Plūdi Taizemē: HDD cenas uzspertas līdz ozona slānim

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas Plūdi Taizemē: HDD cenas uzspertas līdz ozona slānim

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 19 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
    iKey
    Participant

Tiem, kuri visu laiku bija atlikuši jaunā cietā diska iegādi, ir iemesls pasteigties tā iegādei, kamēr tie vēl maksā ap 45 lati par 1TB. Jo tagad daudzās vietās to cenas ir pat dubultojušās. Tas ir saistīts ar lieliem plūdiem tālajā Taizemē, kur ir applūdusi arī viena no lielākajām Western Digital rūpnīcām.

Izrādas, ka ne tikai WD ir dabūjis ciest. Savukārt Seagate infrastruktūrai nekāda skāde nav nodarīta, ja nu vienīgi izejmateriālu piegādē ir pārtraukumi. Bet līdz ar to WD un Seagate kopīgi nolēmuši vākties prom no tropiskām zemēm uz kādu klimatiski mierīgāku vietu, slēdzot savas vecās rūpnīcas.

Hitachi GST pārnēsājamo HDD rūpnīca arī dabūja ciest no “Poseidona ālēšanās”.

Tā kā lielākā daļa cieto disku nāk no Taizemes, līdz ar to pasteidzieties izķemmēt mazākās datorpreču bodītes, jo visos interneta veikalos cenas jau ir dubultojušās.

Avots: 1

Anonīms
    Neaktīvs

Pilnībā piekrītu. Cik vakar pastaigāju pa i-veikaliem un dažiem datorveikaliem Rīgā, visur x2 un pat lielākas cenas. Redzams, ka tirgotāji grib uzpelnīties uz pircēju rēķina.

p.s. Kādam ir nelietots/jauns WD 250gb (var arī lielāks būt) HDD, kuru pārdotu par saprātīgu cenu?

Eudoxus
    Participant

Tieši grasījos uzlikt laptopam lielāku HD, jo 320GB jau kļūst par šauru. Nu būs uz kādu brīdi šis pasākums jāatliek.

vrt56
    Participant

neesast vienīgie, es arī tieši tagad sāku mest aci uz kādu jaunu cietni, bet nu laikam būs kādu labu laiku jāpagaida 🙁

Evers
    Participant

Diezgan novēlots raksts, cenas jau kā nedēļu ir kosmosā.

Tmkks
    Participant

Es arī biju sācis domāt par jaunu cieto, bet neko darīt.

Scandal
    Participant

Veselīgs laiks, lai SSD izstumtu HDD 🙂

Willis
    Participant

TOPPC.LV par to jau rakstīja gandrīz nedēļu atpakaļ , bet arī tad jau cenas bija līdz debesīm – tagad līdz ozona slānim .

Nezinu kā ar HDD izstumšanu, bet SSD noiets noteikti palielināsies .

Es aizvakar vienu pilnīgi jaunu Western Digital 500GB, Caviar Blue pa 35.Ls pārdevu .

usins
    Participant

Mjā… mums darbā vēl pa vecām cenām terabaits bija.. tagad 250 dārgāk iepirkums maksā… kādreiz 500GB varēja iepirk aptuveni pa 19ls…. tagad kādi 50ls iepirkums :D:D

Ä€ jā, labākais ir tas, ka serveru HDD un darba staciju HDD iepirkumos vairs neatšķiras. Tagad var mierīgu sirdi paņemt 1TB servera HDD ar mezonīgu perfomance parasta hdd vietā…

Un vēl- SSD arī nekļūs lētāki.. Intel tieši tagad berzē rociņas…

iKey
    Participant

pirms pāris mēnešiem paķēru pārīti 1 TB, katru par 40 latiem. šodien skatos, tāds pats bleķo ap 80 latiem

nevertell
    Participant

Es 1tb pirku pa 30 latiem, un pat ne zaļo.

meganeII
    Participant

Meklēt vajag pareizi! Š obid skatos interneta veikalā uz 1TB par 43.00Ls, kas ir saprātīga cena. Cena ne visur ir dubultojušās!!

Evers
    Participant

Kreisajā veikalā, kuram parasti nekas nava uz vietas. Un pēc gada ir bankrotējis, garantijas papīrā var ietīt pumpuriņu un nopīpēt.

web33
    Participant

Cik es papētīju tikai lielākajos i-vekalos ir tās cenas saliktas,kā piemēram m79,nerunāsim jau par dateks tam vispār uz vietas ir kkas ? Gribēju pirkt šo to h*** pēc pāris dienām tikai var dabūt nu neko nācās pirkt alternatīvā bodē …

Garantīja beidz smīdināt 😀 vot ar tiem lv garantijas nosacījumiem lapelēm,var ietīt pumpuriņu un nopīpēt .

Willis
    Participant

… “Jā, arī ELKO saskaras ar šādu tendenci un pašreiz nevaram arī konkrēti prognozēt, kad situācija uzlabosies. Starptautiskajos tirgos disku cenas ir vēl augstākas un mainās vēl straujāk,” DB skaidro IT vairumtirgotāja ELKO Grupas Baltijas reģiona direktors Guntis Tomsons. …

Delfi / Bizness

Evers
    Participant

dateks nekad nav pievīlis ar garantiju, esmu sūtījis vairākas preces

meganeII
    Participant

Nepareiza atbilde:) To es redzu gan internet veikalos gan pie vairumtirgotājiem. Cenas nav uzlēkušas mākoņos, bet uz pusi ir samazinājies piedāvājums.

akms47
    Participant

Labi, ka laicīgi (nedēļu pirms), nopirku ser 2Tb WD Black. 😀

RicoPico
    Participant

Uzminiet, kurš vairākas dienas ņēmās vaiga sviedros pārcenojot visu ELKO noliktavu?

Trollīgie plūdi…

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 19 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā

Vai vēlies saņemt jaunumus no Notepad.lv?