Pārdots 670 miljoni Windows 7 kopiju

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas Pārdots 670 miljoni Windows 7 kopiju

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 15 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
    samurajs
    Participant

Kaut arī oficiāli sākusies Windows 8 ēra, Windows izstrādes vadītājs Stīvens Sinofskis šodien Š…ujorkā atskatījās uz pagātni. Pēc oficiālajiem datiem, kopš 2009. gada Windows 7 pārdots 670 miljonos eksemplāru. Š ā gada jūlijā skaitlis bija 640 miljoni, tātad operētājsistēmas popularitāte nekrītas. Tāpēc nav plānots masveidā piespiest patērētājus pāriet uz Windows 8 – pārdošanā joprojām būs jaunie datori kā ar Windows 8, tā arī Windows 7.

Vēl Sinofskis atzīmēja milzīgo Microsoft mākoņdienesta SkyDrive popularitātes kāpumu: savus failus uz tā glabā jau 200 miljoni lietotāju. Visvairāk tur ir fotogrāfiju – ap 11 miljardiem.

[img]https://notepad.lv/userpix/28_w7_4.jpg[/img]

Avots

Nettwerk
    Participant

Esmu no tiem kam ir 20Gb bezmaksas vietas un aizņemts man jau tur ir ap 6Gb. Pamatā tur glabāju programmu rezerves kopijas. Ne tas saucamais dupsibox, googledrive nestāv līdzi. Kas attiecas uz Windows 7, tā ir un paliks viena no veiksmīgākajām OS Microsoft vēsturē pagaidām.

Raivix
    Participant

Domāju, ka ar W8 būs tāpat kā ar W7 – visi teica: “Nē, kam man. XP gana labs.”, bet pagāja laiks un vairākumam bija W7. Viena daļa ir tie, kas grib izmēģināt kaut ko jaunu, inovatīvu. Bet pārējiem vienkārši apstākļi piespiež apgreidoties. 🙂

aoma
    Participant

Domāju, ka šis skailis būtu daudz mazāks, ja nebūtu pieņemts programmatūru giganta lobētais likums, kas aizliedz pārdot datorus bez OS.

iKey
    Participant

kāds nu tur mazāks. tur atbildība ir arī pie programmu izstrādātājiem – jaunāka OS piedāvā vairāk iespēju, līdz ar to var muķīt niknākas fičas

To labi jūt geimeri….

aoma
    Participant

Es biju domājis mājas lietotājus – ja nebūtu datoru ar preinstalētu windowsu (nezinu cik tieši %, bet tādu ir stipri vairāk nekā ar alternatīvām OS), liela daļa tomēr diez vai atsevišķi operētājsistēmu pirktu, it sevišķi aizspogulijas valstīs.

Eudoxus
    Participant

Tādā gadījumā drīzāk mazmīkstajiem būtu cita cenu politika. + tik un tā vidējais lietotājs gribētu pirkta kasti ar OS. Turklāt, kaut kāda loģika jau arī ir tajā, ka nevar pārdot kompi bez OS. Iedomājies, ja sāktu tirgot viedtālruņus bez OS – ar tekstu, ka nu pēc tam jau paši varat uzinstalēt to, kas tīk. Vidējais patērētājs teiktu “WTF!”. Un pareizi, jo viņam tiek pārdots nefunkcionējošs gadžets. Līdzīgi ir ar kompjiem. Turklāt, cik zinu, tad neviens nav ar likumu aizliedzis tirgot laptopus ar preinstalētu linux. Tomēr tas kaut kā masveidā nenotiek.

aoma
    Participant

Tur jau tā lieta, ka maz ir tādu pirktgribētāju, kam nav pazīstams kāds “datorspecs”. Turklāt pliku OS uzlikt mūsdienās ir kļuvis vieglāk, nekā apmī*t 2 pirkstus, to primitīvi var izdarīt pat jaunāko klašu skolnieks.

Bet nu katrā ziņā M$ uz to piemiedz acis joprojām, ar domu, ka paaugsies, kļūs nopietnāki un agri vai vēlu nopirks tā vai tā, pie tam galveno peļņu joprojām nes korporatīvie klienti.

P.S. Nesen lasīju aņiku: spriežot pēc Adobes licenžu pārdošanas apjomiem, Krievijā ir vismaz 7 datordizaineri…

Wuu
    Participant

Nē, ir daudzas piespiedu lietas kas veicināja šo procesu. T;ak;a viens no legālajiem Windows 7 lietotājiem, skaidri uzskatu sevi par BETA testeri. W7 pat tagad nav lietojams, bez izteiksmes WTF.

Eudoxus
    Participant

Domāju, ka pārspīlē. Ir pietiekami daudz cilvēku, kuri negrib krāmēties ar kaut kādu datorspeceu. Cilvēki lielākoties grib nopirkt kompi, kas darbijas no kastes. Ar stacionāriem vēl tā, bet laptopiem katram ir kaut kādas savas prasības – visādas papildus pogas utt, tāpēc ir nomrāli, ka ražotājs piedāvā datoru ar OS. Bet no otras puses – nav tiesa, ka tirgū nav laptopu bez OS. Tādus var nopirkt. Tikai atkal – nav jau tā, ka visi dikti dikti dzītos tādu pirkt. Š obrīd MS stāvokli tirgū apstrīdēt ir pagrūti. Es pats varbūt arī sēdētu uz linux, bet, pirmkārt, man ir sāpes pēcpusē, kad ir jādarbina tie paši faili uz darba kompja, otrkārt, Winda ir pietiekami stabila un 7 pat pats nopirku, jo nebija dārgi. Domāju, ka apgreidošos arī uz 8, jo pagaidām to var dabūt par 29 eirām.

jonjs
    Participant

Par Windows 8 nezinu gan, toties Win7 aizvakar nopirku. Geimus gribu uzraut, jo beidzot nopirku datoru, kura pamats ir AMD FX-6100.

Pirmie iespaidi ir tādi, ka SP1 instalēšana bija samērā “sexīga”. Salīdzinot ar Linux apdeitiem tas vilkās kaut kā dīvaini, pastāvīgās restartēšanās un process bija ILGS. Tik reizes restartējošos datoru vēl neesmu manījis.

Buldozers strādā samērā raiti (it īpaši ņemot vērā to, ka ātrākais ar ko esmu ņēmies ir 2.5 GHz divkodolu Intels), interesanti ir tas Microsoft ar AMD to apdeitu priekš Buldozeriem pabeiguši?

Battlefield 3 vēl neesmu spēlējis ONLINE, jo neesmu vēl pat iegādājies. Battlefield 2 gan un ripo raiti, arī online.

Windows 7 tests teica, ka performancei ir jābūt Excelent. Ir jau arī.

Īsi runājot esmu kļuvis pilnīgi legāls čuvaks gan Linux sfērā, gan Windows 7 sfērā.

Ceru, ka tuvākos 10 gadus Windows 7 atbalsts nezudīs citādi priekš, kam es to pirku ? 😀

aoma
    Participant

Varbūt turīgāku cilvēku (kam ir regulārs, labi apmaksāts darbs) vidū situācija ir savādāka, es dzīvoju laukos un redzu apkārtējo realitāti – jaunus datorus pērk tikai retais, pārsvarā gādā vai nu lietotus vai krāmē paši, bieži vien arī no lietotām detaļam.

Par piemēru, savā miestā, cik zinu, esmu vienīgais, kas veikalā pircis oriģinālos windows un citu programmizstrādātāju ripuļus, visi citi, ja uz keisa nav bijusi derīga uzlīme, pie OS ir tikuši kā nu kurš pratis.

Nettwerk
    Participant

Jonjs tas ka sistema tev ir legāla, tas nenozīmē, ka tagad esi nu legāls čoms. Varam padiskutē cik tev no tām programmām ko lieto ir licenzētas? Mūzika, video utt ieskaitot. Tāpēc neizplūsti tur kur tev līdz legalitātei ir tālu.

Crow
    Participant

Īsti FOSS klausās tikai mūziku, kas ir ne tikai par brīvu, bet kam ir brīvi pieejamas notis un tablatūras, un remiksēšanas tiesības, kamēr vien teksta failiņā ir atsauce uz to, kam kaut kas līdzīgs pirmajam ienāca prātā un, lai neaizmirstam, Free Soundware Foundation.

jonjs
    Participant

Jāpiekrīt gan ir tam, ka ar izteicienu “pilnīgi legāli” esmu pāršāvis pār strīpu, bet Win7 man ir vajadzīgs faktiski taikai spēlēm. LibreOffice, Laaacszs apostrofs jau ir, 7-zip u.t.t. tas viss protams, ka legāls. Pilns ar bezmaksas tūļiem. Nu un pie reizes 3d modlēšanas programmai “Blender” piekabināmie renderēšanas rīki ir vairāk Windowsam. Linux diemžēl šajā sfērā ir apdalīts, tas pats Yafaray ir tikai vecajai Blender 2.49 versijai (lai gan tas yafaray vispār ir pieklusis nez kādēļ), nerunājot nemaz par Cycles, LuxRender atkal ir resursu un laika izēdājs.. Pie reizes var patestēt, kā renderēsies un cik ātri tie paši Blender renderi gan uz Linux, gan uz Windows ar iebūvēto Blende renderi.

Kā teica viens krievu humorists “Палажить пояльник в холодильник и посмотреть кто кого”.

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 15 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā

Vai vēlies saņemt jaunumus no Notepad.lv?