Sākumlapa › Forumi › Hardware › Video un Audio › Pastāstiet nedaudz par CrossfireX
Pats jautājums: kā skatos papīros un oficiālajā interneta lapas dokumentācijā, kartiņa draudzejas ar CrossfireX, bet kartei nav tā štekera, kur piespert CF tiltiņu. Tad nu tā, paķerot un piesperot vēlvienu tādu pašu kartiņu, tas CrossfireX šancēs?
Mātesplate draudzējas tikai ar CrosfireX
Lielisks piemērs, ja BF3 uz High settingiem ar vienu GTX460 1 Gb man vilka ap 30fps, tad ar abām kartēm spēlēju uz Ultra ar 50-60fps. Tas pats ar Skyrim ultra iestatījumiem – ar vienu karti lagoja pēc velna, ar divām viss uz maksimālajiem iestatījumiem un zemāk par 45fps nekrīt, pārsvarā ir 60. Fps drops ir līkā konsoles porta dēļ un to labos pači, video kartes draiveri vai arī tāds mods kā “fps limiter”.
Tēriņi man sanāca nedaudz virs 100Ls, bet performance ieguvums ir krietni lielāks, nekā tad, ja es paņemtu divreiz dārgāku single kartes risinājumu.
Also pirmo GTX460 biju iegādājies pirms kāda pusgada, tāpēc makam draudzīgāk bija iegādāt vēl vienu karti.
review
Lai pirktu divus lētus sūdus un aizkakātu pci-e slotus – nekad. Vairākas 580ās/6970ās jaudas mīļotājiem – jā, citādi – nu i nafigs. Protams, daudzi dzīvo visnotaļ ierobežotos finansiālajos apstākļos, un citādi nevar. Bet tiem, kas var, iesaku nopirkt krutāku karti un veco izlikt tirgošanai ssā, par 130% tirgus cenas : DD .
i7-920 @ 4GHz
HD4870x2 CF HD4870 (3GPU)
Tai laikā bija pirmais Crysis (ar AA/MSAA) un S.T.A.L.K.E.R: Call of (ar visiem lights un AA/MSAA) .. kuri uz parastās sistēmas uz MAX stable negāja. Ar šīm kartiņā kopā bija stable 50 FPS.
Pieliekot vēl vienu HD4870 (4GPU) bija milzīgs performance drops (sliktāk nekā ar vienu x2).
Tā vietā ieliku 8800GTX un bija epic ar visiem PhysX ^^
Pats krutākais ir tas, ka šī sistēma ar 3HDD 3GPU un OC’ed CPU tika barota ar Chieftec 600W PSU. Suportē tikai 1 VGA, bet ar pāris vadiņu palīdzību suportēja 2 vga 😉 ;). Pirmo reizi pēc PC izslēgšanas barošanas blokam turpināja griezties ventilators. Pēc tizlās teorijas sistēma ēda 750W, bet reāli tie bija tikai 500W.
Tā kā CF/SLI ir diezgan labi plusi. 50%+ performance garantēta. Cits jautājums ir vai tas ir tā vērts pirkt tādu pašu karti klāt vai jaunu labāku. PSU vilks ?
Preses relīzes