Sākumlapa › Forumi › Software › Pārlūkprogrammas › Paspamosim: samurajs pārgājis uz Chrome 5
Bet tā uz sistēmas stāv visi pārlūki, vienīgi sanāk ķepa ar IE versijām, standartā IE7, priekš web testēšanas.
Žēl ka Samurajs tā izrīkojas ar savu Firefox, tas nav glīti, rodas asociācijas ar saimnieku kurš ilgi audzina savu suni (vai lapsēnu), kopj to, iemāca tam daudzus trikus. Bet vienā jaukā dienā tas nopērk slavenā suņaudzētavā jaunu un veco nošauj vai atdod uz patversmi.
A ko darīt, ja suns palicis vecs, smags, un aptaukojas ar katru laidienu aizvien vairāk? Lietoju lapsēnu kopš 1.0.7 – vot tad žiperīgs gan bija! Un nav jau tā, ka nelietoju FF nemaz vairs.
Uztjūnēt var visu, bet man kaut kā negribas pie katra jauna FF laidiena tērēt tam laiku. Tad labāk kādu rakstu Notepadam uzrakstu.
istiemFlash FF AdBlock PlusElement Hiding Helper
Respektīvi -> redzi reklāmu -> labais klikšķis uz tās Adblock Plus: Block Image… -> izmet logu, kurā var skaisti norādīt URL bloķēšanas patternus, piemēram “
Kā arī minētais Element Hiding Helper
Lūk, kas mani galvenokārt attur pāriet vai vismaz pastāvīgi lietot Chrome Operu
Uz FF šie rīki tik skaisti strādā, ka gandrīz vai pavisam izlutina un pieradina pie “ad-free browsing
Priekš Chrome Adblock PlusChrome
Tātad- labprāt uzklausītu kādu, kam šajā lietā ir kas atspēkojams un/vai sakāms. ;]
Ir jau vēl ChromePlus, kas bloķē visu saknē.
Kāpēc es lietoju Opera?
Tāpēc, ka ieraduma spēks un Operas out-of-the-box
Kāpēc man uz datora joprojām ir FF?
Tāpēc, ka ID Software pagaidām vēl nav parūpējušies par Quake Live spēles Chrome/Opera atbalstu un tāpēc, ka praktiski visiem Linux distributīviem viņš vienkārši nāk defaultā.
Kāpēc tā īsti nespēju pieņemt Chrome?
Varbūt es nemāku atrast un neko nesaprotu, bet man kaut kā pietrūkst drop-down
Netaisos arī strīdēties, kas ir labāks, kas ir krutāks, smukāks un ātrāks. Manā gadījumā Opera to visu dara (kā lietotājam-parastajam) pietiekoši ātri un vienkārši. Nav smagnēja un derdzīgi lēnīga pat svaigā instalācijas formā kā FireFox. Chrome nespēju iemīlēt dēļ tā sasodītā drop-down menu, bet tā jau laikam vairāk ir mana problēma – nespēja atcerēties visas 100 lapas, ko apmeklēju …
Lieki piebilst, ka mani neinteresē “inovatīvie būkmarki” un “simtiem tūkstošu add-onu” un tā tālāk. Man galvenais pārlūkā ir tas, lai tas vienkārši strādā tā kā man to gribās jau uzreiz pēc uzinstalēšanas, nevis “vairāku gadu audzināšanas, triku mācīšanas un dresēšanas”.
Chrome katrā ziņā ir otrs lietotākais pārlūks uz mana datora – mutere apostīja visus (kā absolūtais newcomer
Paldies samurajam – vakar izlasot šo topiku, ņēmu un uzinstalēju Chromi, atstāju arī es kā defaulto browseri. Tomēr ātrāks par FF un tīri pieņemams. FF atstāju kā sekundāro. Opera ari mētājās uz PC, bet vēl joprojām kaut kas attur no tā lietošanas kā primāro.
Un protams, viens no aspektiem, nevar gribēt lai jauns pārlūks lido uz veca dzelža, tas nu ir fakts.
Nav jēgas krāmēties ar FF kešu uz ram diska ja var iekš FF about:config uzstādīt tā
browser.cache.disk.enable – false kešs vairs netiks saglabāts uz cietņa, uzlabojas drošība
browser.cache.disk.capacity – 0
browser.cache.memory.enable – true kešs glabājas operatīvajā atmiņā
browser.cache.memory.capacity – 2 nepārbaudīt lapu bet ielādēt to no keša
browser.sessionhistory.max_total_viewers – skaitlis, šeit jāievada cik lapas saglabāt kešā
rekomendētie lielumi, atkarībā no rama
512MB 5
1GB 8
2GB 10
3GB 13
4GB 16
bet labāk FF kešu vispār izslēgt un lietot FF kopā ar programmu HandyCache kura ir kā kešējošs proxy serveris ar daudziem uzstādījumiem un būtiski paātrina FF darbu, kešē arī DNS.
Operu
1. Kā jau daži biedri pieminēja par saviem favorītiem – Ieradums kopš 5-ās versijas. Esmu pieradis pie peles žestiem (slinkums citiem pārlūkiem meklēt pielikumu).
2. Samērā ņipra uz vecākiem datoriem – nu nav man tās naudas, lai nopirktu zvērīgu PC.
3. Opera Link fīča – pirms OS pārlikšanas slinkums “bekapot” visus datus.
4. Iebūvēta meklēšana adreses joslā – vot to es bieži izmantoju
5. Iespēja nomaskēties par citu pārlūku – bieži vien ir lapas, kuras ir domātas tikai noteiktiem pārlūkiem (IE, Mozilla) un uz citiem pārlūkiem tās nepiedāvā vajadzīgās fīčas.
6. Plašas personalizēšanas iespējas (ne tikai ar skiniem, bet arī CSS un personiskajām pogām)
7. Pieejama arī uz Simbas (Opera mobile)
8. Citi ņigu-ņegu – uz sitiena nepateikšu
Kas nepatīk?
1. Adobe Flash papildinājums – jo jaunāka versija, jo vairāk ņammā CPU (ne tikai uz Opera).
2. Autocomplete trūkums – to varētu uzskatīt par ļoti mazu mīnusiņu, jo mājinieki negrib mācīties izmantot bultiņas, lai izmantotu “notes”
Professor35:
Žēl ka Samurajs tā izrīkojas ar savu Firefox, tas nav glīti, rodas asociācijas ar saimnieku kurš ilgi audzina savu suni (vai lapsēnu), kopj to, iemāca tam daudzus trikus. Bet vienā jaukā dienā tas nopērk slavenā suņaudzētavā jaunu un veco nošauj vai atdod uz patversmi.
A ko darīt, ja suns palicis vecs, smags, un aptaukojas ar katru laidienu aizvien vairāk? Lietoju lapsēnu kopš 1.0.7 – vot tad žiperīgs gan bija! Un nav jau tā, ka nelietoju FF nemaz vairs.
Uztjūnēt var visu, bet man kaut kā negribas pie katra jauna FF laidiena tērēt tam laiku. Tad labāk kādu rakstu Notepadam uzrakstu.
Lapas tad arī bija kudi vieglākas
Preses relīzes