Portatīvais datorgrafiķim

Sākumlapa Forumi Hardware Pārējās Hardware lietas Portatīvais datorgrafiķim

Tiek skatīts 21 ieraksts (no 38 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
    ruukjis
    Participant

No savas pieredzes: neko labāku par Toshiba, Sony Vaio un vecajiem IBM ķepļepiem rokās neesmu turējis. Lai cik dīvaini neliktos, tie paši Aceri, tīri dzelžu līmenī, arī nekad nav sagādājuši problēmas, cits stāsts ir supports – tas ir dirsā. Pārējie – HP, Dell, Lenovo, Asus, Fujitsu, visi ir pamanījušies mani sarūgtināt vai nu ar brāķiem, vai ar salīdzinoši fiksu izbeigšanos uz reiz pēc garantijas, vai vēl kaut kādiem sīkiem gļukiem.

Par citiem ražotājiem (Samsunf, MSI, Macbook) neko nemācēšu pateikt – pārāk maz pa manām rokām dzīvojuši.

Piskadrons
    Participant

Salīdzinājumam tēma: Kuru smilšpapīru labāk izmantot dirsas slaucīšanai, ikdienas dirsējam? Neiesakiet man Garnet un Klingspor!

Un ja kāds iesaka nelietot smilšpapīru dirsas slaucīšanai, tad tas protams nekjo nejēdz, un ar to nau jēgs diskutēt. Stulbie pajoli.

Anonīms
    Neaktīvs

>> “Kā arī tavs norādītais tirgotājs nav atjaunojis piedāvājumu ..”

Uzsvars bija uz pasūtīt 🙂

dārgo modeļu cenās ap simtu lētāk pat var sanākt – eoz biedri pērk un priecājas.

Kad esi sapratis, kura sērija patīk pēc ekrāna, dzesēšanas un videokartes u.c parametriem, tad iesaku piezvanīt un paprasīt, par cik naudiņām viņš var piegādāt identisku preci ar identisku garantiju.

ruukjis
    Participant

Tavā salīdzinājumā ir viena problēam – tu neesi nevienam ieteicis ko lietot smilšpapīra vietā, tavs ģeniālais risinājums ir nedirst vispār.

… būtu ļoti brīnišķīgi, ja pats pie šī “risinājuma” arī pieturētos… visās nozīmēs.

root
    Participant

this. 🙂

Aldis
    Participant

100% tu uzskati ka laptops nav lietojams smagākiem darbiem par internāta pārlūkošanu un dokumenta uzrakstīšanu…?

Kušs.. 😀 Alienware pat vecākie modeļi ir jau sen apsteiguši tavu stacionāro XP kompi.. 😉

Aldis
    Participant

Okei.. ir arī veiksmīgi varianti ar kuriem esmu saskāries.. 🙂

Varbūt tas no sērijas/modeļa un komplektāciajs atkarīgs – viena neizdodas, otra izdodas.. 🙂

jurgenz
    Participant

McB, datorgrafiķiem vajag jaudīgu datoru. Pamēģīni uz nepietiekami jaudīga (kā manā gadījumā esmu saskāries – 1.8ghz intel proc., 128 video, 512 rams) un fotošopā uzbliez, piemēram, mājaslapas dizainu. Kā saskarsies ar vairāk kā, nez, rupji rēķinot 10-15 layeriem, tā veicot sarežģītākus “adjustmentus” saskarsies ar 2-3x lielāku laika patēriņu, kā arī, par papildu programmu lietošanu vari aizmirst.

Datora lietošana neaprobežojas ar notepad un 3 tabiem internet explorerā

Garinsh
    Participant

Paldies par informāciju! Painteresēšos tuvāk pēc konkrētas modeļa izvēles.

AlienZ
    Participant

Ja izlem par labu Dell / Alienware, sirsnīgi iesaku sakomunicēt ar jau pieminēto x3m. EOZ piedāvājumu nevajag īpaši ņemt vērā, labāk sazvanīties un runāt par konkrētu modeli / vēlamajiem dzelžiem – visu ko var sadabūt + būs gan salds piedāvājums, gan pienācīga garantija. Source: pats apmierināts pircējs.

kaqp
    Participant

Zinu ka tas nav budžetā, bet es ņemtu apple 15″ ar retina displeju 🙂 , 2880x1800px sagrauj jebkuru 🙂

Garinsh
    Participant

Neciešu Apple politiku – lieto tā, kā tas ir paredzēts no āboļu puses. Kā arī programmatūras atbalsts šaurāks, nekā Windows videi, kur es varu pielāgot savām vajadzībām visu, ko man vajag. Tāpat lielā mērā tiek ierobežots viens no maniem hobijiem – video spēles.

Tiem, kas ar tehniku ir uz “Jūs”, taisa biksēs no krutiem zīmoliem un/vai baksta strikti Fotošopu un citas more or less 2D programmas, Apple der tieši laikā, bet es izvēlos alternatīvas it visai Apple produkcijai, varbūt izņemot iPod, tieši price/performance un elastīguma dēļ.

Ekrāni gan Maciem forši, bet tas, kas iekšā darās, man neder.

Piskadrons
    Participant

Idiņ, es tieši zinu cik jaudas vajag tādiem darbiem un esmu pisies ar mākslinieku kompjiem 15 gadus! Lasīt iemācies! Es tieši saku ka vajag jaudīgu kompi! Tapēc jau portjiks arī neder!!!!! Bljed.

kaqp
    Participant

Tu esi vispār lietojis mac’u ? Š…emt portatīvo ar full hd datorgrafikai…. nu nez, manuprāt tas jau ir oldchool. Tad jau es piekristu betonam par stacionāro kasti + DELL27″. Tā tiešām ir laba platforma datorgrafiķim.

Pēc visa uzrakstītā liekas ka datorgrafika tev ir hobijs, un video spēles ir galvenā nodarbošānās 🙂

ruukjis
    Participant

Es savukārt neredzu jēgu ņemt atslēgas caurumu ar vājprātīgu izsķirtspēju – tāda acu mocīšana vien sanāk.

Turklāt nav svarīgi vai pamatnodarbošanās ir datorgrafika un hobijs spēles, vai otrādi – Macs automātiski atkrīt.

Garinsh
    Participant

Portatīvais nekādā ziņā nebūs galvenā platforma datorgrafikai, kā arī neaprobbežosies vien ar datorgrafiku, tā vien minēta tikai tādēļ, ka ir viena no prasīgākajām nodarbēm, kas tiks veikta, tādēļ ar minēta sākumpostā, un no tām super, duper izšķirtspējām jēgu neredzu. Un, jā, esmu lietojis Mac, ko man arī bieži sanāk atkārtot, tādēļ arī man tāds viedoklis ir izveidojies par šo platformu.

Manuprāt, apgalvot, ka FullHD ir “oldschool” un datorgrafikai par maz un 27″ monitors ir bez vai standars, ir muļķīgi. Personīgi pazīstu profesionāļus (labākos savā nišā), kas mierīgi spēj darboties ar portatīvajām darbstacijām izbraukumos, mājas apstākļos, utt… Jā, tie vairs nav 800Ls, bet vairāk šim pasākumam neesmu gatavs atvēlēt dotajā brīdī.

Garinsh
    Participant

Jā, jo visi mākslinieki ir vienādi, taisa vienu un to pašu un principā ir kloni ar vienādām jaudas prasībām, darba režīmiem un visiem vārdā Jānis.

Genādijs
    Participant

Visatbilstošākais komentārs ir par d… slaucīšanu ar smilšpapīru. Tas nu ir fakts!

Tiek skatīts 21 ieraksts (no 38 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā