Pinta 1.0 – jauns Linux grafiskais redaktors

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas Pinta 1.0 – jauns Linux grafiskais redaktors

Tiek skatīts 8 ierakstu – 1 līdz 8 (no 8 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
    samurajs
    Participant

Ne īpaši bagātīgais Linux grafisko redaktoru klāsts papildinājies ar jaunu atvērtā koda programmu, kas vairāk būs piemērota vienkāršiem amatieru darbiem. Ja kādam nepatīk GIMP (kā, piemēram, man) – Pinta var izrādīties optimāla izvēle. Multiplatformu grafiskais redaktors Pinta 1.0 noderēs arī tiem, kuri pieraduši strādāt ar Windows Paint, kaut arī Pinta ir stipri advancētāks: spēj darboties ar neierobežotu slāņu skaitu, operēt ar caurspīdīgumu, un darīt vēl daudz ko. Š ai ziņā tā drīzāk līdzinās Paint.net. Programma ar vairāk nekā 35 efektiem un koriģējamiem parametriem labi derēs arī bilžu apstrādei. Nav jābaidās no kļūdām – Pinta saglabā pilnīgi visu darbību vēsturi.

Pēdējā versija 1.0 kļuvusi stabila, tanī vairs nav novērojama uzkāršanās un ievērojamas kļūdas.

Lai iegūtu Pinta 1.0 savam Ubuntu (un citiem debianveidīgajiem), pievienojam repozitoriju un instalējam:

Code:

sudo add-apt-repository ppa:nilarimogard/webupd8
    sudo apt-get update
    sudo apt-get install pinta

Programmas versiju Windows, Mac vidēm, kā arī izejas kodus var atrast mājaslapā.

[img]https://notepad.lv/userpix/28_pinta_1.jpg[/img]

garaisezis
    Participant

gimp man nepatik arii, shis skiet ceriigs, vismaz kaut cik atrak sagremo lielformata foto un neiesprust pie raw apstrades, protams, lidz lightroom vel tals cels ejams

bezolaam
    Participant

šito ka reizi pirms kāda mēneša redzeju kādā distrā kā defolto image manipulatoru un uzliku, vel nav gadijies padarboties, bet pirmais iespaids patīk, vienkārša lietiņa primitīviem darbiņiem

jonjs
    Participant

Arī joka pēc uzliku nezinu gan vai lietošu parasti jau ar to GIMP ņemos.

Stormbird
    Participant

Man personīgi ļoti patīk paint.net

Willis
    Participant

Linuxam taču ir vēl jaunāka versija Pinta (2.0-beta-5) .

Lietoju FastStone Image Viewer un esmu ar to apmierināts, vismaz pagaidām man mājās ar to pilnīgi pietiek .

samurajs
    Participant

Pinta Computer Vision SDK 2.0b5 ir pavisam kaut kas cits (kaut arī nosaukuma pirmais vārds sakrīt) 🙂

Willis
    Participant

🙁 Jauc te jau no agra rīta cilvēkam galvu !

Tiek skatīts 8 ierakstu – 1 līdz 8 (no 8 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā

Vai vēlies saņemt jaunumus no Notepad.lv?