Planšetdatoru bums Eiropā

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas Planšetdatoru bums Eiropā

Tiek skatīts 8 ierakstu – 1 līdz 8 (no 8 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
    samurajs
    Participant

Kamēr Latvijā vēl diezgan mierīgi, bagātākajās Eiropas valstīs planšetdatoru bums jau ir sācies. Vācijas IT nozaru apvienība BITKOM publicējusi paziņojumu presei, no kura izriet, ka šogad katrs sestais pirktais dators ir planšete.

Veicot sabiedrības aptauju, 13% respondentu izteicās, ka vēlētos planšetdatoru sev vai arī uzdāvināt Ziemassvētkos tuviniekiem. Par to nebūtu īpaši jābrīnās, jo šāda dāvana lieliski izskatītos zem eglītes.

Pirmsziemassvētku iepirkšanās laikā planšetdatori Vācijā iet uz izķeršanu, to vidējā cena ir 534 eiro, kas ir par 8% zemāk nekā pirms gada. 2011. gada laikā pārdots 2,1 miljoni šo ierīču. Nākamgad reizē ar cenu krišanos plāno pārdot jau 2,7 miljonus gabalu.

Vismazākā interese ir par netbukiem; to tirdzniecība šogad kritusies par 1/3.

[img]https://notepad.lv/userpix/28_tablet_computer_absatz11_download_1.jpg[/img]

Avots – PR

WordPad
    Participant

Tas ir tikai loģiski, ka planšetes atšķels kādu netbūku tirgus daļu, vai pat nogalēs tos vispār…

robcixx
    Participant

njaa, ja vien cena butu pienemamaka tam plansetem, noteikti iepirktu kadu… gaidisim nakoso gadu un cenu kritumu 🙂

Creep
    Participant

Sauciet mani par vecmodīgu, koservatīvu vai vienalga kā, bet ķo padarīšanu īpaši neizprotu. Esmu viens no tiem cilvēkiem, kas vēl lieto windows xp, lieto vienkāršu telefonu (nokia 2323), sociālos tīklus lietoju tikai gadījumā, kad ar kādu, kura nummura man nav, vajag sazināties, un visbeidzot, neizprotu planšešu (lai nu kā to rakstītu, varam arī teikt tabletu) jēgu. Spēļmantiņa, nekas vairāk manā skatījumā.

BERILS
    Participant

no sākuma vajag viedtelefõnu , lai saprastu jēgu planšetei 🙂

protams viedam vajag internetu , lai saprastu viedtelefõna jēgu ikdienā ~! 😀

Creep
    Participant

Ir bijis smārts. Neko no tā funkcijām, kas nebūtu pašreizējajā telefonā, (nu labi, viens izņēmums ir vārdnīca reizi mēnesī), neizmantoju. Opera mini ir, autobusu sarakstus utt. apskatīties varu, pilnīgi pietiek.

BERILS
    Participant

tad tu būsi no frakcijas kuriem ir nepieciešams tikai primārais , kas protams nav peļami . 🙂 Bet tomēr ir cilvēki kam lieti noder liels ekrāns… un es no tāda neatteiktos 😀

msh
    Participant

Jā, sasišanai, ja nejauši izkrīt no rokām, un maiņai par vāirākiem desmitiem latu. Kaut kādas četras collas – tas ķipa ir “liels”? 😀

Tiek skatīts 8 ierakstu – 1 līdz 8 (no 8 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā

Vai vēlies saņemt jaunumus no Notepad.lv?