Sākumlapa › Forumi › Hardware › Pārējās Hardware lietas › POST card – Kur Pirkt?
Iespējams neesi informēts, bet šīs kartiņas izmanto gadījumos, ja tev ir vesela noliktava ar kompjiem, kurus fiksi vajag nodiagnosticēt vai viņi vispār strādā. Visādi citādi standarta monitors ir daudz ērtāks un saprotamāks rīks.
Pusprādzis BIOS? Cik bieži tu esi tādus redzējis un ko tev tas dos, ja arī nodiagnosticēsi, ka BIOS pusmiris?
Ja POST karte neko nerāda, tad ir jāsāk ar BIOSa izpēti un Clear CMOS pārspraužot jumperi. Ja tas nelīdz, tad nākamais instruments diagnostikā ir cilvēka acs, Oscilogrāfs un multimetrs. Nevis monitors… Gadījumā, ja ir izbeidzies BIOS, tad ar multimetru vai oscilogrāfu var pārbaudīt vai vispār notiek kāda aktivitāte ap konkrēto čipu. Ja ir zināms konkrēts POST kods, tad ir zināms arī kurā rajonā kondensators vai čips jāpabaksta ar multimetru, ko vajadzības gadījumā nepieciešams pārlodēt. Principā, ja POST karte neko nerāda, tad pie vainas varētu būt arī kāds no tiltiem, kontrolieriem vai to barošanas elementiem.
Mans iedvesmas avots:
[youtube]
[youtube]
Bet OK, izskatās, ka Rico šai lietai pieiet nopietnāk nekā man likās, tāpēc atvainojos par saviem postiem.
Un cik man zināms Latvidžā šādas kartiņas būs grūti dabūt, ja vispār var. Tā kā sāc vien rakties pa jebay.
šādu te karti
Bet kādēļ elko neiepērkt? Būtu ejoša lieta…
Godavārds, man prātā neienāca Tev pajautāt.
ELKO neiepērk POST kartes, jo tā ir pārāk specifiska manta. Ne katrs mājās aizraujas ar PC diagnostiku. ELKO +/- tirgo mainstream preces- tādas, ko cilvēki pērk katru dienu un lielos apjomos.
Bet, kad ievajagas ko specifisku, tad nekas cits neatliek kā pirkt no ražotāja… Kā piemēram šīs kartes.
Ja nu ievajagas, tad dod ziņu – bet tad meilo uz e-pastu vai mobilo, jo te ienāku ļoti reti.
Ja nav noslēpums, kādēļ esi pametis Notepad viesmīlīgās telpas?
Nu…pirmkārt nebija laiks, jo bija jāatrisina savas problēmas. Kad tās atrisināju un sāku domāt par notepad, tad 10x pārdomāju… Nu, jā, bija entuziasms, bija forši ņemt iekārtas uz testu un iet uz pasākumiem, bet padomā – cik daudz laika paņēma, lai uzrakstītu testu. Vai, kaut vai kāds preses seanss – jāiet, jānoklausās, pēc tam vēl par to jāuzraksta. Un kam tas viss, jabeigās tevi komentāros noliek un paprasa, cik tev par to maksā? Nu i nafig…… Pazuda entuziasms un vēlme pa velti čakarēties….
Lai piedod mani kolēģi, ar kuriem cīnījos kopā par Notepad projektu, bet man vairs nav spēka… Noteikti ir uz mani dusmīgi un noteikti nesaprata manu aiziešanu.
Varu ienākt, varu ko pakomentēt, varu ielikt kādu tēmu, bet rakstīt vairs negribas…
Bet ko lai dara – tāda ir dzīve. Arī man ir nācies kādreiz pamest foršas lietas, jo papriekš aizņemtība un pēc tam zūd motivācija – tā ka labi saprotu. Vienmēr ar nepacietību gaidīju Tavus apskatus un tikai pateicoties vienam tādam man tagad ir Lumia 920 🙂 kaut gan nebiju nemaz domājis pirkt ko līdzīgu, vnk telefons bij vajadzīgs.
Paldies par ieguldīto darbu! Un nepazūdi pavisam tomēr 😉
Preses relīzes