Sākumlapa › Forumi › Hardware › Pārējās Hardware lietas › Portatīvais dara sev galu!
Man ir tāda savāda problēma, kas jau man ir bijusi gandrīz vai no sākta gala.
Ir tā, ka dators ļoti bieži pārkarst un vienkārši izslēdzās ārā, neatkarīgi no tā, vai ir klēpī, vai uz galda ar piepaceltu pēcpusi, lai viņa pirdieni aiziet istabā.
Sākumā ņēmu, domāju, ka OS ir pie vainas un tās dēļ viss nojūk [ Vista bija oriģināli ]. Atradu slimotu W7 versiju [ Windows 7 Tiny – man tīk, tik trūkst draiveri mobilajiem internetam ]. It kā uzlaboja visu pārkaršanu. Tagad laptops pašnāvējas par 5% retāk.
Tad biju domājis, ka datoriņš ir sarijies putekļus un vairs nespēj elpot. Atvēru viņu vaļā, gribēju tīrīt vēderiņu un ventilatorus, bet izrādījās, ka lācīša zarnu trakta ir tīra un spīdētu, ja ievaskotu.
Tad jau laikam ir liela vaina dzesē vai draiveros. Draiveri man, protams, ir oriģinālie, no ražotāja mājas lapas, un nekādas modifikācijas nav veiktas.
Ko jūs man ieteiktu darīt, lai izlabotu šo smago problēmu, kas man jau sen ir līdz kaklam un kaitina ne pa jokam?!
Vai iespējams, ka tā ir draiveru vaina, ko var izlabot ar kādu programmiņu, vai tomēr ir jāmaina iekšējā dzese? Ja ir kas jāmaina, kādu detaļu vietā pirkt?
Nesakiet man, lai pērku to ventil-palikni. Tas nav problēmas atrisinājums, bet neveiksmīga cīnīšanās ar problēmas sekām.
Kaitinošais laptops: Toshiba Satellite A210
šeit
Tikai vēl iesaku nodublēt svarīgākos datus – dažiem eksemplāriem ir gadījies “noķieģeļot” savus portatīvos pēc BIOS atjaunināšanas.
Vari vēl, intereses pēc, paskatīties temperatūras (piemēram, ar šo
vēl vari pārliecināties vai vents vispār ir dzīvotspējīgs, to pieslēdzot pie strāvas.
ja vents braši griežas, bet biosa flashoshana nepalīdz, kāds labs lodētājs to var pielodēt pie kāda cita barošanas avota uz mātesplates 🙂
Sāku meklēt, kāpēc tā ir, beigās tā arī neatradu, kāpēc ir tā, kā ir.
Un, jā. Liekas, ja kompis šādi turpinās visu laiku cepties un tad sevi bezfilmā dzīt, ilgi mazais procesoriņš neizdzīvos.
PART NO.PSAFGUPSAFHU
Tātad, neder un tīri nobrikotu man portatīvo, vai ne?
Atradu BIOSus tieši savam PSAELE modelim.
Tik tur ir divas versijas un es nezinu, kuru ņemt, nekādi changelogi nav, varbūt jūs varat ieteikt?
2.00-WIN
2.30-WIN
Laikam jau jāņem 2.00, jo tas jaunāks skaitās.
Vari pamēģināt šo:
—
Update: Vari provēt to 2.0 versiju.
Bet, ja nejūties īsti drošs par to, ko dari, tad labāk to nedarīt pašam, bet uzticēt kādam, kas to jau ir darījis…
Tik vēl aizvien. 2.00 [ 25.02.2010 ] vai 2.30 [ 12.02.2010 ] lietot?
KristoZ, man ir 32 Bitu Win, ne 64. Un kas tas pa biosu vispār ir?
Update: Vari provēt to 2.0 versiju.
Rezultātu/katastrofu ziņošu ap pulksten 21:30.
2.00 versija nederēja, tāds pats error, kā bija iepriekš ieteiktajam BIOSam.
2.30 tika uzlikta. Temperatūru ziņā izmaiņa = 2 grādi.
Laikam esmu nolemts palikt pie šāda laptopa, kuram ir iedzimtas pašnāvnieciskas tieksmes..
Vai tomēr ir vēl kādas idejas?
Varbūt pašā BIOSā kaut kas jānomaina?
Zem kūlera, ja?
Preses relīzes