Sākumlapa › Forumi › Notepad.lv › IT ziņas › Pirātiskie Windows 7 – stimuls MS biznesam
Kāds tad ir patreizējās Windows 7 tirgus daļas pasaules TOP 10?
1. Slovēnija – 7,83%
2. Maldīvu salas – 7,10%
3. Lietuva – 6,47%
4.-5. Latvija
6. Baltkrievija – 5,86%
7. Igaunija – 5,80%
8. Ungārija – 5,58%
9. Islande – 5,53%
10. Kuba – 5,10%
“Vecā Eiropa” ar saviem 0,74% velkas tālu, tālu astē… Pat Burkina Faso ar 0,83% Windows 7 lietotāju ir priekšā.
Windows 7 šķiet lielisks tikai winvalīdiem, kas neko citu nav redzējuši. Man, kas pieradusi pie Linux / KDE3 brīvības un ērtuma, tas septitnieks pēc sūda smukā iepakojumā izskatās. XP gan ir normāls darba rīks. Win2K bija vēl labāks. IMHO.
Ja no laika gala tā būtu bijis (visi, kas negrib vai nevar atļauties maksāt, lietotu bezmaksas risinājumus), mēs tādu vārdu kā “Microsoft” pat lāga nezinātu – nogrimis tas kantoris būtu, ja vien nebūtu pievērsies arī bezmaksas programmatūras izstrādei. 😀
P.S Win7 nav ne vainas, tiešām nevajag šķaudīt, oldskūl cienītāji un NE-geimeri paliks pie XP, progressīvie un geimeri pāries uz 7.
Pavisam droši var apgalvot, ka, ja tie cilvēki, kas tagad, neko nemaksājot, lieto pirātiskās versijas būtu godprātīgi un lietotu bezmaksas linukšus, Microsofta peļņa būtu VISMAZ uz PUSI mazāka!
Ja no laika gala tā būtu bijis (visi, kas negrib vai nevar atļauties maksāt, lietotu bezmaksas risinājumus), mēs tādu vārdu kā “Microsoft” pat lāga nezinātu – nogrimis tas kantoris būtu, ja vien nebūtu pievērsies arī bezmaksas programmatūras izstrādei. 😀
P.S Win7 nav ne vainas, tiešām nevajag šķaudīt, oldskūl cienītāji un NE-geimeri paliks pie XP, progressīvie un geimeri pāries uz 7.
provokatīvs jautājums: ko darīt Linux progresīvajiem un geimeriem:) ?
Nu un jā par to pirātismu – tā ir metode, kā zaudējot, citus nelaist veikala plauktā. Katra lietotāja pirātiskā instalācija nozīmē to, ka viņam uz datora nebūs uzstādīts konkurenta veidots OS (piemēram, Mac OSX, Linux u.t.t. ). Arī tā ir mārketinga politika. Nevar tak radīt precendetus, ka cilvēki novienojas, ka Windows viņiem patiesībā nav vajadzīgs.
XP nav ne vainas, taču pie tā tikt vairs nevar: MazMīkstie atsakās to licencēt. Atkāpšanās tiesību, iegādājoties Windows 7 licenci, arī nav.
Pasaki, ko tu lieto, es ar gribu būt ar sarkanām acīm!
provokatīvs jautājums: ko darīt Linux progresīvajiem un geimeriem:) ?
PC gaimingam liek ar vien lielāku krustu virsū, ne tikai ar to ka vis labais tālāk par konsulēm netiek, bet arī PC gaimu apgriešanu! Piemēram jaunajā Modern Warfare 2 nebūs iespēja stelēt savus serverus, un spēles cena būs par 10$ dārgāka par konsuļu versijām! Un nemaz nerunāsim par resursu rīšanu, kad Intel dualcore gt9600 un 4gb rama nevelk GTA4 pat uz minimumu ir vērts padomāt lai vienreiz nopirku par 260 ls PS3…
Vienmēr esmu Tev teicis, ka tas ir jaunišu stilā – BMW v/s AUDI 😀
Nav pofig? 🙂 Pie kam, ņemot vērā, ka MS lieto vairāk kā 90% datorlietotāju… tad tās runas par MS nāvi, kuras skan jau gadus 15 točna, ir spēcīgs pārspīlējums.
Un ja VISTA man daudz kur kretinēja, Win7 = power
Mateus
Es vēlos lietot (XP), taču man neļauj 🙂
Mateus
Es vēlos lietot (XP), taču man neļauj 🙂
IT produktiem ir dzīvescikla termiņš. Tāpēc XP tiek atsaukts no veikalu plauktiem. Lai gan – jāpiekrīt – tas apmierina visas prasības un uzdevumus, un iekš Win7 nekā TIK REVOLUCIONÄ€RA nav, lai XP apbērētu. Arī 2000 vēl labi turas. Nu Win98…, kā Dobelis saka, bet tas jau ir cits jautājums…
sakaraa ar dazjaadiem darbaa izmantojamiem softiem vienaa partiicijaa legaali dziivo w7rc un, kas to buutu domnaajis O_O, es pat apsveru iespeeju peec taa darbiibas beigaam nopirkt w7.
btw – jams man aizkakaats ar visaadaam instalaacijaam un xp jamaa vietaa jau sen buutu saacis bremzeet, bet w7 tik pat lustiigs, kaa pirmajaa dienaa. liidz sjim esmu sastapis vienu softu, kuram probleema ar w7 – philips device updater. jams pie instalaacijas izmet pazinjojumu, ka deriigs tikai ieksj xp/vista
uz manu veestuli philips supportam ar jautaajumu, kaa tiesji atskjiras failu izpilde ieksj vistas un w7, atbildes nebija, mhhhh
w7 ir ljoti lietojama os.
un atbilde gariigi neveselajam kursim – ieksj w7 kaut vai atminjas menedzjments ir galvas tiesu paaraaks….
Labprāt iegādātos Windows XP, FPP versiju. Dažos eksemplāros. Taču nepārdod, sušķi tādi. Savukārt Windows 7 nevajag, pat ja klāt piemaksātu.
Windows 7 šķiet lielisks tikai winvalīdiem, kas neko citu nav redzējuši. Man, kas pieradusi pie Linux / KDE3 brīvības un ērtuma, tas septitnieks pēc sūda smukā iepakojumā izskatās. XP gan ir normāls darba rīks. Win2K bija vēl labāks. IMHO.
100% piekriitu. winblows patika liidz w2k, XP tika uzspiests deelj specifiskiem softiem. Ar seezhu Linuxaa, nekaada vaina.
P.S. Shodien intreses peec meegjinaaju uzinstaleet win7, pashaas instalaacijas beigaas (kur taads idiotisms var buut?), shis nospljaaas ka mani dzelzhi nederot tai sisteemai.
Nu vismaz leegaalaaka tauta paliks mazliet, kameer tirgos pa 30 latiem. Piraatisms jau ir, taapeec ka tirgo suudu uz kocinja par paarsimts latiem…. .
par spiiti riit meegjinaasju uzmest uz k7 baazes. ar 512 ramu. redzees, kas sanaaks…
Vai pašiem nebesī?
Windows, Linux vai Mac OS X- tak’ kāda atšķirība ar kādu automašīnu brauc?
Visi ceļi ved uz Romu, tāpat visas OS!
Un visi tie, kuri noliek Windows, tad nu nezinu… man, principā, nekad nav bijušas pilnīgi nekādas problēmas- ja arī ir, tad “Google” atrisina pilnīgi visu!
Nesen uzliku Win7, arī procesus parediģēju- iet kā smērēts, turklāt patīkams interfeiss, nemaz nerunājot par aero- efektierm u.c. “fīčiņām”!
Ja kādam tas nepatīk, varat, manis pēc, bliezt kaut DOS’ā- pie kājas…
Preses relīzes