Sākumlapa › Forumi › Notepad.lv › IT ziņas › Paziņota informācija par Windows 9
* Bet tagad uzmanību! Pēc Tarota domām, gaidāms kārtējais Vistas scenārijs, kad Microsoft mēģinās distancēties no Windows 8
* Lietotāja saskarnē METRO 2.0 paredzēts, ka klikšķinot uz flīzēm, varēs atvērt normālu darbvirsmas logu
* Š oreiz slepenības režīms būšot tik stingrs, ka partneriem un trešo pušu izstrādātājiem tikai vienu reizi parādīšot jaunās OS skeletu
* Paredzētas trīs Milestone versijas
* Joprojām turpinās kaislības ap Start pogu
* Windows 9 RTM plānots 2015. gada pavasarī

[img]Avots 12

Atpakaļ atgriezt iepriekšējo start pogu….. Vai tas tiešām vajadzīgs? Ta jau čist vajadzetu atpakaļ xp skinu virsū un dzīvosim akmens laikmetā vienkārši ar ‘jaunaku’ build nummuru! Neko sliktu neredzu w8.1 lietojamībā un start poga pilda savas vajadzīgākās funkcijas, ērti un viegli! Visu citu var daudz ātrāk un vienkārsāk caur metro vai search dabūt rokā, nevis rakaties un skrullēt tizlā mazā listē…
Vairāk priekš ne skārienjūtīgajiem varēj integrēt funkcijas un kopsummā OS varēja uztaisīt vēl vairāk ‘vienotu’ nevis pārslēdzoties starp flīzēm un dektopu – 2 dažādas ‘pasaules’…… salīzinot ar 8, 8.1 tas ir uzlabots, bet vēl vairāk šādu soli uz priekšu nevis uz atpakaļ varētu spert uz 9….
(Varbūt tikai tādam, kur jāatver viens word dokuments, un blakus jāpalaiž e-pasts.. )
Mans ierosinājums – Metro atstāt kā backgrounda desktopu, metro aplikācijas palaist ne pa pilnu ekrānu bet normālos logos, apakšā atstāt start panel. Viss.. un ar to arī Win8 vajadzēja sākt.
protams, ja katram atstotā lietotājam mikromīksatais paskaidrotu(personīgi) kā tikt uz standarta DESKTOP (jo default cilvēki pat to nerubī) tad mož paceltu latiņu līdz 15% 😀
Par win9 gribēt tik zināt vai būs 32bit.

Esmu pie līdzīga brīnuma pabakstījies, ja man būtu jāstrādā patstāvīgi tā pat izmantotu klasisko ievadi – pele + klava, un tas skārienjūtīgais slānis uz ekrāna būtu vien tik krāniņgarināšanai, nevis ērtībai.
Apple ieņēmis pareizo attīstības ceļu – katrā OS apgreidā liekot ko jaunu klāt, nevis ņemot ārā veco, vai pārbūvējot pilnīgi otrādāk.

Gribu atpakaļ starta pogu, bet to Metro drazu var stabili likvidēt.
[spoil]
Protams visām tabletēm u.c kabatu tipa pirksta kurinātājiem jā! Bet ne galddatoram! Nezinu, pat laptopam sķiet neērti!
Esmu 8.1 ieķeksējis lai startē dektopā… praktiski Metro f-ciju esmu diseblojis caur visādām palīg kommandām… nezinu.. dienu diena skatos uz 8.1 un metro varbūt 10% dienas daļas sastāv… pārējais 90% sastāv no ‘Dektop’ moda…. 😉 Ja mak, var apiet bez 3rd party īpašajām aplikācijām šo sistēmu līdz minimumam!
Nezinu.. jebkura aplikācija man startējas normali ‘Desktop’ modē! 😉 Nevajag kačāt ‘metro’ aplikāciju versijas un viss būs ok!
Start poga un tās funkcijas man patīk! Īsi un kodolīgi! Nevis liels bluķis kā bij kopš xp!
Ceru gan, ka Win7 atbalstīs vēl kādus gadus 10. Citādi priekš kam gan es to pirku? 😀
Ceru gan, ka Win7 atbalstīs vēl kādus gadus 10. Citādi priekš kam gan es to pirku?
+1
Vispār gribētos redzēt, kā tas izskatītos. 🙂
w8.1 navsavu
Tad pēc vecā standarta sanāk, ka w9 būs pāreja kur sabāzis vis ko lai eksperimentētu kā cilvekiem patīk, un ar nākamo OS laidienu to visu salabos un uztaisīs normāli! 😉
Ja padomā w7 bij ok, w8 bij jaunu f-ciju Fail, bet w8.1 tas viss pieslīpēts un salabots un ir ok!…. w9 > Fail?
Bet ja nopietni, prieks, ka kompānija izdomāja ko citu ‘upgreida’ ziņā, lai censtos izkliedēt šo bēdīgi iesākušos mītu…
Preses relīzes