Sākumlapa › Forumi › Notepad.lv › IT ziņas › Philips atsakās no televizoru ražošanas
Un tā nu šodien kompānija Royal Philips Electronics paziņoja, ka ar šo biznesu vairs nenodarbosies, jo kopš 2007. gada tas esot nesis gandrīz 1 miljardu USD zaudējumu. Esot ļoti grūti konkurēt ar Samsung un LG. Turpmāk ar Philips zīmola TV ražošanu nodarbosies Honkongas firma TPV Technology, kopējā uzņēmumā Philips saglabās vien 30% daļu.
Kā ziņo Reuters, vismaz šoreiz darbinieki uz ielas nepaliks. Visi 3600, kuri līdz šim izstrādāja un ražoja Philips TV tehniku, pāries TPV Technology pakļautībā.
Pats Philips turpmāk specializēsies medicīnas tehnikas ražošanā.

Krāsas ir pārāk spilgtas, ļoti dīvaini skatīties filmas uz TV, ja tu jau tās esi redzējis uz IPS paneļa.
Plusi- skatu lenķis ir patīkams
Vēl, kas ir interesanti, panelis, lai strādātu linux’ā, viņu vajag obligāti hotplugot. Un pēc rebūta to vajag iespraust otrā autputā. Ja nē, tad ir nebeidzams flikerings un nekāda rezolūcijas/frekvences maiņa tur nepalīdz. Windows’ā palīdz, bet filmas skatos no linuxa, tas vienkārši riebjas.
80-to beigās tika iegādāts tiem laikiem milzīgs – veselu 28 collu monstrs, likās, ka pirms tam padomijā ražoto Horizontu esu skatījies nebeidzamā pālī 😀
Lielisks aparāts, godam nokalpoja gadus 12 vai 15, liekas vēl tagad bēniņos kaut kur mētājas.
Bet nu… Laiki mainās, prasības arī.
(Return If Possible).
bet par dizainu un funkcionalitāti neņemu vārdus atpakaļ. Par nekvalitāti biju domājis pēdējos 2-3 gados saražoto.
1. Viņam ir kaut kāds starojums, kurš dažu citu ierīci var slāpēt! Mans sat uztvērēja pults nedarbojās. Nācās nomainīt uz citu uztvērēju.
2. Murgs ar hdmi – no sākuma viss strādāja, bet tad vienu brīdi vairs nestrādā!
3. Serviss – atbrauc, paņem, aizved un vismaz nedēļu dzīvo bez tv!
4. Atved un nekas nav sataisīts!
5. Negribas man atkal nedēļu bez tv sēdēt! Savienoju caur scartu, bet scarts viņam ir tikai 1 – Interaktīvo TV un sat tv nevar saslēgt vienlaicīgi! Banāniņi arī nedarbojas….
Ar Samsung biju ļoti apmierināts! Gribēju ko citu un tagad esmu visneapmierinātākais Phillips klients Latvijā!
Tieši Philips izdomāja 16:9, tieši Philips sāka ieviest 21:9…

Tad jau žēl ka šie tikai tagad pamet šo lauciņu, būtu to darījuši kādus 10 gadus agrāk…
1. Viņam ir kaut kāds starojums, kurš dažu citu ierīci var slāpēt! Mans sat uztvērēja pults nedarbojās. Nācās nomainīt uz citu uztvērēju.
2. Murgs ar hdmi – no sākuma viss strādāja, bet tad vienu brīdi vairs nestrādā!
3. Serviss – atbrauc, paņem, aizved un vismaz nedēļu dzīvo bez tv!
4. Atved un nekas nav sataisīts!
par pirmo un otro punktu es veel pakluseesju, kaut gan nevajadzeetu. par 3 un 4 – kaads vispaar nakuj sakars kautkaadam vieteejam saraskina kontora
Pašam arī ir 42″ Philips LCD. Pirms ~1.5 gadiem jamo pirku, pirms tam izpētot visu tirgu un salīdzinot ar visiem Samsung/Sony/LG tieši Philips bija labākais price/performance, dizaina un funkciju ziņā. Tās ir muļķības ko te par cenām pukst.
Nezinu cik taisnība, cik nē, kad vēl Philips veikals bija Valdemāra ielā un kad salīdzinoši nesen biju Philips pārstāvniecībā, man teica ka Philips ražo elektrotehniku tieši priekš €iropas valstīm, produkcija ir €iropas standarts. 🙁 Kā gribējās TIEŠ I Philips TV.. . 🙁

Preses relīzes