Pētījums: 2/3 zibatmiņu ir inficētas

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas Pētījums: 2/3 zibatmiņu ir inficētas

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 11 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
    samurajs
    Participant

Interneta drošības eksperti Sophos nonākuši pie slēdziena, ka ap divām trešdaļām no “uz rokām” esošajām zibatmiņām satur kaitīgo programmatūru. Š im nolūkam viņi analizēja 50 nejauši izvēlētas zibatmiņas, kuras ieguva Austrālijas dzelzceļa atrasto mantu galdā. Atlasītie fleši bija 256 MB līdz 8 GB apjomā, un izrādījās, ka 33 no 50 saturēja vismaz vienu “kaitēkli”.

Atrastie tārpi un zirgi ietvēra sevī ļoti plašu spektru. Pats interesantākais bija tas, ka 7 no inficētajām zibatmiņām, spriežot pēc failiem, bija darbojušās Mac datoros – tātad arī tie nav neko daudz drošāki.

Avots

[img]https://notepad.lv/userpix/28_viruspendrive_1.jpg[/img]

Stat1CX
    Participant

Tad nu gan jaunums, es pie tādā slēdziena nonācu jau vairākus gadus atpakaļ 😀 čaļi nedaudz nogulējuši.

E-500
    Participant

Un kā var zināt, ka tur sēž kāds vīruss, ja nav AV? Kaut kā uz aci – cik ietilpība vai viņi kā hidden faili vai failsistēmas kaut kādos piemontēšanas sektoros sēž?

Evers
    Participant

autorun.inf ar instrukciju palaist slēpto vīrusa .exe failu.

E-500
    Participant

Hm.. tāds prasts veids, bet nu labi man nav autorun. 🙂

Wuu
    Participant

Tas tāpēc ka 2/3 zibatmiņu lietotajiem nelieto Aviru 😀

kaaposts123
    Participant

vai vēl ir pieejamas read only zibatmiņas, ar slēdzīti pārslēdzamas? kādreiz tādas varēja dabūt.

Aldis
    Participant

Š ad tad esmu uzdūries virsū! 🙂

Nelabojams
    Participant

Ir gan. Es no LU regulāri atnesu visādus dzīvnieciņus un vienreiz pat radās problēmas.

Garinsh
    Participant

Vislabākais jau tas, ka vīrusi ir pilna pakaļa arī sabiedriskajās iestādēs. Aiznesu printēt darbus savā flešiņā un mājās pārnesu veselu zoodārzu. Kopš tās reizes visu organizēju ar sekundārā e-pasta palīdzību.

Aldis
    Participant

Noņemiet tač autorun-us, problēma būs atrisināta.

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 11 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā

Vai vēlies saņemt jaunumus no Notepad.lv?