Paziņota informācija par Windows 9

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas Paziņota informācija par Windows 9

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 19 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
    samurajs
    Participant

IT pasaulē pazīstamais žurnālists Pols Tarots (Paul Thurrot) tāpat kā ilggadējā Windows pētniece Mary Jo Foley no ZDNet ir ar “ciešām draudzības saitēm” Microsoft vadības ešelonā. Un rezultātā pasaule saņem jaunumus pārsteidzoši ātri. Š obrīd Redmonda intensīvi izstrādā Windows 9 ar koda nosaukumu “Threshold”. Ja agrāk domāja, ka šis būs Windows 8 jauninājums, tad tagad ir skaidrība, ka pēdējo mēs drīz saņemsim kā Windows 8.1 2014 Update.

* Bet tagad uzmanību! Pēc Tarota domām, gaidāms kārtējais Vistas scenārijs, kad Microsoft mēģinās distancēties no Windows 8. To liecina zemā tirgus daļa, kas kopā ar jaunajiem OEM datoriem pie visoptimistiskākās statistikas nepārsniedz 10%. Windows 8 ir novērtēts kā “fiasko”.

* Lietotāja saskarnē METRO 2.0 paredzēts, ka klikšķinot uz flīzēm, varēs atvērt normālu darbvirsmas logu, kā tas pierasts no sākta gala.

* Š oreiz slepenības režīms būšot tik stingrs, ka partneriem un trešo pušu izstrādātājiem tikai vienu reizi parādīšot jaunās OS skeletu, bet piedalīties alfa versiju izstrādē viņi nevarēšot.

* Paredzētas trīs Milestone versijas, kas var saukties gan Beta, gan Preview utml. Vai kāda no tām būs publiskajā testēšanā, vēl nav zināms.

* Joprojām turpinās kaislības ap Start pogu. Ja to neatgriezīs pierastajā formā šajā vai nākamajā Windows 8.1 Update rudenī, tad Windows 9 noteikti.

* Windows 9 RTM plānots 2015. gada pavasarī. Oficiālais paziņojums par Windows 9 – 2014. gada aprīlī pasākumā “Build 2014”.

[img]https://notepad.lv/userpix/28_w9_2.jpg[/img]Avots 1, 2.

LooNeY
    Participant

[img]https://i.imgur.com/xbPI50n.jpg[/img] Pārlieciet prost XP skinu virsū ‘9’ un visi skries ar piečurātām biksēm instalēt un tirgus daļa atkal būs debesīs! 😉

Atpakaļ atgriezt iepriekšējo start pogu….. Vai tas tiešām vajadzīgs? Ta jau čist vajadzetu atpakaļ xp skinu virsū un dzīvosim akmens laikmetā vienkārši ar ‘jaunaku’ build nummuru! Neko sliktu neredzu w8.1 lietojamībā un start poga pilda savas vajadzīgākās funkcijas, ērti un viegli! Visu citu var daudz ātrāk un vienkārsāk caur metro vai search dabūt rokā, nevis rakaties un skrullēt tizlā mazā listē…

Vairāk priekš ne skārienjūtīgajiem varēj integrēt funkcijas un kopsummā OS varēja uztaisīt vēl vairāk ‘vienotu’ nevis pārslēdzoties starp flīzēm un dektopu – 2 dažādas ‘pasaules’…… salīzinot ar 8, 8.1 tas ir uzlabots, bet vēl vairāk šādu soli uz priekšu nevis uz atpakaļ varētu spert uz 9….

Raivix
    Participant

Labāk darīt otrādi – desktopu vispār lai met ārā un lai ievieš iespēju desktop programmas darbināt Modern UI vidē. Tās 2 dažādās pasaules reizēm tiešām kaitina. Kad strādā ar Chrome un Office, nākas bieži pārslēgties starp Modern UI un desktop, bet desktop režīmā vēl taskbarā jāmeklē vajadzīgā programma. Brīžiem sanāk kā taustīšanās pa tumsu.

Aldis
    Participant

Tieši otrādāk, jāmet ārā ModernUI, jo reāli tas nav domāts darbam. Kam nepieciešams kalkulators pa visu ekrānu u.t.t.. dumības kas saražotas priekš tās vides.

(Varbūt tikai tādam, kur jāatver viens word dokuments, un blakus jāpalaiž e-pasts.. )

Mans ierosinājums – Metro atstāt kā backgrounda desktopu, metro aplikācijas palaist ne pa pilnu ekrānu bet normālos logos, apakšā atstāt start panel. Viss.. un ar to arī Win8 vajadzēja sākt.

BERILS
    Participant

+1 aldim, jo nu tiešām , logs jau eksistē entos gadus, visi spaidija startu, un bija laimīgi.Un BAMS tagad spaidam flīzes… niga say whaat??? pietam tur hhren var kautko saprast pirmās divas dienas.(man pat mazliet advencētākam jūzerim)

protams, ja katram atstotā lietotājam mikromīksatais paskaidrotu(personīgi) kā tikt uz standarta DESKTOP (jo default cilvēki pat to nerubī) tad mož paceltu latiņu līdz 15% 😀

re-mix
    Participant

ha.. tas ka win8 neaizies pa skuju taku, tā pat kā vista, cerēja vien Balmers. Ja nebūtu ar OEM spieduši virsū pat pāri 3% netiktu. Nu nav tas metro darba datoriem ērts.

Par win9 gribēt tik zināt vai būs 32bit.

Aldis
    Participant

Otrkārt, tā PC būšana palikt par skārienjūtīgiem jau ir izgāzusies pirms pāris gadiem, un izskatās izgāzīsies x2. (Ja ne 3x).

[img]https://i.imgur.com/VqXDlc7.png[/img]

Esmu pie līdzīga brīnuma pabakstījies, ja man būtu jāstrādā patstāvīgi tā pat izmantotu klasisko ievadi – pele + klava, un tas skārienjūtīgais slānis uz ekrāna būtu vien tik krāniņgarināšanai, nevis ērtībai.

Apple ieņēmis pareizo attīstības ceļu – katrā OS apgreidā liekot ko jaunu klāt, nevis ņemot ārā veco, vai pārbūvējot pilnīgi otrādāk.

Quagmire
    Participant

Tas jaunais start menu nav nemaz tik slikts, manuprāt, pārskatāmāk nekā vecais + uz dekstopa vairs nav jātur programmu ikonas. Visas tās metro aplikācijas gan ir liekas, nesaprotu, ko viņi domāja tās taisot.

[img]https://i1329.photobucket.com/albums/w559/svonabarab/Beznosaukuma_zps88da9654.png[/img]

Eudoxus
    Participant

Metro aplikācijas ir ok uz planšetes, bet uz parastā desktopa, protams, no tām jēgas nekādas nav. Uz planšetes pat ir otrādi, jo darboties ar desktopu tad ir sāpes pēcpusē (ja vien, protams, nav piecirsta tastatūra un pele, bet tādā gadījumā planšete tiek lietota kā desktop).

ruukjis
    Participant

Jā vajag, jo Metro UI stabili uzprasās uz debilāko inovāciju MS vēsturē. Tas nav moderni un inovatīvi, ja man startējot ne Metro appu Winda tāpat pa priekšu atgriežas uz standart desktopu un tikai tad startē pašu appu – NAH es bez tā viena liekā soļa mierīgi iztiktu.

Gribu atpakaļ starta pogu, bet to Metro drazu var stabili likvidēt.

mildaa
    Participant

Ja Windows 8 Fiasco edition, tad Win 9 nedrīkst būt vista, savādāk izjuks senās tradīcijas ;))

Participant

Piekrītu Barabanovam. Man mans Start Menu liekas pārskatāms un nemaz netraucē. Galvenais, lai nav Metro aplikācijas.

[spoil][img]https://i.imgur.com/yTnCouv.png[/img][/spoil]

usins
    Participant

Windows 8 start man tīk. Metro aplikācijas ir nefunkcionālas. OK RT versijai lai ir. Bet normālajiem datoriem varēja ielitk kā izvēles ķeksi… Pārējais ir nostrādāts.

LooNeY
    Participant

Par dektopa touch pilnīgi piekrītu! Totali neērts sūū priekš pirmās nedēļas kad ir pirksti gaisā par jauno preci un tad atpakaļ pie klavas+peles un talāko mūžu tikai funkcionē lai tikai pastaipīt krāniņu…. Un par šo funkciju monitorā samaksā dārgi…..

Protams visām tabletēm u.c kabatu tipa pirksta kurinātājiem jā! Bet ne galddatoram! Nezinu, pat laptopam sķiet neērti!

Esmu 8.1 ieķeksējis lai startē dektopā… praktiski Metro f-ciju esmu diseblojis caur visādām palīg kommandām… nezinu.. dienu diena skatos uz 8.1 un metro varbūt 10% dienas daļas sastāv… pārējais 90% sastāv no ‘Dektop’ moda…. 😉 Ja mak, var apiet bez 3rd party īpašajām aplikācijām šo sistēmu līdz minimumam!

Nezinu.. jebkura aplikācija man startējas normali ‘Desktop’ modē! 😉 Nevajag kačāt ‘metro’ aplikāciju versijas un viss būs ok!

Start poga un tās funkcijas man patīk! Īsi un kodolīgi! Nevis liels bluķis kā bij kopš xp!

jonjs
    Participant

Visiem ir zināms vecais stāsts par to, ka Windows ir lietojams katrā otrā laidienā, jeb neotrā. Nesenākā vēsture neņemot vērā priekšvēsturi (XP, Vista, Win7, Win8). Devītajam ir jābūt labam 🙂

Ceru gan, ka Win7 atbalstīs vēl kādus gadus 10. Citādi priekš kam gan es to pirku? 😀

Aldis
    Participant

Vispār fifīga ideja būtu skrollējamam desktopam. 😀 Līdzīgi kā Metro skata start ekrānā. 😀

Brutto
    Participant

Quote:

Ceru gan, ka Win7 atbalstīs vēl kādus gadus 10. Citādi priekš kam gan es to pirku?

+1

Raivix
    Participant

Oh yea! 😀

Vispār gribētos redzēt, kā tas izskatītos. 🙂

LooNeY
    Participant

Tāds bij līdz šim, bet negribu apbēdināt, kopš w8 ir samainīti jaunu versiju ‘laidieni’ !

w8.1 nav servispaka, bet kā ‘standalone’ upgreids, tātad ir pieskaitāms pie lielajiem cipariem ar savu ciparu(8.1)! 😉 Savukārt 8.1 būs ‘Update 1’ jeb servispaka.. vismaz pagaidām tādas ziņas!

Tad pēc vecā standarta sanāk, ka w9 būs pāreja kur sabāzis vis ko lai eksperimentētu kā cilvekiem patīk, un ar nākamo OS laidienu to visu salabos un uztaisīs normāli! 😉

Ja padomā w7 bij ok, w8 bij jaunu f-ciju Fail, bet w8.1 tas viss pieslīpēts un salabots un ir ok!…. w9 > Fail?

Bet ja nopietni, prieks, ka kompānija izdomāja ko citu ‘upgreida’ ziņā, lai censtos izkliedēt šo bēdīgi iesākušos mītu…

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 19 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā

Vai vēlies saņemt jaunumus no Notepad.lv?