp citu, ir brīvs vēl viens SODIMM slots.
Nea,Linux neesmu licis. Ticu, ka var uzstiept Zenwalk vai Puppy, bet pašam trūkst entuziasma. Ja būs kāds ņēmējs- priekš viņa varu uzlikt ZenWalk
These are the minimal hardware requirements to run Zenwalk in Xwindow mode, with correct performance:
* Pentium III class processor
* 128 Mb RAM
* 2Gb HDD
Cena man ir vislielākā mīkla šajā visā. Iespējams, ka tas ir bezvērtīgs lūznis, bet varbūt tieši otrādi. Lai nu kā- es paskatījos Ebay tendences
Nākamajam īpašniekam tomēr iesaku nomainīt HDD. Uz desktopa ir kaudze ar filmām, Kaspersky AV un MS Office 2007, kas man liek domāt, ka kādreiz šis NB ar esošo konfigurāciju darbojās visai ņipri. Tagad HDD indikatordiode uz korpusa mirgo gaužām slinki. Un attiecīgi notiek arī komandu izpilde (failu ielāde).
Dociņam kosmonauti var ierubīt tādu cenu ar cerību ka kāds kam ir tikai porķiks, izdomās tādu nopirkt. Bez porķika dociņš ir praktiski bezvērtīgs – ar to vienīgi diskus var klausīties 😀 Manam vēl bija nekontakts porķika savienojumā ar doku, aizmirsu kā problēma izpaudās, bet lietojot bez doka, tā pazuda.
Tad tur būtu 2×70 un tad vēl sviestmaize 🙂
Neliels info update- Biju izvilcis HDD uzmest aci. Izrādās, ka tas ir 60GB. Pēc ielikšanas atpakaļ OS boot time saruka līdz 2 minūtēm. Zin, ka arī visa sistēma sāka darboties ļoti raiti. Standbayā RAM patēriņš ir 84.2 MB, turklāt ir vieta optimizācijai, jo OS ir out of the box.
Tas nav šoreiz tās naudas ne tuvu vērts.
Vienīgi kā antikvariāts.
Es dotu 15 eiro.
Š ito? Nu nez, 10 eiro?
Zinkā- biš iespringstot var ekskimosam ledusskapi notirgot. Visa vaina komunikācijā. 🙂
Preses relīzes