Sākumlapa › Forumi › Notepad.lv › IT ziņas › Pētījums: Android ir visstabilākā mobilā OS
Crittercism
Rezultāti parādīja, ka visvairāk crash’iem pakļauts vecais Android laidiens Android 2.3 Gingerbread – fatālu kļūdu varbūtība ir 1,7%. Jaunās versijās kā Ice Cream Sandwich, Jelly Bean un Kit Kat kaut kas nobrūk tikai 0,7% gadījumu. Tas ir labs rezultāts pat pret jaunāko iOS 7.1, kurš kļūdās 1,6% gadījumu. Arī Applei jūtams progress: iOS 7.0 nokrašoja
Nākamais interesantais fakts ir tas, ka visdrošākie Android viedtālruņi ir Samsung ražojumi, kamēr stabilākais Apple ražojums ir iPhone 5.
Kuras lietotnes visvairāk pakļautas kļūdām?
Pētījums parādīja, ka tās ir spēles ar vidējo kļūdu rādītāju 4,4%. Jo sarežģītāka un resursprasīgāka spēle, jo lielāka varbūtība, ka tā nobruks. Visdrošākās izrādījās iepirkšanās un biznesa aplikācijas, kas arī bija sagaidāms.
Interneta lietošana
43% lietotņu nepieciešami 6 vai vairāki interneta savienojumi. Kā piemēri kalpo Facebook autorizācijai, Amazon Web Services glabāšanai un Flurry analītikai. Pie tam 9% servisu darbojas ar nepieļaujamu aizkavi virs 1 s, bet 18% ir kļūdu paziņojumu varbūtība virs 5%. Rezultātā Criterism konstatēja, ka 47% aplikāciju nav pietiekami drošas.
Pētījumu rezultāti ir Androidam labvēlīgi arī tāpēc, ka šai OS ir milzīga fragmentācija un iespaidīgs dzelžu sortiments, kamēr Apple iPhoniem šī problēma atkrīt.
Paldies.
Paldies.
Un kur ir tie pulkie vīrusi? Man pa šiem gadiem nav izdevies satikt nevienu… Protams, ja bez galvas grābstīsies gar visādiem mēsliem alternatīvajos mārketos, tad nav brīnums.
Kad pirms gada pirku jaunu telefonu, bija bail pirkt ar Android OS, biju salasījies te, ka šī OS ir metama ārā, mans telefons crashos, aplikācijas būs nekvalitatīvas, baterija nevilks utt. Vienalga, riskēju un nopirku. Tagad nesaprotu, kur ir tā brēka. Nav man nedz tie slavenie restarti, nedz biežie crashi. Vispār kaut kas man atsakās strādāt ļoti, ļoti reti. Bateriju nežēloju, visi spilgtumi un citi baterijas ēdošie iestatījumi līdz galam, internets vienmēr ieslēgts un vakarā baterijai palikuši 30-40%. Nezinu, kādus Android dinozaurus lieto kritiķi, bet es vispār neredzu iemeslu, kāpēc es un citi Android lietotāji būtu tīņi vai kaut kādi pamuļķi. Sviests.
Un nesaprotu, kā te daži labi indivīdi spēj bez baniem tik ilgstoši visus tieši un netieši aizvainot, kuriem domas nesakrīt ar šo konkrēto cilvēku. 90% no šādu cilvēku komentāriem satur nelielu vēmekļu un alkohola smaku.
Brīnos kā cilvēkiem pašiem par sevi nav kauns. Viens te vēl citā topikā uzrādījis, ka ir “Tehnoloģiju zinātājs, blogeris.”, atvainojos, bet es personīgi no šāda līmeņa cilvēka rakstiem turētos pa gabalu…
Par pārējo kas te sarakstīts es nezinu var jau būt, ka kādam tā ir, bet pats neko tādu neesmu pieredzējis. Jāatzīst, ka Android pats sāku lietot no 4.0 versijas. Par vīrusiem runājot, ja cilvēkam rokas aug no īstās vietas un ir galva uz pleciem, tad nezinu kā tādus var saķert. Ja cilvēks installē Flash Light utt aplikācijas kuras prasa telefona kontaktu, vēstures utt atļaujas, tad tur var vainot tikai sevi. Piekrītu, ka dauņiem šis OS nav domāts jo te ar accept, accept, install zināšanām ir par maz.
Par kāršanos ar nevaru sūdzēties. Tā kā esmu Android devs, tad telefons kā test device tiek diezgan spīdzināts un pa retam ieviešas ar kāda līkrocība, bet ar to visu telefons totāli ir noklājies tikai 2 reizes.
Jau 3 gadus lietoju androidus uz tik zemē metamajiem Samsungiem, mazāk/vairāk prasīgas aplikācijas, nav problēmu.
Nav problēmu ar Chrome, nav problēmu ar Youtube, turpretīm uz Firefox ķeras un met errorus. Varētu būt Flash player vaina, bet ej nu skazal.
Tik tālu vienīgā nekaunība no Google puses, ka Google Talk pārvērta pluginā, par citu neredzu, kur sūdzēties. Nu varbūt vēl mazcustomizācijas iespējām Chrome interfeisā.
1.) Jau no pirmās versijas ir tikai perfomance un UI mainījies. Nekādu interesantu funkciju un default jaunumu. Nerunāsim par custom romiem. Nesen paņēmu uz testu Nexus 5, pirms tam pus otru gadu tā īsti smuku un ātru Android nebiju lietojis (biju testējis 90% no Android jaunajiem tel.), bet kad saņēmu Nexus likās, wow, smuks, ātrs. Ļoti patīk. Tagad pagāja nedēļa un viņš liekas prasts un neglīts. Nekāda jēga no viņa.
2.) Android mārketā ir pārāk daudz aplikāciju, tas jau paliek garlaicīgi, nevar izsekot līdzi jaunumiem, un tās ir totālākie sūdi un sliktas kvalitātes.
3.) Laikam nezinu nevienu Android telefonu (ja zini, pasaki),kas pie visu laiku ieslēgta 4G neta, pa vidam Wifi, aptuveni 1,2K sms dienā un dafigā zvani izturētu 2 dienas. (pluss Lumiai 920)
4.) Android aplikāciju izstrādāšana. Izstrādātāji sapratīs.
5.) Force close popapi. No comments.
6.) Strādā kā sūds uz tādiem dzelžiem. (SGS3, SGS4, gan jau,ka arī SGS5)
7.) Nav iespēju atšķirties. (iOS nepiedāvāt ftw)
8.) Smirdīgās popup reklāmas bezmaksas aplikācijās.
9.) Par Samsūda un Eidžtīsī Android UI labāk pat nerunāsim. 90tie, lol.
10. ) Paskatoties uz to,kā Windows Phone attīstās, salīdzinājumā Android vispār stāv uz vietas.
11.) Gadu vecs telefons skaitās pārāk vecs lai tam iedotu jaunāku Andra versiju, wtf,
12. Still sucks.
Tas ir mans viedoklis, tādēļ necepjaties par viņu un neizstāviet, man tik un tā ir vienalga.
es gan īsti nesaprotu to argumentu, ka Andris ir apnicīgs. uzliec citu “custom rom” un priecājies par pārmaiņām. pieminēt, ka neviena cita telefonu os tādu opciju nemaz nepieļauj, jau nav izdevīgi…
nu, ja gribi atšķirties, uzcep pats savu rom versiju. jā, ābols vai logu telefons gan ir kaut kas unikāls un piedāvā iespēju atšķirties…
bet par 5. punktu gan piekrītu, ir kaitinoši…
1) Nekomentēšu, nesapratu tavu dižo domu…
2) Ironiski dzirdēt kaut ko par Play Store aplikāciju piedāvājumu no tās platformas lietotāja, kurā vispār nemaz tik daudz kvalitatīvu aplikāciju; lielākā daļa ir vai nu WP8 App Studio veidoti sūdi, vai arī neprasmīgas Android vai iOS aplikāciju programmu kopijas. Pie tam situācija Play Store nav diži sliktāka par iOS
3) LG G2 un Note 3, piemēram. Un, pie tam, Lumia 920 nepavisam ne gluži izvelk tās tevis solītās 2 dienas, pie tam tādā režīmā kā tu norādīji.
4) Izstrādātāji sapratīs? Pats esi izstrādātājs, vai pazīsti kādu? Es, kā nu gadījies, kā nu ne, pazīstu veselus trīs, un visi kā viens lādē iOS Xcode elles lamuvārdiem. Protams, Android izstrāde varētu vēl vienkāršoties, bet tas, ka Android izstrāde ir sarežģīta, ir fanboju izplatīts mīts.
5) Neesmu nevienu redzējis kopš Gingerbread dienām
6) Tā nav dzelžu vaina, bet gan Samsung (jo gan GS5, LGG2, gan Z1/Z2, gan Nexus 5, gan HTC M8, gan Note 3 ir Snapdragon 800, un uz visiem pārejiem Android darbojas fenomenāli ātri)
7) Kā to saprast? Simtiem dažādu tālruņa modeļu, un neierobežotas programmatūras kustomizācijas opcijas. Nez kā tu atšķiries ar savu vienveidīgo flīžu sienu 😀
😳 Tādu nav citās platformās? 😀 Pie tam, neesmu redzējis nevienu reklāmu, jo lietoju programmu Pro versiju, kuru nopērku, lai atbalstītu iztrādātāju.
9) HTC Sense 5 un tagad arī 6 ir lieliski, gandrīz tikpat labi kā AOSP. Par TouchWiz – to var atrisināt, nepērkot Samsung tālruņus 😀
10) Attīstība, mļe 😀 Jaunākais WP8 apdeits pievienoja tādas UNIKÄ€LAS iespējas kā:
I Aiztaisīt atvērtās aplikācijas (!!!!)
II Rediģēt zvana toņus īsziņām (wowsuch featuremany impress
III Bluetooth tethering (damn, son!)
IV Deaktivizēt automātisku ekrāna pagriešanu (SCIENCE, BITCH!)
[/list]
11) Kāda bija tava reakcija, kad visas WP7 ierīces (jaunākā no tām – Lumia 900) tika iemestas vēstures mēslainē, kad tika paziņots WP8? Es garantēju, ka tas pats notiks ar Windows Phone 9… Pie tam, to visu var atrisināt, pērkot Nexus, un tu pats pirmajā punktā minēji, ka versijas nemaz tik ļoti neatšķiras 😀
12) Ļoti detalizēts arguments, kuru nav iespējams apstrīdēt, es padodos
1. Android ir superīgs (love)
2. btw still sucks.
aptuveni 1,2K sms dienā
Preses relīzes