Sākumlapa › Forumi › Hardware › Pamatplates un CPU › pāršūt biosu
Vajag vienai MS-7181 v1.0 MoBo pāršūt biosu.Pirkts bija OEM PC no Fujitsu Siemens,un tagat stāv virsū viņu uzmestais bioss,gribu uzlikt virsū normālu biosu no MSI,jo OEM biosam ir piegrieztas vairākas funkcijas.Vai to var izdarīt?Kur atrast šai mātesplatei biosu? ( MSI mājaslapā nav. )
Ar to liveupdate nekas nesanāk,viņu palaižot izlec “Your motherboard model is not supported.” . visticamāk ka liveupdate lasot biosu pamanīja , ka tur nav rakstīts MSI bet gan Fujitsu Siemens.
Tomēr aizgāja. Atrada visu,bet nezinu,cik droši ir flashot biosu no windows vides..? Ja kas,tad pats arī atradu 1.5 versiju ( no
Būs nākošnedēļ UPS’iks no kāda drauga jaaizķer šai padarīšanai.
JA lieto legaalu windows, peec paarshuushanas vareetu rasties probleemas, man taa liekas. Win instalaacija, skjiet kaut ko paburas BIOSAA, jo kaa ta origjinaalais disks vareetu zinaat ka nav jaaprasa windows atsleega ierakstiit *vismaz manaa gadiijumaa(, bet to pashu origjinaalo disku ieliekot citaa kompii prasa atsleegu rakstiit.
Tieši nelegālam Windowsam tas BIOS update var traucēt. Un ja cilvēks domā ka tikai ar flopi var pāršūt BIOS tad šo funkciju viņam darīt NAV ieteicams! Ir vienkāršāki veidi kā nokaut mātesplati.
ES, šij gadijumā darītu tā:
Ierakstītu to MSI oriģinālo versiju citā čipā un mēģinātu palaistu māteni ar to.
Vismaz bildē ir redzams ka BIOS ir ligzdā nevis uzlodēts.
ja godīgi drusku uztraucos,kā nekā pirmā reize..
Pēc tam klāt piemet BIOS failu un Uniflash jau tajā softu kaudzē ir ietverts.
Ja dators strādā normāli, tad BIOS nu noteikti nav jāaiztiek. Nav jēgas kustināt. No windowz vides var “šūt”, tik ieteicams visus drošības tūļus (antivīrusus, ugunsmūrus, antimalware utt) atslēgt, lai neidomā nobloķēt procesu, savādāk pēc restarta nekas nepalaidīsies un tad būs jācer, ka ir noņemamais bios čips, un ebajā ir nopērkams rezerves čips.
Varbūt varu piedāvāt lētāk.
AndrisnoLiepajas
Sveiks, Andri. Man arī, lūdzu, iesaiņo pāris gabalus. Lētāk, protams.
Bekons ar olām
AndrisnoLiepajas
Preses relīzes