Sākumlapa › Forumi › Citas tēmas › Viss pārējais › Pārtikas biznesa likumiskā puse
Jā, tāds, lūk, lakonisks jautājums, kuram meklēju step-by-step atbildi. Ir biznesa ideja un iespējas, bet trūkst gudra padoma. Ar ko sākt (legāli), kā sākt (legāli)? Kādi papīri nepieciešami? Vai izplatot preci, obligāti nepieciešama ražotāja atļauja (distrībūcijas līgums vai kas tamlīdzīgs)?
Būšu pateicīgs par linkiem, padomiem un pieredzes stāstiem.
Starp citu, vai Tu zināji, ka stiprajam alkoholam, juridiski, ir derīguma termiņš?
Reģistrējies kā SIA, norādot plānotos darbības virzienus, t.sk. pārtikas mazumtirdzniecība.
Alkoholam kā akcizētam produktam nepieciešama atsevišķa atļauja. Dodies uz uzņēmumu reģistru, tur tev pastāstīs savas kompetences ietvaros sīkāk, ne pirmo dienu tur personāls sēž.
P.S.
Vai tev olu mazgāšanas žurnāls ir ?
Jaa, zinaaju ka alkoholam ir terminjsh, vinju gan smui vareeja apiet. Vairaak jaasatraucaas par to, lai cipari sakriit pavadziimee ar cipariem uz pudeles. NEzinu gan vai veel taa ir, bet agraak ljoti stingri vakteeja ciparus.
Ä€ un vēl- varbūt kāds zina, līdz kādam apjomam pārtikas prece neskaitās kontrabanda Eiropas Savienībā (Š engena)? Vai arī- kur to var uzzināt? Robežsardzei uzzvanīt? Piemēram, līdz lūpai pilns bagāžnieks ar jēlu gaļu likuma kalpos neizraisīs jautājumus?
Nē, jēla gaļa bagāžniekā bija absolūts piemērs. Ir šis-tas cits padomā. Katrā ziņā pateicos par viedokli. Zinkā, arī IT forumā mēdz iepeldēt kāds, kuram ir man nepieciešamā zināšanu bagāža, vai stāsts izstāstāms- kā šim gājis. Tēmu ciet gluži neslēgšu. Ja nu kāds vēl vēlas izteikties- lūdzu. 🙂
LV valdiiba ir tik krasa, ka njems tevi par katru siikumu. Budzhetam jaabuut labam. Nu jau, cik lasiiju, mazajiem uznjeemeejiem arii piestaadiis “elposhanas” nodokli.
Ja budzhets un nervi atljauj, dod valjaa. Ej regjistree firmu, peerc atljaujas, kases aparaatus, meklee telpas, darbiniekus. Shinii banaanu valstii arii par radio klausiishanos jaamaksaa.
Buushu riebiigs, proams nezinu tavu plaanu, taisi biznesu citaa valstii. Ak jaa, veel gramatvediiba.
Prechu vadaashana. JA domaa ievest ES valstiis, tad, protams buus aizdomiigi ja buusi piebaazis pilnu mashiinu ar paartiku. NEzinu, veel jau par nodokljiem noteikti piesiesies. Ja vadaasi pa ES, tad gan nav satraukuma, kaut fuuri trenkaa, lai tik ir pavadziime.
Man no Igaunijas uz Angliju naaca fuures, tik cik pavadziime treilerii bija uzliimeeta. NEviens nebija pieseejies. JA vien neko nelikumiigu neved. Ja aarpus ES, tad neko daudz neatvediisi, ja vien nemuhljiisies.
Labāk uztaisi šmotku biznesu, atrodi eiropā ražotāju, uzcep ineta veikalu un tirgo stilīgas drēbes, kas pie mums maksās 70 euro, tu varēsi tirgot pa 30 un vēl iegūt normālu peļņu.
Vēl labs bizness ir ar rotas lietām, bužutēriju, paņem no ebay rotaslietas maisu, ar visādiem sīkumiem, pēc tam sapinķerē tās rotas kopā, paņem tirdziņā, vai gadatirgos uzliec viens auskariņš tur 3 Ls, piem, a tāda paka ebajā dabonama pa 10 – 15 dolāriem 😀 no kuras beigās notrigojot to visu sanāks jau 100 Ls.
Man 3 pazīstamas sievietes šādi dara, ar tām rotām un ne par ko nesūdzās.
Vēl vari veidot speciālos adijumus, bērniem kičīgas cepures, šalles, utt… ārzemnieki pērk kā traki.
Bet nu kas skar manu funktieri- laikam pagaidām plānoju iztikt bez telpām un noliktavas. Pirkšu un vedīšu tikai to, ko pasūta klients. Redzēs kā aizies, un tad jau domās ko darīt tālāk.
Palasījos apkārt un secināju, ka Latvijā uzņēmējdarbība no valdības puses… nevis tas, ka tiek bremzēta… ir sajūta, ka valdība nežēlīgi soda tos, kuri izdomājuši sākt uzņēmējdarbību Latvijā. Vai nu Tu dari oficiāli un maksā nenormālus nodokļus + uz kādam ķepas, lai papīri būtu tīri, un ar to visu centies gada bilanci aizvērt pa nullēm, vai arī dari visu pa kluso un dzīvo cepuri kuldams. Nesaprotu… Gribu palīdzēt valstij, bet tur mani nevis sagaida ar laipnību, bet pēdējās bikses gatavi novilkt, par to ka esi uzdrošinājies atnākt. Da nu bļin…
Ko vel tu gribi lai tev pamāca? Aiz rociņas pa velti izvadā pa visām birokrātiskajām institūcijām?! Varbūt vel lai parakstās tavā vietā?
Preses relīzes