Portatīvais dators studijām

Sākumlapa Forumi Hardware Pārējās Hardware lietas Portatīvais dators studijām

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 49 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
    gusss
    Participant

Sveiki! Ir nepieciešams dators studijām. Pārsvarā vienkāršām lietām, varbūt kādreiz uzspēlēšu kādu spēli. Galvenā prasība, lai ir 15.6 collu ekrāns. Š obrīd skatos uz šo datoru – Asus X555LN. Vai ir vērts maksāt lielāku summu par datoru, kurma ir i5 – vai būs jūtams jaudas pieaugums? Iesakiet, lūdzu, labāko variantu +/-500 euro robežās.Asus X555LN

Crow
    Participant

Ja nav SSD, tad par tādu datoru nav vispār vērts maksāt. Galvenā lieta, uz ko jāskatās, ir lai būtu SSD. Bez SSD vienīgais, kas atšķirsies būs patērētais Ibumetīna daudzums. Cenu robežās zem 1500 tas nozīmē, ka tas jāpērk atsevišķi un tad jānomaina.

Tas Asus nav akurāt slikts variants. AntiGlare ir, NumPad ir, konstrukcija puslīdz ciešama, garantija 3 gadi, transportu uz tuvāko Сервис-Нет Asus apmaksā un sliktākajā gadījumā ir normāla DOA procedūra. Tikai 649 (ķipa akcija) viņš nekad nav nekur maksājis un nemaksās. Kaut salidzini.lv paskaties. Enīvej…

https://www.dateks.lv/cenas/portativie-datori/111278_asus_x555ln_xo023d_silver_15_6_core_i5_4210u_6gb_500gb_geforce_840m_2gb_dos_eng_rus

Un SSD:

https://www.dateks.lv/cenas/cietie-diski-ssd/filt/9043

Piem. https://www.dateks.lv/cenas/cietie-diski-ssd/109971_ocz_trion_100_120gb

Ja negribās tik maksāt, jāatsakās no spēlītēm. 840M ir pirmais agregāts, kas vispār var puslīdz nopietni kādu AAA pagrabināt. Visi zemākie modeļi ir tikai vēl viens lieks čips, kam nelaikā noplīst.

gusss
    Participant

Asus es izvēlējos tāpēc, ka biju lasījis, ka it kā esot labāka konstrukcijas kvalitāte utt.. Runājot par SSD, tas laikam būs jāpērk atsevišķi. Es nezinu kā ir ar SSD, jo uz PC visu laiku esmu strādājis bez SSD, lēnāku ātrumu vairāk jūtu tad, kad paralēli lādēju lielāku failu. Tā akcija tur visu laiku viņiem norādīta. Videokarte tam portatīvajam ir lētā gala, bet spēles es tiešām visticamāk nespēlēšu uz portatīvā, jo ir ari jaudīgs PC, tā kā tā nebus tik aktuāla. Bet kā ir ar DELL, Acer u.c. – es domāju konstrukcijas kvalitāte un tādas lietas? Visticamāk, ka ņemšu šo.

cesedy
    Participant

Ko var visi ņemties ar to SSD. Pilnībā pietiks ar HDD un 720RPM.

ExDec
    Participant

Un tie tavi 7200rpm noēdīs bateriju bezjēgā.

Crow
    Participant

Kam jebkādu iemeslu dēļ šķiet, ka jaunam datoram var iztikt bez SSD vai kaut 15K RPM var turēt līdzi lētākajam Kingstonam, steigšus jāsasien rokas aiz muguras un prom uz kunckameru stikla burkā glabāties. Skaidrs!? Atkārtoju, steigšus jāsasien rokas aiz muguras un prom uz kunckameru.

waplet
    Participant

reāli SSD ir mustgo.. Var restartēt datoru cik gribi unviss strādā zibenīgi

Quagmire
    Participant

Ar XP vēl var iztikt ar HDD, tur no SSD nekādu īpašo ieguvumu nejutu.

shadow118
    Participant

Kāds tev vēl XP pērkot jaunu datoru?

cesedy
    Participant

SSD var atļauties likt laptopā, kuram ir vietas vismaz 2 diskiem.

Tad te ir dilemma – vai nu jaudīgs dators ar HDD, vai mazāk jaudīgs ar SSD.

Un tik nesāc stāstīt par ārējiem cietajiem diskiem.

cesedy
    Participant

Domā, ka cilvēks daudz darbinās laptopu uz bateriju? Viņš/a vienkārši grib datoru, ko var staipīt mājas-kojas-mājas-kojas-….

Crow
    Participant
    cesedy
    Participant

Pukojies, ka tavam sūda veikalam nebūs ienākumu?

Stulbā galva.

Izaudz no savas pakaļas, iedomīgā bārbija.

oyo
    Participant

es par porķiku ar ssd un ja tiešām baigi vajag papildus vietu failiem, tad klāt 9.5mm hdd caddy cd draiva vietā.

Asus liekās gana labs, taču pat tik labu nevajag ja runa iet par parastām skolas gaitām, kur jāraksta dokumenti un nets jābrowso.

Vari pat tēmet uz i3 un 4gb ram ar noteikumu ka liksi iekšā ssd … klāt var piepirkt caddy par padsmit eur, kurā liksi orģinālo disku… manuprāt izdevīgs vidusceļš.

Variantus neieteikšu, tač domāju ka tēmē uz to pašu aceri/pb, asusu vai toshibu.

Atvainojos, taču nīstu hp, lenovo un citi vienkārši neatbilst tavam budžetam.

Un 7200/5200 rpm cietajam – kad piedirsīs sistēmu, tad i starpību pat nejutīs.

Anonīms
    Neaktīvs

Varētu padomāt ka tu esi dievs un zini ko katram vajag.Es nesaku ka SSD ir slikts ,bet man viņšir pilnīgi pie lampočkas ,un tas ātrums mani nemaz neuztrauc.Un tādi ir daudz.Tāpēc ja nezini ko runā pamēģini pats sevi sašņorēt.

Anonīms
    Neaktīvs

Un kas tas par makšķernieku kas sviež savu bērnu ūdenī.Nevienam,bez tevis,tas murgs nepielec.

gusss
    Participant

Ja es ņemšu to Asus, SSD iespējams pielikšu vēlāk, ja jutīšu vajadzību. Š is dators ar i3 būtu jūtami lēnāks – https://ej.uz/2b2k.

APOC
    Participant

Kopš palietoju SSD tā tikai un vienīgi un neko citu. Draudzenei kā reiz līdzīgs ASUS modelis. DVD-ROM ārā, Caddy iekšā ar SSD + HDD paliek datiem.

Biju uz dirsas, kad ieraudzīju JDeveloper/SQLDeveloper javiskā sūda atvēršanas ātruma starpību uz parastā 7200 RPM HDD un SSD un man ar to pietika, lai pārliecinātu.

shady
    Participant

Ja gribi pirkt jaunu datoru bez SSD, tad labāk nemaz nepērc…. Nopērc lietotu sūdu pa 70 eirikiem un dzīvo laimīgs tālāk.

P.S – piekrītu biedram crow.

cesedy
    Participant

Izlepušie āmuri ar saviem SSD. Ne visi uzreiz var atļauties.

Protams, muļķiem neko neieskaidros.

“Ja nav pa manam, tad vispār nepērc”. Klauni.

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 49 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā