Anyway, ja kādam interesē, tad reku vesela video sērija par visu Microsoft vēsturi.(1975-1999)
@LētaisDžonijs Man drīzāk liekas, ka vista izgāzās dēļ cilvēku dumjajiem stereotipiem…
C:Windowssystem3oobetitle.wma
Tiem, kas nezin, tā tika atskaņota Windows instalācijas nobeigumā.
Ak dies un windows chicago ir win 95 code name bāc kurš idiots to video taisījis? Kāds never released???? 😀
@LētaisDžonijs Man drīzāk liekas, ka vista izgāzās dēļ cilvēku dumjajiem stereotipiem…
Arī taisnība. Man Vista griežas iedeāli gan uz netbūka, gan uz galddatora, ne bremzē, ne karās, ne gļuko. Un nepiekrītu apgalvojumam, ka Vista uz netbūka nav laba ideja. Strādā ātrāk kā XP, un mazāk gļuku. Vispār nejūtu vajadzību pēc 7-tītā un atgriešanos pie XP. Vēl atliek tikai lielajam notebūkam uzstādīt vistu, un tad būšu pilnībā atteicies no vecās, nedrošās un ne-tik labās operetājsistēmas XP.
Teorija
XP Pro Minimum Requirements
PC with 300 megahertz or higher processor clock speed recommended; 233 MHz minimum required (single or dual processor system); Intel Pentium/Celeron family, or AMD K6/Athlon/Duron family, or compatible processor recommended
•128 megabytes (MB) of RAM or higher recommended (64 MB minimum supported; may limit performance and some features)
•1.5 gigabytes (GB) of available hard disk space*
•Super VGA (800 x 600) or higher-resolution video adapter and monitor
•CD-ROM or DVD drive
•Keyboard and Microsoft Mouse or compatible pointing device
…un Vista Home Basic
1 GHz 32-bit (x86) or 64-bit (x64) processor
512 MB of system memory
20 GB hard drive with at least 15 GB of available space
Support for DirectX 9 graphics and 32 MB of graphics memory
DVD-ROM drive
Audio Output
Internet access (fees may apply)
Netaupības non plus ultra – Home Premium et cetera!
1 GHz 32-bit (x86) or 64-bit (x64) processor
1 GB of system memory
40 GB hard drive with at least 15 GB of available space
Support for DirectX 9 graphics with:
WDDM Driver
128 MB of graphics memory (minimum)
Pixel Shader 2.0 in hardware
32 bits per pixel
DVD-ROM drive
Audio Output
Internet access (fees may apply)
Protams, tā ir tikai teorija, bet tomēr… Kā Vistas zemākā versija var patērēt vairāk, nekā XP augstākā?
Praksei nav nozīmes.
Laikam šis nebūs tas gadījums kad strīdos dzimst taisnība :D:D:D
Par Vistu… Nu Vista ir Vista, kkādam Home jūzerim pilnīgi pietiekoši būs. Bet ne kam vairak, un tādēļ arī izgāzās. 🙂
Kā bija pirms SP1 nezinu, bet nolietoju vistu pusgadu ar SP1 un par xp dzirdēt negribēju. Būtibā ar dažiem atslēgtiem servisiem man vista nerija vairāk ram kā xp. Bet domāju, ka tik traki, kā cilvēki nomelnoja to vistu lielākā daļa no tā bij tikai mīti…
feiks – Kurš teica, ka atskaņošana explorerī bija tikai longhornā? Nospied vistā vai win 7 explorerī vienu pogu un tev arī rādīsies sānā previews un varēsi atskaņot explorerī.
1) Jauns elastīgs atmiņas sadalījums.
2) Superfetch.
3) ReadyBoost un Ready drive.
Tas aero interfeiss – nu tā – ir jau smuki, bet nekas kardināli jauns, praktiski to visu var panākt arī uz XP. Pozitīvi ir tas, ka defaultā nav vairs tikai 3 krāsu shēmas (ar tizlām krāsām).
Preses relīzes