PC parole :(

Sākumlapa Forumi Citas tēmas Off-topic PC parole :(

Tiek skatīts 21 ieraksts (no 39 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
    Razyp
    Participant

Es tak neko!

Kā jau ierasts sēdēju netā un viss. 😀

Kādi ieteikumi, ko vēl varētu mēģināt darīt 😉 ?

* Ja atvienoju vadus no CD-Rooma

* Atvainoju no HDD, pēc tam protams, ka pievienoju 😀

* Izņēmu ba4u.

* Man uz pc ir pašam sava parole.

* Es nesaprotu@! Kā var paroli apiet un uzlikt to pw ?

* Godīgi sakot man jau Bra4ka to izdarija, bet nu gribās noskaidrot, kas tā ir par fī4u :D.

WerNeo
    Participant

Atvienojot HDD, problēma paliek, kad ieslēdz bez HDD?

Razyp
    Participant

WerNeo: Kad ierubī bez HDD, tad aiziet līdz b4 –> b5, bet tālāk jau nejiet, un tas pats, kad atvieno HDD pēc tā, kad ba4uku ieliku, tieši tajā vietā, kur problēma, nelīdz 🙁

WerNeo
    Participant

Tālāk neiet un kaut ko raksta? 🙂 Paziņo, ka nav sistēmas diska?

Razyp
    Participant

A, vot, neko neraxta 😀 Nav ziņojumu par to, ka nebūtu sistēmas disks.

Man jau nav īpaši jāsteidzās, šo problēmu var risināt labu laiku, tiešām gribas noskaidrot…

WerNeo
    Participant

Biosā kādā secībā salikti startējamie diski? Š ķiet, Tev kāds labvēlis passwordu uzlicis eMBeeRā. 🙂 Visdrīzākais, laipni lūgts klātienē apskatīt un atrisināt problēmu. Ļaunākajā gadījumā – saviem spēkiem reinstall! 😀

rajah
    Participant

heh atminos ļoti ļoti sen kā sanāca ar vienu hā pē lūzni.

puišelis biosā uzlicis paroli, un protams neatcerās. bateriju var izņemt un turēt gadu – nekas nemainīsies. zvanīju un prasīju padomu HP.lv, dabiski neko neatsūtīja ko darīt, pēc otreiz zvanīšanas un lamāšanās ka aizmirsa mani, atsūtīja aprakstu

turpat netālu ir jumpers ar mazīiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiitiņiem burtiņiem – clr psw.

aoma
    Participant

Acīmredzot ir kaut kas vairāk par vienkāršu biosa paroli. Varbūt kaut kas no Hyper Treading Trast Platform tehnoloģijām. Manai Intel platei arī bateriju var izņemt kaut uz gadu, tāpat arī džampera pārlikšana vienīgi nometīs dafaultajos bioss settingos, bet parole kā būs, tā būs.

p.s. vispār laba lieta – no CD neiestartēsi, tātad adminstratora paroli neaizvāksi, dators ir patiešām neuzlaužams, vienīgi nezinu, kas notiekas, ja to paroli aizmirst :D, gan jau ka ražotāja lapā kādu infu var dabūt.

msh
    Participant

aoma wrote:

p.s. vispār laba lieta – no CD neiestartēsi, tātad adminstratora paroli neaizvāksi, dators ir patiešām neuzlaužams, vienīgi nezinu, kas notiekas, ja to paroli aizmirst :D, gan jau ka ražotāja lapā kādu infu var dabūt.

Pohuj, izņem laukā cietuci un nes prom 😀

drunk_lizard
    Participant

Razyp wrote:

( Enter pw to unlock system )

Sapratu, ka tā nav bios parole un tml…

redz, ka puika pats pirmajaa postaa noraada, ka taa NAV bios parole.

kaads mudorasts ir ar kkaadu hdd lock tuuli speeleejies :>

turpinaajumu es redzu kristaalbumbaa – parole buus aizmirsta un cietni varees izmest nakuj…

Razyp
    Participant

Gan bra4ka pateiks paroili, vinjs gan neteica kā to pw dabuja virsū 🙁

Ja pateiktu, tad jau būtu daudz vieg;āk šo problēmu atrisināt 🙁

Kādi vēlk risinājumi ?

rajah: Atceries tak mani, ne… ? Š itā nav vienīgā problēma, kas ir bijusi ar manu pc :D….

P.S Es neatcerosd, kāda problēma man bija ar pc, bet laikam arī parole, tikai cita, es paņēmu savu HDD, pievienoju pie otra pc klāt un skatijos savus failus uz cita pc 😉 ;).

Skatoties netā, es domāju, ka HDD parole ( Hard Disk Password ) varētu būt….

Arī «BIOS PASSWORD AND LOCKED HARD DISK RECOVERY»

Vienā no mājas lapām, lasot šo rakstu, es izmēģināju BIOS paroles, nelīdzēja, izņēmu ba4uku, nelīdzēja.

Nu tad gala varinajts ? HDD parole kaut kāda ?

Jūsu domas ?

aoma
    Participant

Varbūt bračka paspēlējies ar šito? Tad maza cerība vēl kādreiz savus failus ieraudzīt…

Failu aizsardzība, izmantojot BitLocker diska šifrēšanu

BitLocker diska šifrēšanu var izmantot, lai aizsargātu visus failus, kas tiek glabāti diskā, kurā ir instalēta sistēma Windows (operētājsistēmas diskā), un fiksētos datu diskos (piemēram, iekšējos cietajos diskos). BitLocker To Go var izmantot, lai aizsargātu visus failus, kas tiek glabāti noņemamos datu diskos (piemēram, ārējos cietajos diskos vai USB zibatmiņas diskos).

Atšķirībā no failu šifrēšanas sistēmas (Encrypting File System – EFS), kurā iespējama atsevišķu failu šifrēšana, BitLocker šifrē visu disku. Varat pieteikties un strādāt ar saviem failiem kā parasti, bet BitLocker var palīdzēt bloķēt urķu piekļuvi sistēmas failiem, lai atklātu jūsu paroli, kā arī piekļuvi datora diskam, noņemot to no viena datora un uzstādot citā.

Ja diskam, kas ir šifrēts, izmantojot BitLocker, pievienojat jaunus failus, BitLocker tos automātiski šifrē. Faili ir šifrēti tik ilgi, kamēr tie tiek glabāti šifrētajā diskā. Faili, kas tiek kopēti uz citu disku vai datoru, tiek atšifrēti. Ja failus koplietojat ar citiem lietotājiem, piemēram, tīklā, šie faili ir šifrēti, kamēr tie tiek glabāti šifrētajā diskā, tomēr sankcionēti lietotāji tiem var piekļūt kā parasti.

Ja šifrējat operētājsistēmas disku, BitLocker startēšanas laikā pārbauda, vai datorā nav nosacījumu, kas norāda uz drošības risku (piemēram, BIOS vai startēšanas failu izmaiņas). Ja tiek noteikts iespējams drošības risks, BitLocker bloķē operētājsistēmas disku un tā atbloķēšanai pieprasa īpašu BitLocker atkopšanas atslēgu. Pirmo reizi ieslēdzot BitLocker, pārliecinieties, vai esat izveidojis šo atkopšanas atslēgu; pretējā gadījumā neatgriezeniski zaudēsit iespēju piekļūt failiem. Ja datorā ir uzticama platformas moduļa (Trusted Platform Module – TPM) mikroshēma, BitLocker to izmanto, lai aizzīmogotu atslēgas, kas tiek lietotas šifrēta operētājsistēmas diska atbloķēšanai. Startējot datoru, BitLocker pieprasa TPM diska atslēgas un atbloķē disku.

Ja šifrējat datu diskus (fiksētus vai noņemamus), tad šifrētu disku var atbloķēt ar paroli vai viedkarti vai arī var iestatīt, lai disks tiktu automātiski atbloķēts, kad piesakāties datorā.

BitLocker jebkurā brīdī var izslēgt vai nu īslaicīgi, to aizturot, vai pastāvīgi, atšifrējot disku.

aoma
    Participant

msh wrote:

aoma wrote:

Pohuj, izņem laukā cietuci un nes prom 😀

arī tas nelīdzēs

Razyp
    Participant

Kaut kāds sviets, bet labs info, viņš būs kārtīgi pacenties :D.

Nu gan es tikšū galā.. : D

Edit; bŠªTU JAU jauki, ja kāds pastāstītui kā tas «Jumperis izkatās 😀 _)

Mēģināju atrast, bet izkatās, ka tādas lietas nav, or es vnk nevaru atrsst ?

Kas tālāk jādara, ja es atrodu ?

To ta vismaz pateikt varēja ne ?

P.S. izmeklējos, izkatās, ka man tādas lietas nav, tas ir iespējams ?

1. Viņam bija jāzina manu Admina paroli, lai pieslēgtos OS.

( Es biju uzlicis «Pārslēgt lietotājus» ) ** Ikdienā tā daru, sanāk ievadīt 26 reizes paroli. ****

2. PC nelabi sāka rūkt un to darija kādu labu laiku, kad bija tā parole ieslēgta …..

3. Vinjns nevarēja atlauzt manu pw, jo nezināja to tak ? ( Vinjs to arī nedarītu, pat ja varētu )

4. Iespējams ,ka restartēja pc, kaut ko Biosā, un/vai/ jeb kk citur, ko sadarija ?

5. Jumperi es neatradu, triks ar ba4uku neizdevās, grūti pateikt, kas tas varētu būt….

6. pc iekšas nav skartas, tikai mani izbrīnija, tas, ka HDD diskam apkašā dažas skrūves vaļā ir, kuru vsp vairs nava, bet to laikam, ka datoriķis no seniem laikiem atstāijis : D.

7. VRB jūs kādam zinošam cilvēkam varat uzprasīt par manu mazo problēmu ?:)

usver
    Participant

meklē atpakaļ to cilvēku, kurš to uzlika.

Pēc tam noskaidro paroli. ja atsakās, bet dati ir tā vērti – jāizmanto kaut vai lodāmura triks.

KristoZ
    Participant

Ja Tavam diskam tiešām ir uzlikta HDD parole, vari provēt to novākt ar šīs programmas palīdzību:

https://www.hddunlock.com/download/

Ja nemaldos, pats reiz izmantoju šo programmu, lai vienam klientam atkal padarītu lietojamu HDD no portatīvā, kam bija uzlikta parole. Nācās gan šķirties no ~7 Ls, bet tas atkarīgs no diska ietilpības.

Bet Tev vajadzēs darbojošos XP/Vista sistēmu, pie kuras pieslēgt bloķēto disku. Ja pašam nav cita datora, vari pajautāt/ iet ciemos pie draugiem/paziņām. :]

Kad disks pieslēgts, ieej Windows’ā, novelc un uzinstalē to programmu; tad palaid diagnostikas režīmu – ja programma teiks, ka disku iespējams atjaunot, tad nāksies pasūtīt attiecīgu kodu. Turklāt process, atkarībā no diska ietilpības, aizņems diezgan daudz laika.

Kā arī pastāv risks zaudēt tos datus.

Nu tas tādā galējā variantā.

linx
    Participant

KristoZ wrote:

Ja Tavam diskam tiešām ir uzlikta HDD parole, vari provēt to novākt ar šīs programmas palīdzību:

https://www.hddunlock.com/download/

Ja nemaldos, pats reiz izmantoju šo programmu, lai vienam klientam atkal padarītu lietojamu HDD no portatīvā, kam bija uzlikta parole. Nācās gan šķirties no ~7 Ls, bet tas atkarīgs no diska ietilpības.

Bet Tev vajadzēs darbojošos XP/Vista sistēmu, pie kuras pieslēgt bloķēto disku. Ja pašam nav cita datora, vari pajautāt/ iet ciemos pie draugiem/paziņām. :]

Kad disks pieslēgts, ieej Windows’ā, novelc un uzinstalē to programmu; tad palaid diagnostikas režīmu – ja programma teiks, ka disku iespējams atjaunot, tad nāksies pasūtīt attiecīgu kodu. Turklāt process, atkarībā no diska ietilpības, aizņems diezgan daudz laika.

Kā arī pastāv risks zaudēt tos datus.

Nu tas tādā galējā variantā.

Tas HDD unlock ne vienmēr nostrādā – es reiz testēju HDD lock softus un paķēru vienu softu, tā teikt, “aizslēdzu” savu cietni, bet izrādījās, ka tā ir programmas beta versija un atslēgt nevar 😀 .. izmēģināju visādus unlock softus, bet neviens reāli nenostrādāja. Ieteikums: pirms kautko tādu dariet, izlasiet kā pēc tam to visu noņemt, lai nesanāk tādas līdzīgas problēmas! 😉

Razyp
    Participant

Lodējamais rīkis.. ehhhh !@

Rekā beidzās šī tēma un šis stāsts… kur;s vairāk arī neturpināsies šajā topikā.. 🙂

Tā tad.. 😀

PW atguvu, atnāca uzlika, nezinu, kas joprājam tā bija 😀

Vēlāk…

Ierbubiju pc, skatos, ka fails un/vai sistēma nav atrasta, ievietojiet disku, lai to faili dabūtu///

Nu tad pēc ilgas 4akarēšanās, mani izglāba OS Vista disks 😀

( no4iepu vienā vietā,… )

un šo OS uzinstelēju un aiziwet, tgd lietoju Vistu! 😀

Pie sava OS nemaz netiku klāt, faili saglabājās ;))

Š ī tēma noderēs citiem un man arī.. 🙂

Paldies jums puiši :)…..

«Os vista home basic»……..Sākšu ar to, ka tā vista «Nedēj olas», kā es gribu, tapēc pēc kādal aika pārieshu uz XP / Linuxu… :))!

Foxsk8
    Participant

Ak dies 😀 😀 😀 Vairāk man nav ko teikt.

Tiek skatīts 21 ieraksts (no 39 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā