Paredz lielas problēmas Android 5.0 «rūtošanā»

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas Paredz lielas problēmas Android 5.0 «rūtošanā»

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 19 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
    samurajs
    Participant

Root tiesības uz Android viedtālruņa vai planšetdatora ir katra advancēta lietotāja nepieciešamība, jo tās dod iespējas veikt darbības, kas standarta konfigurācijā vispār nav iespējamas. Vēl vairāk root tiesības nepieciešamas izstrādātājiem. Tomēr pazīstamais XDA Developers veterāns ar nickname Chainfire paredz lielas grūtības – un pieļauj iespēju, ka uz ledenes tas vispār būs neiespējami vismaz mums pierastajā veidā.

Google veicis Android 5 drošības uzlabojumus, un skripts, kurš iniciē root, vairs nepalaižas no init.d, bet gan no SELinux vides. Jaunākā Lollipop versija LPX13D rāda, ka mēģinājumos veikt root procesu nekas nesanāk. Chainfire kā izeju redz veikt izmaiņas kodola līmenī, bet veidojas apburtais loks: lai ieflashotu Custom kerneli, vajadzīgas root tiesības un otrādi. Vieglāk ir ar Nexus līnijas ierīcēm, kurām atļauts atbloķēt bootloaderi. Turpretī citi ražotāji nobloķējuši visu, ko iespējams.

Sīkāk tehniskajās lietās varam iedziļināties Chainfire rakstā Google+.

[img]https://notepad.lv/userpix/28_androidrootingtips_1.jpg[/img]

Jaunzems
    Participant

Š āda nepieciešamība ir tam, lai Android varētu kaut cik nopietni uztvert biznesa vidē, kur tāds drošības risks kā root nav pieļaujams. Samsung ar savu KNOX priekā berzē rokas, bet visi saprātīgie lietotāji turpinās palikt tikai pie Nexus līnijas.

nevertell
    Participant

Arvien mazāk izprotu rūtošans vajadzību.

Un SELinux ir jau sen bijis nepieciešams. Un atslēgt viņu arī nav tik grūti. Jācer vien, ka OEM’i ļaus atlauzt būtlouderu.

iKey
    Participant

Sony pat oficiāli piedāvā atbloķēt bootloaderi, bet ir risks pazaudēt DRM key, kuri atļauj lietot Sony ekskluzīvās fīčas. kā arī mediatek augošā popularitāte notrulinās entuziastus

LooNeY
    Participant

Nuu HTC arī jau kādus 4 gadus ļauj tev atslēgt savu htc tālruni iekš htcdev.com (tikai pēc atslēgšanas neceri uz garantiju) 😉 Un zūd arī dažas ‘ekskluzīvas’ HTC programmas…

garaisezis
    Participant

Motorola arī piedāvā bezmaksas, tik neliela komandrinda jāievada

Crow
    Participant

Quote:

tikai pēc atslēgšanas neceri uz garantiju

Wat? Kas, kāpēc tā? Kas tas par idiotismu un kretīniski metrosociālistisku bezatbildību?

Jaunzems
    Participant

Tas ir tādēļ, lai katrs ciema idiots nesāktu rūtot telefonu un tad, ja kaut ko tā dēļ sapiš, neskrietu uz HTC sūdzēties. Bet reāli, vismaz cik ar LG un HTC esmu saskāries, lietas darbojas šādi – ja vien šmuce patiešām nav sataisīta root dēļ, un tā patiešām ir mūsu vaina, tad mums pofig par to root. Piemēram, violeto HT Cone kameru paziņam salaboja arī rūtotam telefonam.

Quagmire
    Participant

Un domā, ka ar uzliktu Cyanogenmod arī labos? Slinkums pārinstalēt, bet salabot derētu.

Jaunzems
    Participant

Es uzliktu tomēr uz stock, katram gadījumam. Ja “slinkums”, tad turpini dzīvot ar violeto kameru…

Crow
    Participant

Mnn… ok. Aber ko tad ar root īsti var fiziski sasa3.14st? Vienīgais, kas man, necienīgajam, nāk prātā – kaut kāds overclocking, kā rezultātā aparāts nokurās. Citādi par softa problēmām lai raksta cedeli par factory ROM pārlikšanu un ciema idiots savu gramstāmo nedabū atpakaļ, kamēr neir samaksāts manis pēc kaut pēc ščotčika kā tādā taksītī. Vispār, ja atklājas tehnisks defekts, ķepļepiem factory image atsevišķos garantijas servisos (t.sk. manis nīstajā Lenovo/Medion) liek bez maksas, bet var jau manis pēc iekasēt tā, lai otrreiz ākstīties negribās, un nerakstīt tos idiotiskos noteikumus?

Jebšu mums te & tur tas tā tikai tāpē-ka EU komisāri skatās ar niknu aci…

Jaunzems
    Participant

EULAs raksta tam, lai izsargātos no pilnīgi visiem potenciālajiem atgadījumiem. Piemēram, lai ražotāju neiesūdzētu tiesā, gadījumā, ja rūtota telefona dēļ nevar piezvanīt ātrajiem

Crow
    Participant

EULA-ām nav juridiski saistoša dokumenta spēka…

nevertell
    Participant

Vārna, ar ko atšķirās sudo rm -rf no adb root && adb shell rm -rf / ? Ar ņikuja neko.

Mazais jankucis paņems tēta rūtoto S5, bet viņam nepatiks tas, cik lēni tiek zīmēti Dusmu Putni, jo tēta porņuhas būs aizdirsušas visu SD karti. Jankucis domās, hurr durr, telefonam tikai 1,4ghz procis, a man kompim ir 3,6ghz. Jāouverkoko. Iespiedīs 2.8ghz un telefonam kirdik. Tāpēc garantija tiek atsista, ja esi rūtojis ķelefonu.

Crow
    Participant

Man šķiet tu pārspīlē vidējā mazā jankluča domāšanas spējas. Un vispār piemērs no irsas izrauts. Enīvej, pārkaršana ir tīri dabisks process, kas var un notiek pamatā citu iemeslu dēļ – karsts laiks, zem deķīša lādējās, holding it wrong utml.. Tam ir paredzēti termosensori, kam jānomet apgriezieni vai jāatrubī pavisam, ja vajag. Ir, bļin, pārdesmit nanometru tehnoloģijas, nevis ar tvaika katlu, kam svilpe izģec, te tiek darbināts.

Ja ne, tad vispār nogriež iespēju overkokot dzelziskā līmenī. Un visi sranie “entuziasti” tad varēs raudāt gaužas as’riņas; man pilnīgi nav žēl vispār nemaz.

Perfekti tas pats attiecas uz desktop ar visiem tiem OC Genie utml. vai vienkārši unlocked – katrs mudaks var ņemt un gāzēt. Ja nošķiļ, pierādīt neviena no pusēm ne sūda nevar pat tad, kad, kā dažos gadienos man sanācis, ir fiziski dedzis.

Tikai, kā lieki pierādās, gramstāmo divīzijās uzdarbojas vieni vienīgi metrosociāli krāniņi, kam pilnībā pajāt par jebkādu atbildību, kamēr vien var slaukt citus krāniņus (homiķu analoģijas speciāli), vot ir kā.

nevertell
    Participant

Ta nejau pārkaršana tur slikta, bet gan pārāk liela voltāža. Un to jau nu gan var pateikt, ja zin kur meklēt. Man šķiet envidijai bija tūļi, kas pasaka, ir klokota vai nav.

Crow
    Participant

Cieši saistīti lielumi. Enīvej, cik tad servisos tādu tūļu ir un cik servisa spec zin un kaut ko tādu īpaši meklē, kamēr tā vispār ir viena no vismazāk sastopamajām problēmām. Pietiek tāpat citu problēmu – galvenokārt tīri fiziski bojājumi, ūdens un citu… ahem… šķidrumu ietekme un vienkārši tas, ka gramstāmie brāķi apzināti tiek tirgoti kā normāla prece (nu tač nenonāk tirgū izbrāķētie yieldi ar nosaukumu GoForce GeClever HD 970 par $150 ar domu, ka nu “moš prokaķit”).

iKey
    Participant

pag. man likās, lai uzdzītu andžu, ir jāiešuj custom kernelis, kur ir norādītas lielākas vērtības

jonjs
    Participant

Jautājums? Kāpēc vajag rūtot? Kādi no tā ieguvumi? Pastāstiet man parastajam telefona lietotājam? 🙂

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 19 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā