Sākumlapa › Forumi › Hardware › Pārējās Hardware lietas › Pārkaršana.
Vietnē BOOT jau tika uzrakstīta šāda problēma, kas sākās no vakardienas (01.01.2011) pēc elektrības noraustīšanās. Problēma ir tāda, ka pēc noraustīšanās dators ir sācis gļukot, arī temperatūras ir ļoti paaugstinājušās, un ieslēdzot datoru, tas nopīkst divus, īsus pīkstienus – Ti, Ti. Paskatījos M/B rokasgrāmatā un secināju, ka divi pīkstieni laikam ir POST/CMOS Error
Problēma jau vien ir tā, ka nesaprotu kas rāda pareizi! Softi rāda, ka 12v+ līnija ir nokauta, jo rāda uz tās 5-7v, bet BIOSā rāda, ka viss ir kā nākas, uz 12v+ līnijas 12v. Ir iespējamība, ka es pats varētu konstatēt kā tad īsti ir?
Temperatūras BIOSā:
CPU temp. – 48C
CPU Fan speed – 2050 RPM
SYS Fan speed – N/A, tas nozīmē, ka propellers nestrādā?
CPU VCORE – 1.350V
NB VCORE – 1.450V
+12V – 11.960V
+5V – 5.026V
DIMM – 1.850V
+5VSB – 4.993V
VBAT – 3.096V
Temperatūras AIDÄ€ jeb EVERESTā:
P.S., tas Aux iespējams ir GPU, jo tā ir vienīgā vieta, kur nevaru noturēt klāt roku.
P.S.S., būtu vēlams rakstīt tās IT lietas saprotamāk, jo es savos nodzīvotajos 13 gados, aizvakar pirmo reizi sāku interesēties par IT jaunumiem u.t.t.
Paldies un veiksmīgu turpmāku, jauno – 2011. gadu!
Linx, itkā visi ventilatori, kas man ir griežas kā parasti.
Ja gribi pārbaudīt, kas tur karst, pamēģini prim95 noslogot visus kodolus, ja nekas nenotiek, temperatūra nekāpj, tad pamēģini iziet Furmark benčmārku. Ja vēljoprojām nekas nekarās un nenotiek forsēts rebūts, tad aux temperatūra ir vienkārši gļuks. Vai arī es esmu vienkārši stulbs.
Palaižot Furmark un tajā pašā laikā skatoties temperatūras nenovēroju nekādas maiņas, visulaiku stāvēja 114 pat pie lielākas slodzes. Ir iespējams, ka kaut kas nav īsti iestiprināts, tapēc softiem un BIOSam tiek sniegta neprecīza informācija?
Uz to ka 12v līniju kāds softs rāda nepareizi vari nepievērst uzmanību, man windows vidē rāda tieši to pašu, biosa protams viss ok. Tur pat nav ko gari domāt, vai tas ir pareizi vai nē, pie tādas voltāžas sistēmu pat nepiešķilsi. Aux arī vari nepievērst uzmanību, tas ir softa gļuks, tāda sensora tev visticamāk nemaz nav. Manai plates iekš everest arī ik pa laikam uzrodas aux kurš pārsniedz 150 grādus. Protams nevienai komponentei nav tādas temperatūras, jo pilnīgi visām manas paltes komponentēm ir savi temo sensori, kas uzrāda temperatūras (GPU, north bridge utt.) aux manā gadījumā ir neeksistējošs sensors. Kas attiecās uz POST/CMOS Error reseto bios settingus, atvieno kasti no strāvas un uz mātes plates sameklē tādu apaļu batereju, izņem viņu ārā uz kādas minūtes, pēc tam liec atpakāļ un šķil klāt kasti. Pērc tam ieej bios settingos un uzliec load sytem defaults, optimized defaults, vai kas līdzīgs – atkarībā no biosa.
Par 12v+ līniju tagad viss skaidrs, ja BIOSā viss labi, tad viss ar viņu ir kārtībā.
Tie 114oC arī ir gļuks, jo testējot gan ar FurMark Benchmark nekas nemainījās. Arī datoru atpūtinot diennakti stāvēja tie 114oC, kas nav iespējami, jo viņai būtu jāatdziest.
Vari mazliet vairāk par to bateriju? Aptuveno atrašanos vietu, man nav bijusi nekāda darīšana ar paša PC iekšpusi.
Un Paldies visiem, kuri centās man palīdzēt. 🙂
Preses relīzes