Poļi sākuši jaunu Skype spiegvīrusu vilni

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas Poļi sākuši jaunu Skype spiegvīrusu vilni

Tiek skatīts 8 ierakstu – 1 līdz 8 (no 8 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
    samurajs
    Participant

Trauksmaina ziņa visiem, kuri lieto “mesendžerus” AIM, Skype, Yahoo, MSN Messenger, Jabber, Google Talk, Digsby, ICQ, Miranda, Pidgin, Spik, Stefan un Konnekt. Pretvīrusu programmatūras kompānijas Eset Polijas struktūrvienība šās valsts teritorijā atklājusi vīrusu Spy.Agent, kurš vāc informāciju no Skype un citu VoIP klientu lietotājiem.

Pārsteidz Spy.Agent iespēju daudzpusība: tas ne tikai izpilda keyloggera funkcijas, vācot čata teksta informāciju, bet arī ieraksta balss sarunas no mikrofona, kolekcionē web pārlūkošanas datus, WiFi paroles un veido ekrānbildes. Tas viss kompresētā veidā tiek pa e-pastu nosūtīts saimniekam. Izanalizējot kodu, kļuvis skaidrs, ka tieši poļi radījuši šo vīrusu: lietoti specifiski poļu valodas koda komponenti.

Spy.Agent internetā nejauši nav iegūstams kā Policijas vīruss; tas lielākoties izplatās ar e-pasta pielikumiem. Tālab vēlreiz jāatgādina nevērt vaļā nepazīstamus vēstuļu pielikumus un neklikšķināt uz saitēm. Tas pats attiecas uz mesendžeros saņemtām aizdomīgām saitēm. Pēdējais masveidīgais uzbrukums Skype fiksēts 2013. gada maijā, kas vīruss izplatījās caur legālām Google URL Shortener saitēm ar sociālās inženierijas pielietošanu (apskaties, kādas man krutas bildes!). Toreiz inficējās ap pusmiljonu lietotāju.

[img]https://notepad.lv/userpix/28_skypevirus_1.png[/img]

Avots

garaisezis
    Participant

nez kāds tur serveris stāv otrā galā kas to visu iesūtīto spamu vēl pēc tam šķiro un analizē…

Kaut kā liek aizdomāties vajāšanas māniju utt, kad pēc spype pāriešanas M$ paspārnē, to vairs nav iespējams normāli lietot.

Anonīms
    Neaktīvs

Poliska mašīnvaloda? 😀 Strādā tikai uz poliskiem Windowsiem? 😀

Vai kas pa elementiem domāti?

samurajs
    Participant

Taču nē – visdrīzāk komentāri pie koda rindiņām poļu valodā.

VesLV
    Participant

Man pat tāda nelāga aizdoma ,ka esmu jau saņēmis šo vīrusu iekš gmail. Likās aizdomīgs links nemaz negāju iekšā kaut arī nāca no pazīstama cilvēka. Ja kāds vēlas varu padalīties ar ēpasta ziņu kāds viņš izstās

garaisezis
    Participant

ok, atsūti man mans niks ieks notepaad …. @gmail.com

Anonīms
    Neaktīvs

Poļi atklāj poļu radītu vīrusu… hmm, man vairāk atgādina pasaku par zīlnieku, pats govi paslēpa, pats arī izzīlēja kur palikusi…

Gakh
    Participant

Kāds nu tur jauns vīrus, parasts spyware ko uzrakstījuši polaki. Un normāls veids kā tiek sprīdots, caur mesendžeriem, un spamojot meilus.

Tiek skatīts 8 ierakstu – 1 līdz 8 (no 8 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā

Vai vēlies saņemt jaunumus no Notepad.lv?