Pēc videokartes nomaiņas lēni iestartējas PC

Sākumlapa Forumi Hardware Video un Audio Pēc videokartes nomaiņas lēni iestartējas PC

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 13 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
    traxis
    Participant

Bija tāda situācija, ka manam kompītim nosvila videokarte NVIDA Geforce ja nemaldos 256mb, tad nu nācas nopirkt jaunu, tā, ka ar spēlēm ļoti neaizraujos (tikai dažreiz kaut ko uzrauju) izvēlējos tādu lētāku variantu ATI Radeon hd 5450 – 1gb atmiņa. Iemetu savā kompī, it kā jau strādā, bet baigi lēni iestartējas kompis – pēc ieslēgšanas pogas nospiešanas, pēc apmēram 1 vai 1.5 minūtes parādās tikai bios logo… pēc tam viss normāli – vinda iestartējas normālā ātrumā, spēles, internets iet…

Gribēju pajautāt vai vel kādam tā nav bijis un vai kāds nezina kas par vainu…..

Imhoteps
    Participant
    Piskadrons
    Participant

Nezinu kapēc teu minūte, bet jā, man ar viņa tā bik ilgāk palaižās. Paskaties BIOSā moš kas teu pa video pirmā tiek startēta. Man BIOSs anāls, saprot kas ir SMART, bet vienmēr disabled un nevar arī ieslēgt. Uzrāda diskus lielākus par 128Gb, bet dažreiz kādai OS noreportē 128Gb. Un tā kā es arī kompi neizslēdzu nekad – man po tās liekās 10sekundes.

Stat1CX
    Participant

Imhoteps kādi vēl draiveri ja visa bremze notiek pie BIOS, tur ar draiveriem nekāda sakara nav 😀

traxis
    Participant

Paldies par atbildi, bet tik daudz jau man tās saprašanas ir, ka pēc video kartes nomaiņas ir jāinstalē draiveri 😉 domāju, ka šoreiz draiveros nebūs vaina, jo tā problēma sākās ātrāk – PC līdz draiveru palaišanai nemaz netiek, ja nemaldos tad draiveri palaisti tiek reizē ar operētājsistēmu (windows).

Man ir tā – piespiežu pogu, tad kādu ilgāku laiku nekas nenoteikt (klusums, uz ekrāna melna bilde), tad parādās BIOS logo un pēc tam viss notiek ideāli….

Kā jau te daži kolēģi teica vaina visticamāk būs Biosā, bet kas? jo Biosu tik labi nepārzinu.

Piskadrons
    Participant

Nu es kautkā neredzu kur tu būtu minējis tik pavisam nesvarīgu lietu kā mātenes modeli. Un varbūt iemet kādu bildi no barokļa iekšām un mātenes (procesora apkaimē)?!

akms47
    Participant

A varbūt vienkārši pameklē vai tavai māteinei nav BIOS’a uzlabojumu. Biži vien uzlabojumu aprakstos minēts kādu dzelžu saderības problēmas izlabotas. Starp citu, vispirms ziņā varēji pateikt, kas par par dēli/čipsetu?

Piskadrons
    Participant

Nu bet protams! Es tak to viņam jau jautāju. A šis tik nīd savu nīdamo, bet neko tolkom nedomā.

Imhoteps
    Participant

[..tik daudz jau man tās saprašanas ir, ka pēc video kartes nomaiņas ir jāinstalē draiveri..]

No autora pirmā posta šāda informācija neizriet.

ruukjis
    Participant

No tavas pirmās atbildes skaidri redzams, ka neesi pat papūlējies izlasīt, ko autors raksta…

traxis
    Participant

Biju darbā nevarēju uzreiz ielikt informāciju par mātesplati, bet te nu tā ir….

P.S. – Piskadron nav jau arī tā ka baigi nīdu!

Mātesplate

Ražotājs ASUSTeK Computer INC.

Modelis P5LD2-X (LGA 775)

Versija Rev 1.xx

Mikroshēmojuma tirgotājs Intel

Mikroshēmojuma modelis i945P

Mikroshēmojuma revīzija A2

Dienvidu tilta tirgotājs Intel

Dienvidu tilta modelis 82801GB (ICH7/R)

Dienvidu tilta revīzija A1

Sistēmas temperatūra 10 °C

BIOS

Zīmols American Megatrends Inc.

Versija 0213

Datums 08/06/2007

Voltage

CPU CORE 1.280 V

MEMORY CONTROLLER 1.784 V

+3.3V 3.296 V

+5V 4.944 V

+12V 11.933 V

VIN5 1.504 V

VIN6 1.6

PCI dati

Ligzda PCI-E

Ligzdas veids PCI-E

Ligzdas patēriņš Pieejams

Kopnes platums 32 bit

Ligzdas apzīmējums PCIEX1_1

Ligzdas numurs 0

Ligzda PCI-E

Ligzdas veids PCI-E

Ligzdas patēriņš Tiek izmantots

Kopnes platums 32 bit

Ligzdas apzīmējums PCIEX16

Ligzdas numurs 1

Ligzda PCI

Ligzdas veids PCI

Ligzdas patēriņš Pieejams

Kopnes platums 32 bit

Ligzdas apzīmējums PCI_1

Ligzdas numurs 2

Ligzda PCI

Ligzdas veids PCI

Ligzdas patēriņš Tiek izmantots

Kopnes platums 32 bit

Ligzdas apzīmējums PCI_2

Ligzdas numurs 3

nedarata
    Participant

vkarte drošvien pcie 2.1 un mātesplate pcie 1?

iKey
    Participant

kā jau te daži minēja, mēģini apdeitot BIOS vai vēl vienkāršāk, uzliec visus BIOS settingus defaultā.

vēl arī vari mēģināt, tur, kur “Init graphics first” uzliec uz PCI-e

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 13 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā