Portatīvais dara sev galu!

Sākumlapa Forumi Hardware Pārējās Hardware lietas Portatīvais dara sev galu!

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 30 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
    Tmkks
    Participant

Sveiki, noutpadieši!

Man ir tāda savāda problēma, kas jau man ir bijusi gandrīz vai no sākta gala.

Ir tā, ka dators ļoti bieži pārkarst un vienkārši izslēdzās ārā, neatkarīgi no tā, vai ir klēpī, vai uz galda ar piepaceltu pēcpusi, lai viņa pirdieni aiziet istabā.

Sākumā ņēmu, domāju, ka OS ir pie vainas un tās dēļ viss nojūk [ Vista bija oriģināli ]. Atradu slimotu W7 versiju [ Windows 7 Tiny – man tīk, tik trūkst draiveri mobilajiem internetam ]. It kā uzlaboja visu pārkaršanu. Tagad laptops pašnāvējas par 5% retāk.

Tad biju domājis, ka datoriņš ir sarijies putekļus un vairs nespēj elpot. Atvēru viņu vaļā, gribēju tīrīt vēderiņu un ventilatorus, bet izrādījās, ka lācīša zarnu trakta ir tīra un spīdētu, ja ievaskotu.

Tad jau laikam ir liela vaina dzesē vai draiveros. Draiveri man, protams, ir oriģinālie, no ražotāja mājas lapas, un nekādas modifikācijas nav veiktas.

Ko jūs man ieteiktu darīt, lai izlabotu šo smago problēmu, kas man jau sen ir līdz kaklam un kaitina ne pa jokam?!

Vai iespējams, ka tā ir draiveru vaina, ko var izlabot ar kādu programmiņu, vai tomēr ir jāmaina iekšējā dzese? Ja ir kas jāmaina, kādu detaļu vietā pirkt?

Nesakiet man, lai pērku to ventil-palikni. Tas nav problēmas atrisinājums, bet neveiksmīga cīnīšanās ar problēmas sekām.

Kaitinošais laptops: Toshiba Satellite A210

KristoZ
    Participant

Tā šiem modeļiem savā laikā bija samērā izplatīta problēma – tādēļ Toshiba izlaida labojumu BIOS veidolā: laikam šeit.

Tikai vēl iesaku nodublēt svarīgākos datus – dažiem eksemplāriem ir gadījies “noķieģeļot” savus portatīvos pēc BIOS atjaunināšanas.

Vari vēl, intereses pēc, paskatīties temperatūras (piemēram, ar šo) – lai noskaidrotu, kas, konkrētāk, tur cepas.

izredzētais
    Participant

piekrītu kristoz, ir vērts paflashot biosu uz jaunākām un vecākām versijām.

vēl vari pārliecināties vai vents vispār ir dzīvotspējīgs, to pieslēdzot pie strāvas.

ja vents braši griežas, bet biosa flashoshana nepalīdz, kāds labs lodētājs to var pielodēt pie kāda cita barošanas avota uz mātesplates 🙂

Tmkks
    Participant

Okay, noviku to BIOS Update, HWMonitor. Un jā. CPU temperatūra vid;eji = 86 grādi pēc celsija. Mēģināšu likt to update ar cerību, ka dators nenomirs instalācijas vidū, jo tas mēdz tā darīt.

izredzētais
    Participant

paturi, padzesē to kompi k-kur uz palodzes pirms sāc flashot

Kon
    Participant

Vajag tā kā mēs .. izlikām datoru uz balkona -7 un aiziet, man pīslis restartējas, jo viņam šķiet, ka pie 60 grādiem viņam ir karsti

Tmkks
    Participant

Okay, ir tāda lieta, ka tas updates, ko man iedeva, nederēja šādu iemeslu dēļ:

https://www.bildites.lv/images/255nl5ytjm1a5hm43g36.png

Sāku meklēt, kāpēc tā ir, beigās tā arī neatradu, kāpēc ir tā, kā ir.

Un, jā. Liekas, ja kompis šādi turpinās visu laiku cepties un tad sevi bezfilmā dzīt, ilgi mazais procesoriņš neizdzīvos.

nevertell
    Participant

Neflešo nekad no nestabila OS’a.

Tmkks
    Participant

Tad rakstīt diskā un caur disku flašot?

KristoZ
    Participant

Jā, kā jau nevertell saka, no OS flešot gan nebūtu prātīgi – vari provēt to darīt no diska; bet pirms tam vēl vari apskatīties tam portatīvajam apakšā, vai tur aiz “PART NO.” ir “PSAFGU” vai “PSAFHU” ja ir, tad tam jaunajam BIOSam vajadzētu derēt.

Tmkks
    Participant

Model No. = PSAELE.

Tātad, neder un tīri nobrikotu man portatīvo, vai ne?

Atradu BIOSus tieši savam PSAELE modelim.

Tik tur ir divas versijas un es nezinu, kuru ņemt, nekādi changelogi nav, varbūt jūs varat ieteikt?

https://www.bildites.lv/images/fa38hjopg7eryht63bs0.png

2.00-WIN

2.30-WIN

Laikam jau jāņem 2.00, jo tas jaunāks skaitās.

KristoZ
    Participant

Jā, tad tas Tev nederēs. Vari pamēģināt šo:

https://support1.toshiba-tro.de/tedd-files2/0/bios-20080715100134.zip

Update: Vari provēt to 2.0 versiju.

Bet, ja nejūties īsti drošs par to, ko dari, tad labāk to nedarīt pašam, bet uzticēt kādam, kas to jau ir darījis…

Tmkks
    Participant

Es to esmu darījis, bet es cenšos ļoti uzmanīgi visam pieiet, jo ir gadījies nobrikot savu WRT54GL ar DD-WRT firmwāres likšanu un tad bija baigais čakars, lai atkal dabūtu to strādājamu.

Tik vēl aizvien. 2.00 [ 25.02.2010 ] vai 2.30 [ 12.02.2010 ] lietot?

KristoZ, man ir 32 Bitu Win, ne 64. Un kas tas pa biosu vispār ir?

KristoZ
    Participant

Š…em tad to (jaunāko), ko Tu arī atradi.

KristoZ wrote:

Update: Vari provēt to 2.0 versiju.

Tmkks
    Participant

Affirmative.

Rezultātu/katastrofu ziņošu ap pulksten 21:30.

Tmkks
    Participant

Update:

2.00 versija nederēja, tāds pats error, kā bija iepriekš ieteiktajam BIOSam.

2.30 tika uzlikta. Temperatūru ziņā izmaiņa = 2 grādi.

Laikam esmu nolemts palikt pie šāda laptopa, kuram ir iedzimtas pašnāvnieciskas tieksmes..

Vai tomēr ir vēl kādas idejas?

Varbūt pašā BIOSā kaut kas jānomaina?

nevertell
    Participant

Tā jau ir kopš pašiem pirmsākumiem ? Ja nē, tad vārbūt tā īr termopasta ?

Tmkks
    Participant

Tad jau laikam jājauc vēlreiz ārā un jāskatās.

Tmkks
    Participant

Starpcitu, kur ies termopasta portatīvajam?

Zem kūlera, ja?

https://www.irisvista.com/tech/laptops/toshiba-satellite-a215/big/toshiba-satellite-a215-23.jpg

nevertell
    Participant

Jap.

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 30 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā