Portālā Skolas.lv izšķērdēti jau 3,5 milj. €; vainīgo nav

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas Portālā Skolas.lv izšķērdēti jau 3,5 milj. €; vainīgo nav

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 17 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
    samurajs
    Participant

Š īsdienas avīzē Diena publicēts apjomīgs raksts par LV skolu portālu Skolas.lv, kurā vairākos etapos ieguldīts jau 3,5 miljoni EUR, bet plānotie rezultāti tā arī nav sasniegti. Š obrīd par projektu formāli nav neviena atbildīgā. Saeimas opozīcija pieprasa, lai lidotu galvas. Ziņu resurss Diena.lv raksta:

Par neveiksmīgi īstenoto projektu, veidojot portālu Skolas.lv, kurā ieguldīti 3,5 miljoni eiro, vairs nav neviena atbildīgā, trešdien konstatēja Saeimas Pieprasījumu komisija. Diskusija par šo jautājumu notiks arī kādā no tuvākajām Saeimas sēdēm, kuras darba kārtībā būs šis Saskaņas deputātu iesniegtais pieprasījums. Atbildīgā komisija gan to noraidīja, taču gala lēmums ir visa parlamenta ziņā.

Skolas.lv bija iecerēts kā portāls, kur vienuviet var iegūt visu informāciju par izglītības procesu un saņemt ar to saistītos elektroniskos pakalpojumus. Dienesta pārbaudē secināts, ka šis mērķis nav sasniegts. Projektu bija plānots īstenot no 2009. gada 2. jūlija līdz 2012. gada 2. augustam, taču termiņš tika pagarināts. No 2012. gada augusta līdz oktobrim, kad Izglītības un zinātnes ministrijā (IZM) tika veikta reorganizācija, par projekta īstenošanu nebija neviena atbildīgā. Diena ap portālu Skolas.lv notiekošajam līdzi sekot sāka jau 2011. gadā.

Laikā no 2009. gada vasaras, kad sāka īstenot projektu Skolas.lv, sešos gados nomainījušies seši izglītības un zinātnes ministri, kuri pārstāvējuši trīs dažādus politiskos spēkus. Izglītības un zinātnes ministri projekta Skolas.lv realizācijas laikā bijuši Tatjana Koķe (ZZS), Rolands Broks (ZZS), Roberts Ķīlis (Reformu partija), Vjačeslavs Dombrovskis (Reformu partija), Ina Druviete (Vienotība) un Mārīte Seile (delegēja Vienotība).

Izglītības un zinātnes ministrijas parlamentārais sekretārs Edvards Smiltēns (Vienotība) informēja, ka ministrija vērsusies Ä¢enerālprokuratūrā ar lūgumu izvērtēt projekta vadības darbu. Sašutumu par nolaidību tā uzraudzībā un nepietiekamo ministrijas kapacitāti portāla izveidē izteikusi arī premjere Laimdota Straujuma (Vienotība).

[img]https://notepad.lv/userpix/28_sk_12.jpg[/img]

ruukjis
    Participant

Bļin nu kāpēc es netieku iesaistīts šādos projektos? Kur pie viņiem var pieteikties?

richijs
    Participant

Vakar jau parādījās ziņas, ka e veselībai arī līdzīgs liktenis paredzams. E veselība vēl pat nav palaista, bet jau izgāzusies 😀

P.S E veselībai tie paši veidotāji

https://www.focus.lv/latvija/politika/belevicam-bazas-ka-e-veselibas-projekts-bus-vel-viens-skandals-bet-esot-risinajums” class=”bbcode_url”>https://www.focus.lv/latvija/politika/belevicam-bazas-ka-e-veselibas-projekts-bus-vel-viens-skandals-bet-esot-risinajums

samurajs
    Participant

Atļaušos izteikt minējumus:

1. Tavs deguns/šņukurs nav pareizās formas

2. Tu neesi pietiekoši tuvu Silei.

Pirmais darbs – derētu iestāties kādā no koalīcijas partijām.

viesic
    Participant

Piesakies tieto, visma, etc.:)

vai arī ja māki oracle un meklē darbu, tad pm, iesaistīšu līdzīgā projektā., tik aizdoma,ka ar “iesaistīšanos projekta” biji domājis savādāk. 😀

ruukjis
    Participant

Tikko man palika ļoti interesanti. Tieto?! Tur ir iestaistīts Tieto? Lūdzu pastāsti sīkāk (slinkums meklēt). Man ar šiem drīz būs jāuzsāk sadarbība un es jau tagad, maigi izsakoties, neesmu sajūsmā par viņu “kompetenci”.

Un nē Orākli nemāku, sen, sen atpakaļ kaut kādus bekapus es oraclī taisīju ar to manas zināšanas par viņu beidzas. BET es māku skaisti *irst, turklāt formālajā valsts “papīru valodā”! Man būs atmaska katrai situācijai un tici man, pie valsts pasūtījumiem tas ir daudz svarīgāk kā prast Oracli… padomā par to! 🙂

ExDec
    Participant

Labākais ir tas, ka drošības caurumi joprojām nav salaboti. Pieliekam linkam galā /admin/ un jau redzam to, ko nebūtu jāredz. Un vēl moments, kad gan Chrome, gan Firefox uz konkrētu sadaļu met drošības brīdinājumus laukā. 😀

viesic
    Participant

Nezinu, kas veido to projektu (ar slinkums meklēt) nosaucu pirmos, ko iedomājos, kas savāc valsts projektus. 🙂

Par kompetenci runājot, tas laikam ir visiem kantoriem, ka klienti lamā izstrādātājus, un programmētāji lamā nekompetentos pasūtītājus un beigās čiks vien sanāk 😀

web33
    Participant

Kads entuziasts varetu ielaust to adresi, tad redzetu kur tie 3,5m aizgajusi :))

Aldis
    Participant

Diemžēl! Jau trāpīju, atkodu, izzināju, bet nav nekas pretīm pret skolām, un citas policejiskas lietas jāformē… 🙂

Aldis
    Participant

btw.. projekts skolas.lv pa naktīm (šobrīd piemēram), un ik pa laikam pa dienām mēdz stāvēt off-ā… 🙂 Tas nekas ka par miljonu var veselu datucentu uzbūvēt… 🙂

jezus
    Participant

kā baumo, šis pats izstrādātāju kantoris, (drošvien nu jau ar citu nosaukumu) izstrādā tālāk valsts aģentūru iekšējās datubāzes.. cheers

Nelabojams
    Participant

Vēl viens vairākmiljonu čiks: RAIM

Top jau daudz gadus. No malas varbūt izskatās neslikti, bet es zinu, kam tur bija jābūt. Brēka nav sacelta tikai tādēļ, ka tas ir diezgan šauras nišas produkts.

Andron MacBeton
    Participant

Nekādas galvas nekur neripos. Š itā parazītu valsts tā ir uztaisīta, lai parazītiem nebūtu nekādas atbildības.

Par to parūpējās visi tēvzembrīvībši un citi kuņu bērni pirms 20-23 gadiem.

Š itās IT lietas ir visbiežākais naudas izzagšanas veids. Cilvēku vairākums ir tik nenormāli tupi dauņi, ka vienkārši vispār absolūti NEKO nesaprot tikko ir runa par kompjiem. Un tapēc ne1 neko neapšauba.

Es varētu uztaisīt konkursu par nanotehnoloģisko kvantu koherences jonizatora procesora iepirkumu un ne1 kuņasbērns to neapšaubītu, jo smadzeņu vietā ir tīri sūdi.

Nelabojams
    Participant

Piekrītu tev vislielākā mērā. Reiz es aizgāju uz vienu cienījamu valsts iestādi pēc datiem. Pasēdēju tur ar laptopu pusotras dienas, visu skaisti saliku Ä¢IS datubāzē… kad nodevu materiālus, apjautājos tai kundzītei, vai viņai nebūtu interesanti apskatīties. Bija viņai interesanti. Paskatījās. Un ar neslēptu šausmu izteiksmi balsī izdvesa: – ziniet – mūsu – datoru – speciālists – TO PAŠ U – TAISĪJA – DIVUS GADUS!!!!!

Tas nozīmē, ka kāds kuņasbērns divus gadus ir appisis to kantori, kura budžets ir visai pieticīgs, un kur uz nelielām algām sēž lielākā daļa personāla, kas pārsvarā ir cilvēki gados vai vismaz ļoti tālu no tehnikas un IT lietām (bet vairumā brīnišķīgi speciālisti savā jomā). Un tas krupis tur ir rijis un izklaidējies uz visu mūsu rēķina visu šo laiku.

Andron MacBeton
    Participant

Vel ir arī šitāda lokālā naudas izķērnāšana – https://www.liepaja.lv/page/6

Te var interesantus konkursus apskatīties. Pēkšņi atkal vajagot simtiem kompjus un visādu šņagu, lai gan nesen nopirka kaukādus “serverus” un 25 portjikus. https://www.liepaja.lv/upload/iepirkumi/2015-9-nolikums.doc

Labs datorspec agad ir arī trakomājā. Nopērk padsmitkodolu routeri un tad meklē kādu kas pamācīs RouterOS lietot. Visur tie pajoli salīduši.

Foxsk8
    Participant

Kamēr valsts un pašvaldības pārmaksas pār IT pakalpojumiem, tā arī būs.

Pats sen te veidoju marupe.lv lapu, html, CMS, utt.. kā apašuzņēmējs, jeb izpildītājs, krējumu jau savāca citi.

Tagad zvana meiča un saka, ka ir no mārupes tur kaut kādas daļas, utt.. un runā par lapu, saku, kāda bija lapa, viņa nosauc, es saku, nu pazvanijāt tieši man, kas to lapu arī izstrādāja. Runājāmies, utt.. viņa saka, ka baldones novadam lapu uztaisīja par 10K, nezinu vai šī ir tā lapa: https://www.baldone.lv/lv/, bet 10K par šitādu sūdu es toč nemaksātu, parunājos ar meiteni un teicu, protams, ja grib lai iet pie aģentūrām, tur būs 10K vienkārši par to, ka kāds aizbrauks pie viņiem jauki parunāsies. Saku, visu var izdarīt attālināti, telefons, e-pasti, līgumi, utt.. un nebūs jāpārmaksā par papildus lietu izstrādi kā tādu, atnāks pa tiešo pie melnā darba darītājiem.

Un tad kad iet šādi projekti, visi lielie nosūc krējumu, un maziem saka, gribi ņem, gribi nē, budžets mums nav nekāds, loģiski viņi visu ir nostrēbuši, mājas sacēluši, utt.. kad nauda iet uz beigām un termiņi spiež, meklē kādu kas uztaisīs pa kapeikām.

P.S. Arī minēto skolas projektu esmu programmējis, kaut kādus html maketus, zem 150 apakšuzņēmumiem. 😀

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 17 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā