POST card – Kur Pirkt?

Sākumlapa Forumi Hardware Pārējās Hardware lietas POST card – Kur Pirkt?

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 19 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
    RicoPico
    Participant

īsi un konkrēti- kur Rīgā var iegādāties puslīdz sakarīgu POST karti uz PCI slota? Ideālā variantā par labām naudām paņemšu IC80 v5.0.

Andron MacBeton
    Participant

Tā tās auKstskolas tos pajoljauniešus sapis. Hujokškartes viņiem tagad lūk vaigot. Labāk uzpīpē spaisu!

ruukjis
    Participant

Betons, lai arī ir pilnīgs pakaļa, netieši uzdeva pareizo jautājumu – kāda mārutka pēc tev to vajag?!

Iespējams neesi informēts, bet šīs kartiņas izmanto gadījumos, ja tev ir vesela noliktava ar kompjiem, kurus fiksi vajag nodiagnosticēt vai viņi vispār strādā. Visādi citādi standarta monitors ir daudz ērtāks un saprotamāks rīks.

ruukjis
    Participant

Izskatās, ka tev nav ne jausmas kā darbojas POST card. Ja tavai platei nestrādās BIOS, kāds no tiltiem vai procis, tad to savu POST karti vari iestumt tur, kur saule nespīd.

Pusprādzis BIOS? Cik bieži tu esi tādus redzējis un ko tev tas dos, ja arī nodiagnosticēsi, ka BIOS pusmiris?

Stat1CX
    Participant

Varbūt to, ka nomainīs BIOS čipu un problēma atrisināta.

ruukjis
    Participant

Aha, prātvēder, tas ir plates specifisks čips, kurš diezgan daudzos gadījumos ir pielodēts, nevis tavas netīrās zeķes, kuras nomainot strauji samazinās asfiksijas gadījumi telpā.

RicoPico
    Participant

Ir tā, ka ar manu mācību iestādi te nav nekāda sakara. Mājās mētājas vairākas MB, kuras nestartējas. Tad nu pašmācības nolūkos vēlos izpētīt beigtās MB un saprast POST kodu uz kura būts apstājas.

Ja POST karte neko nerāda, tad ir jāsāk ar BIOSa izpēti un Clear CMOS pārspraužot jumperi. Ja tas nelīdz, tad nākamais instruments diagnostikā ir cilvēka acs, Oscilogrāfs un multimetrs. Nevis monitors… Gadījumā, ja ir izbeidzies BIOS, tad ar multimetru vai oscilogrāfu var pārbaudīt vai vispār notiek kāda aktivitāte ap konkrēto čipu. Ja ir zināms konkrēts POST kods, tad ir zināms arī kurā rajonā kondensators vai čips jāpabaksta ar multimetru, ko vajadzības gadījumā nepieciešams pārlodēt. Principā, ja POST karte neko nerāda, tad pie vainas varētu būt arī kāds no tiltiem, kontrolieriem vai to barošanas elementiem.

Mans iedvesmas avots:

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=VIp9KAQw2FQ&list=PLbwhgauidRJIpyM3QoMFXl3jeLq1F-jyo&index=9[/youtube]

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=HefPpMpiw0U&list=PLbwhgauidRJIpyM3QoMFXl3jeLq1F-jyo&index=7[/youtube]

Stat1CX
    Participant

Laikam neesi dzirdējis par tādu lietu kā hot air, vai infrasarkano staru lodēšanas staciju, ar kuras palīdzību bios čips tiek nolodēts nost, tālāk šo čipu ievieto programēšanas iekārtā un noflasho pa jaunu un lodē atpakaļ, vai arī vietā lodē jaunu čipu, kurš ir paredzēts šai mātesplatei.

RicoPico
    Participant

Par Hot Air, jeb tautā saukto revorku, kurš iekļauts lielākās un mazākās lodēšanas stacijās, esmu dzirdējis un taustījis. Par infrasarkano staru plīti man maksāt kaut kā neceļas roka. Galu galā netaisos vērt vaļā profesionālu servisu. Tikai nesaprotu, kāpēc Tu uzskati, ka neesmu dzirdējis par Tevis uzskaitītajām iekārtām? Jeb komentārs bija adresēts Rūķim?

Stat1CX
    Participant

Koments bija domats Rukim. Ta ir vienkarsi divaina notepad atbildes sistema, ja parak daudz atbildes kadam komentam, tad vairs nevar atbildet, ir jaraksta apaksa, zem visiem komentiem un tad izskatas ta itka tas butu domats komentaram kurs ir pasa apaksa.

ruukjis
    Participant

Jā, Staķik un katram tāda ir mājās, vai ne?..

Bet OK, izskatās, ka Rico šai lietai pieiet nopietnāk nekā man likās, tāpēc atvainojos par saviem postiem.

Un cik man zināms Latvidžā šādas kartiņas būs grūti dabūt, ja vispār var. Tā kā sāc vien rakties pa jebay.

RicoPico
    Participant

Njā, Latvijā ir švaki ar šo karšu tirdziniecību- tā arī pa visu googli neatradu nevienu pārdevēju. Vakar no ībeja pasūtiju šādu te karti. Man patīk, ka var uz šleifes pieslēgt ārējo displeju, kuru varēs smuki iemontēt datora korpusā kā dizaina elementu pēc tam, kad būšu ticis galā ar savām sprāgušajām MB.

shady
    Participant

Kā ta nav? Būtu tev atdevis par LV pašizmaksu (~2-3 eiro), tagad no galvas neatceros…

Bet kādēļ elko neiepērkt? Būtu ejoša lieta…

RicoPico
    Participant

Ohooo, kas par cilvēkiem! 🙂 🙂 🙂

Godavārds, man prātā neienāca Tev pajautāt.

ELKO neiepērk POST kartes, jo tā ir pārāk specifiska manta. Ne katrs mājās aizraujas ar PC diagnostiku. ELKO +/- tirgo mainstream preces- tādas, ko cilvēki pērk katru dienu un lielos apjomos.

shady
    Participant

Mjā…izpētīju elko. Viss jau skaidrs – pārdod to, ko pērk visvairāk 🙂 Un tāpat arī pārējos vairumniekos….

Bet, kad ievajagas ko specifisku, tad nekas cits neatliek kā pirkt no ražotāja… Kā piemēram šīs kartes.

Ja nu ievajagas, tad dod ziņu – bet tad meilo uz e-pastu vai mobilo, jo te ienāku ļoti reti.

Aldis
    Participant

Gribēju jau rakstīt – pasūti ībejā, maksā ap 5 eiro 🙂

RicoPico
    Participant

Ja nav noslēpums, kādēļ esi pametis Notepad viesmīlīgās telpas?

shady
    Participant

RicoPico wrote:

Ja nav noslēpums, kādēļ esi pametis Notepad viesmīlīgās telpas?

Nu…pirmkārt nebija laiks, jo bija jāatrisina savas problēmas. Kad tās atrisināju un sāku domāt par notepad, tad 10x pārdomāju… Nu, jā, bija entuziasms, bija forši ņemt iekārtas uz testu un iet uz pasākumiem, bet padomā – cik daudz laika paņēma, lai uzrakstītu testu. Vai, kaut vai kāds preses seanss – jāiet, jānoklausās, pēc tam vēl par to jāuzraksta. Un kam tas viss, jabeigās tevi komentāros noliek un paprasa, cik tev par to maksā? Nu i nafig…… Pazuda entuziasms un vēlme pa velti čakarēties….

Lai piedod mani kolēģi, ar kuriem cīnījos kopā par Notepad projektu, bet man vairs nav spēka… Noteikti ir uz mani dusmīgi un noteikti nesaprata manu aiziešanu.

Varu ienākt, varu ko pakomentēt, varu ielikt kādu tēmu, bet rakstīt vairs negribas…

Nelabojams
    Participant

Nu bēdīgi 🙁

Bet ko lai dara – tāda ir dzīve. Arī man ir nācies kādreiz pamest foršas lietas, jo papriekš aizņemtība un pēc tam zūd motivācija – tā ka labi saprotu. Vienmēr ar nepacietību gaidīju Tavus apskatus un tikai pateicoties vienam tādam man tagad ir Lumia 920 🙂 kaut gan nebiju nemaz domājis pirkt ko līdzīgu, vnk telefons bij vajadzīgs.

Paldies par ieguldīto darbu! Un nepazūdi pavisam tomēr 😉

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 19 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā