Sākumlapa › Forumi › Hardware › Pamatplates un CPU › Pārkarst: CPU vai MB?
1) Pie ieslēgšanās bija paziņojums par CPU pārkāršanu.
2) BIOS`ā CPU temperatūru uzrāda sākot no ~ 87 grādiem un pamazām pārsniedz 90 grādu atzīmi, kas noved pie izslēgšanās.
Daudz nedomājot, iztīrīju putekļus, pat nomainīju jaunu termo pastu. Pat pieslēdzu citu barokli. Rezultāts tāds pats. Nonācu līdz 2 detaļām: CPU vai MB…
Aizmirsu piefiksēt modeļus, bet bija no vecā gadu gājuma – ~ P4 līmenis un tā laika mātene.
Tagad jautājums tiem, kuriem PC remonts ir maizes darbs (vai vienkārši, kuri ņemas ar to ikdienā): kādas likmes uz vainīgo detaļu? CPU aizgājis pie dieviem vai tomēr cēlonis ir MB?
Ko saka jūsu kafijas biezumi un pieredze?:)
Pie ieslēgšanās bija paziņojums par CPU pārkaršanu.
Nu nevar kārtībā esošs CPU sakarst minūtes laikā pie ieslēgšanās līdz tādai t, jo radiatora klucis vēl ir auksts. Pat ar bojātu venķiku nē. Patausti ar rociņu to kluci; ja CPU=90 grādi, tad tam būtu jābūt vismaz 60-70.
Es domāju drīzāk, kā Stat1CX izteicās – varbūt nepareizi radiators uzlikts un slikts termokontakts ar to. Vai arī MB sensors melo.
Apskatījos BIOS`ā voltāžu => viss ok:
Domāju, ka varbūt melo, paņēmu un izmērīju ar voltmetru: viss sakrīt.
Pataustīju CPU radiatoru – nu nav karsts! Tātad melo indikators, kurš atbild par temperatūru… Un loģiski, ka nostrādā automātiskā drošiba un PC izslēdzas.
Precizēju iekārtu:
CPU: Intel P4 [3Ghz]
MB: Intel D865GLC
Papētot sīkāk, tad
Pareizi esmu sapratis? Tātad… to indikatoru var kaut kā atslēgt? Padoms? Kādas citas idejas / viedoklis?
A cik reāli ir CPU temperatūra? Pirkstu pielikt radiatoram neproti?
memorex
Š ajā BIOSā neatrodu iespēju, ka var atslēgt automātisko shutdown pie pārkaršanas. Jāpaskatās, vai ir jaunāks BIOS, tomēr šeit pastāv viens BET – BIOS update laikā var atslēgties PC, kas, kā man zināms, nebūtu tas labākais variants.
Bet varbūt es kļūdos savā pieņēmumā par sensoriem. Tāpēc prasu padomu kādam tehniķim, kurš arī fiziski labo dzelžus nevis tikai pārliek windows…
Vijolnieksmakbeton
Pašam bija vienreiz ķibele ar mobilo telefonu, kuram bija arī nočakarēts sensors, kurš atbild par uzlādes līmeni. rezultātā pie pilnas bačas tālrunis slēdzās laukā, jo domāja, ka bača ir tukša. Saskatu līdzīgu problēmu.
Vispirms atrodi to termosensoru. ja neiet bez tad vietā jāielodē kautkas kas rāda visu laiku minimālo. Neiešu iedziļināties un pērties, tāpat ir ko darīt. LDC Žeņa moš var sataisīt.
un, termosensoristi, kopsj s478 laikiem sensors ir procesoraa…
runaajot par hermeetiskumu – maacies fiziku un gaisa izplesjanaas koeficentu :>
478 procjiem ir caurums ieksj ihs, bet paareejiem vienaa vietaa nav silikona, veidojot spraugu gaisa nopluudei.
starp citu video sjii sprauga labi redzama ;>
Preses relīzes