Sākumlapa › Forumi › Citas tēmas › Off-topic › Paroļu glabāšana
Tagad visiem tv-over.net un ozotv lietotājiem atnāca vēstule (kopēts no draugiem.lv domubiedru grupas):
онфиденциальноÑÑ‚ÑŒ ваших данных была нарушена!
Ð’Ñ‹ зарегиÑтрированы на Ñайте tv-over.net, откуда и произошла утечка Ваших данных: inta jankovica….sheit seko mana adrese Логин и пароль: sheit mans lietotajvards un parole kuru izmantoju,da visur arii Paypal
Впредь не доверÑйте Ñвои личные данные кому попало! Ð”Ð»Ñ Ð¿Ð¾Ð´Ñ‚Ð²ÐµÑ€Ð¶Ð´ÐµÐ½Ð¸Ñ Ð½Ð°ÑˆÐ¸Ñ… Ñлов вы можете найти полную верÑию базы данных по адреÑу: baza-ozo-tv[точка]com, а также фрагмент таблицы клиентов прикреплен вложением. Мотивом Ñделать Ñту раÑÑылку поÑлужило Ñледующее заÑвление:
“Уважаемые клиенты! Мы приноÑим Ð¸Ð·Ð²Ð¸Ð½ÐµÐ½Ð¸Ñ Ð·Ð° перебои в работе Ñ‚ÐµÐ»ÐµÐ²Ð¸Ð´ÐµÐ½Ð¸Ñ Ð¸ Ñайта OZO.tv.Злоумышленниками был взломан один из наших главных Ñерверов. Ðа данный моммент проиÑходит воÑÑтановление данных. Спешим заверить ВаÑ, что утечка каких либо данных из нашей ÑиÑтемы иÑключена. Речь идет только о временных перебоÑÑ… Ñ‚ÐµÐ»ÐµÐ²ÐµÑ‰Ð°Ð½Ð¸Ñ Ð¸ работы Ñайта. Мы уÑтранÑем поÑледÑÑ‚Ð²Ð¸Ñ Ð²Ð·Ð»Ð¾Ð¼Ð° в кратчайшие возможные Ñроки. Ð’Ñе новоÑти о ходе воÑÑÑ‚Ð°Ð½Ð¾Ð²Ð»ÐµÐ½Ð¸Ñ Ð¼Ñ‹ будем публиковать в Ñоциальных ÑетÑÑ…. Мы проÑим Ð’Ð°Ñ Ð¿Ñ€Ð¾Ñвить понимание.”
И да, получить Ñту информацию мог бы и школьник. Серьезные фирмы не позволÑÑŽÑ‚ Ñебе такого Ð¾Ñ‚Ð½Ð¾ÑˆÐµÐ½Ð¸Ñ Ðº клиентам и их личным данным.
UPDATE: Вчера наш реÑÑƒÑ€Ñ Ð¿Ð¾Ð´Ð²ÐµÑ€Ð³ÑÑ Ñерьезной DDOS-атаке! Ðа Ñокрытие Ñвоей халатноÑти ОЗО и ÐºÐ¾Ð¼Ð¿Ð°Ð½Ð¸Ñ Ð´ÐµÐ½ÐµÐ³ не жалеют! Ð’Ñе, желающие получить базу в Ñлучае недоÑтупноÑти нашего Ñайта, отправлÑйте заÑвки на
Nu naheram
Cilvēki tagad jūk prātā, visiem servisiem jāmaina paroles 😉 😉 Pēdējo reizi, kad kaut kur reģistrējos un uz e-pastu atnāca “paldies, ka reģistrējies, tavs lietotājvārds ir blablabla un parole ir šitāda”, paņēmu ko vajag no turienes un kontu izdzēsu. Bet nu mļin, rokas tiešām līkas. Labi, visas paroles ir laužamas, bet kapēc ir jātur vispār plainā??
Bet vienmēr esmu domājis, ko Jūs pie velna tik daudz slēpjat? Labi, saprotu, ka naudas lietās ir jābūt drošībai utt.. bet visos sociālajos tīklos, dažādos citos brīnumos, pat daļēji e-pastā, ko tur tik ļoti interesējošu var slēpt? Vai tiešām cilvēki nav iemācījušies, ka internets nav tā uzticamākā vieta, un tāpēc pret viņu jāizturās ar vēsu prātu.
Bet vienmēr esmu domājis, ko Jūs pie velna tik daudz slēpjat?
Ko tu ar šito gribi teikt? Nedomāt par drošību?
Vispār jau cilvēkiem tajos pašos draugos
A ko mēs slēpjam? Nu neko neslēpjam, bet nu mazums tev izjāj e-pastu tajā brīdī kad gaidi kautkādu svarīgu ziņu!?
Š itā bija vienam čomam kurš pirka no Ķīnas detaļas visādas. Pēkšņi vienā brīdī šis ierauga ka detalu pārdevējs vinām no citas e-pasta adreses atbild! WTF… Izrādās stulbais šķībacainais daunis, dabujis kaukādu trojāni, un tai brīdī kad čomam jāpārskaita nauda uz to šķībacaino firmu – krāpnieks pasaka ka konta nr. mainijies! Labi ka laicīgi izfiškojām. Ķīnā 1kLs krāpniekam ir kā 10kLs pie mums.
Preses relīzes