Pozitīvās TokRas biznesa principi

Sākumlapa Forumi Citas tēmas Off-topic Pozitīvās TokRas biznesa principi

Tiek skatīts 21 ieraksts (no 62 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
    ob1
    Participant

aha, Sven, uz tiem, kas taisa kļūdas morāle neattiecas, tā attiecas tikai uz tiem, kam tas viss jāizstrebj.

KristoZ
    Participant

obīvan, te tā mazliet pagrūti caur drukātajiem burtiem uztvert – Tu to ar sarkasmu vai pavisam nopietni?

Ja cilvēks izdara kļūdu, tad viņš ir pavisam nolemts, norakstāms (doomed), bez iespējas to izlabot?

Vai kļūdas radītājs, cenšoties to labot, reizē to arī nestrebj?

/Protams, šādā gadījumā P != NP, jeb kļūdas risinājumu atrast ir samērā vienkārši, bet to atrisināt – ne tik viegli/ātri. ;]

Svens
    Participant

Vienkārši nav ko teikt par to, cik tālu esiet savā domāšanā aizgājis. Kļūdas izstrebšana – naudas pārskaitīšana atpakaļ. Kļūdas izstrebšana – atsaukšanās uz sludinājumu par pazaudēto maku. Neviens neliek to naudu izņemt skaidrā, izmainīt noteiktās banknotēs un atdot rokās. Neviens neliek to pazaudēto maku aizvest līdz mājām lauciniekam no Kurzemes. Viss, kas cilvēkiem šādā gadījumā būtu vajadzīgs, būtu sapratne un nedaudz cieņas. Ticiet man, cilvēks Jums atvainosies par Jūsu iztērēto laiku, un pateiks paldies par atdoto maku, kas zin’ – varbūt ar konfekšu kasti vai konjaka pudeli, bet tas nav svarīgi. Svarīgi ir izskaust cilvēkus, kuri neprot atšķirt “kļūdas izstrebšanu” no ikdienišķām situācijām, kurās tie pārvēršas par naudaskāriem un slavināšnas kāriem (“Ak, kaut man būtu Jūsu izcilā atmiņa un nekad nepametošā veiksme”) egoistiem.

Loading
    Participant

Zelta teksts 😉

zivs
    Participant

ob1 wrote:

aha, Sven, uz tiem, kas taisa kļūdas morāle neattiecas, tā attiecas tikai uz tiem, kam tas viss jāizstrebj.

Gan jau tikai dzīvo uz citu cilvēku kļūdām, ēdot to kļūdas pusdienās un vakariņās, uzdzerot viņu neaprobežoto tupumu un kļūdas …

Crow
    Participant

Jautājumus par pazaudētiem makiem nerisina, rakstot naidīga rakstura pārspriedumus interneta dzeltenajā presē. Par pazaudētu prātiņu gan bieži vien tur iznāk palasīt.

Gluži pareizi, ka no TokRas neviena komentāra šeit nav – sliktākajā gadījumā būtu vainojamas visas trīs puses: tas stulbais taurs pārskaitīja, banka visai apšaubāmā kārtā atļāva, adresāts naudu neatdeva.

bumbulis
    Participant

Kaut kāds murgs. Kādreiz kko lasīju ka ob1 taisās kompjus ķīlēt un skolēniem dot vai kas tur, itkā izpalīdzīgs čalis, tūnē citiem kompjus pa velti, a te tādu huiņu uzraksta…

Runa nav kas kur ir kļūdijies un ko bankām jāatļauj un nav jāatļauj pārskaitīt, runāts tiek par cilvēcisko faktoru. Ka tavā kontā tiek ieskaitīta nauda, kura tev nepienākās un principā nav tava un pie lūguma to atdot, pasaka “nē”. Man liekas jebkurš godīgs cilvēks, zinot, ka nauda nav viņa, to atdotu īpašniekam.

Pietam, labi, varbūt šoreiz nebija liela summa, bet situāciju tas nemaina. Tiešām gribētu palasīt komentārus, ja kāds no jums būtu kļūdaini pārskaitījis maksājumu jaunai mašīnai, vai mājai.

Evers
    Participant

Varu tikai un vienīgi piekrist Svenam.

Normālam cilvēkam izvēloties paturēt naudu, jeb iedzīvošanos svešā mantā, mocīs sirdsapziņas pārmetumi. Ja nē, tad tas cilvēks ir saeimas vai ielas huligānu līmenī. Pats reiz atradu lielisku telefonu, velns dīdīja paturēt, bet tomēr aiznesu uz tuvumā esošo kantori un cilvēks telefonu saņēma atpakaļ un bija priecīgs, man pašam sajūta ar bija laba. Ar karmu nevar jokot. 🙂

Ja vadīsies pēc ob1 principiem, tad pasaule ies tikai vēl dziļākā pakaļā. Vai tad nevar veidot to pasauli labāku kaut ar mazumiņu – esot iecietīgiem, neegoistiskiem, godīgiem.

grisha
    Participant

NAudas dariishana ar Tokru ir bijusi tikai vienreiz, taapeec neko spriest nevaru. Neviens jau nav mineejis arii summu. VArbuut tikai paaris lati? LAi skaitiitu atpakalj nebija jaamaksaa arii nodevas?

Nu man tas pofig.

Tikko pasham sanaaca lielveikalaa “Tesco” (UK) auzas. Ir iespeeja shinii pusee pasham atraadiit sviitrkodus aparaatiem un maksaat pashiem automaatos, nevis kasierei (Self Check Out laikam saucas) . TAd nu tikko aizmirsu pamjemt atlikumu. Aizgaaju liidz mashiinai un atjeedzos. To automaatu uzraugoshais darbinieks to bija pamaniijis un smuki iesleedzis manu naudu droshaa vietaa. Taa kaa tas bija tik paaaris minuushu jautaajums shis mani uzreiz atpazina un smuki atdeva pilniigi visu naudu tikai par pliku Paldies.

Pie teemas, man Tokru ir sanaacis izmantot kaa padomsniedzeeju, neko sliktu nevaru teikt. Arii man ar karotiiti ir iebarojusi dazhas IT lietas. PAr katru profesijas darboni buus kas labs un kas slikts sakaams. Es arii esmu dariijis gan labas, gan sliktas lietas.

Neizstaavu shinii konkreetajaa gadiijumaa nevienu pusi. Arii nesaprotu kaa var nepareizi aizsuutiit naudu, ja nu vieniigi pa paalim. Nesaprotu kaa banka akcepteeja to pasaakumu, ja jau IBAN neljajot taa netiishaam aizsuutiit uz citu kontu ( vai kaa tur taa opera) un arii Tokru nesaprotu kaapeec vienkaarshi nevar atdot to naudu. Tas, protams ir tikai sho personu zinjaa par ko iet runa. IEspeejams ka tieshaam tikai sabotaazha vai reklaama.

Manas domas par Tokru kaadas palika, taadas paliks. Gudra ir, paliidzeet, paliidz.

daGrevis
    Participant

Kāda starpība cik liela bija summa? Tas pilnīgi neko nemaina.

afigel
    Participant

nu ja tas tvnet spams ir taisniiba, tad nekaa briinumaina tur neredzu – tipiski latvijai.

jebkurā gadījumā pasaule vēljoprojām ir apaļa…

ob1
    Participant

Pie pašreizējās kontu sistēmas Latvijā naudu NEVAR nejauši pārskaitīt uz nepareizo kontu. Ja reiz tas tomēr ir noticis, tas nozīmē, kas naudas pārskaitītājs ir totāli nevīžīgs un ievadījis nepareizi vismaz 2 ciparus. Ja viņu neizmācīs, tad nekas nemainīsies, tas tips pat nepadomās paskatīties vēlreiz ko viņš ir ievadījis.

Man kaut kā sanāk uz tādiem tipiņiem uzrauties un nelaime tāda, ka man ir jāmaksā par viņu kļūdām nevīžību. Projektā bija jānopērk kompji. Viens ķēms nopirka kaut ko tādu, kas totāli neder projektam. Boss saka – nu kļūdījās cilvēks, dzīvosim ar to kas ir… a man liekas pāris nedēļas ir jāmodificē proga, lai kaut kā uz tā dzelža progu palaistu… a termiņi visi ir beigušies un boss mani zāģē…

Vai tas, ka vēlos, lai cilvēki maksā par savām kļūdām (tādējādi samazinot risku, ka šādas kļūdas tiks atkārtotas) ir kaut kas slikts?

nevertell
    Participant

Ja tu man nejaušām atsūtīsi 50 santīmus, tu baigi iesi kauties par to, lai es tev atdodu atpakaļ ?

A ļimonu ?

Neesot viņam starpības, cik liela summa :>

Aldis
    Participant

pilniigi bezveertiigs tofiks… :/ jo taa arii pasjas pozitiivaas TokRas nostāju neizdodas izklausiit…

gaziks52
    Participant

ob1 wrote:

Man kaut kā sanāk uz tādiem tipiņiem uzrauties un nelaime tāda, ka man ir jāmaksā par viņu kļūdām nevīžību. Projektā bija jānopērk kompji. Viens ķēms nopirka kaut ko tādu, kas totāli neder projektam. Boss saka – nu kļūdījās cilvēks, dzīvosim ar to kas ir… a man liekas pāris nedēļas ir jāmodificē proga, lai kaut kā uz tā dzelža progu palaistu… a termiņi visi ir beigušies un boss mani zāģē…

njā … nosūtīt naudu atpakaļ sūtītājam ir baigi sarežģīts un laikietilpīgs process

interceptor
    Participant

ob1: visas kļūdas nav vienā maisā bāžamas, nevajag būt ekstrēmistam uzreiz. Cilvēks nokļūdījās ar konta numuru, pēc tam saprata, ka nav riktīgi. Man liekas, ka pateicoties šim gadījumam, cilvēks nākamajā reizē pārliecināsies vai konts patiešām ir pareizs un vairāk nevajag nekādu mācīšanu. Lieta par biznesa principiem ir cits stāsts, nu nav tas cilvēcīgi, ja viss ir tā kā stāsta, diemžēl mēs nezinām kā ir patiesībā.

ob1 wrote:

Pie pašreizējās kontu sistēmas Latvijā naudu NEVAR nejauši pārskaitīt uz nepareizo kontu. Ja reiz tas tomēr ir noticis, tas nozīmē, kas naudas pārskaitītājs ir totāli nevīžīgs un ievadījis nepareizi vismaz 2 ciparus. Ja viņu neizmācīs, tad nekas nemainīsies, tas tips pat nepadomās paskatīties vēlreiz ko viņš ir ievadījis.

Jā, jā, šo cilvēku tagad vajag piesiet pie kauna staba un iedalīt 10 pātagas cirtienus pa muguru. Tev pašam kļūdas nekad nav gadījušās? Kaut vai aizmirsi pienu nopirkt veikalā, tā ir kļūda, Tu sev piemēro kādu īpašu soda veidu?

ob1 wrote:

Sorry, šajā gadījumā Tu izklausies pēc cilvēka ar vājām komunikācijas spējam. Ja jau boss saprata, ka tas otrs ir izdarījis kļūdu, kur bija problēma izskaidrot, ka pateicoties viņam, Tu nepaspēsi uz termiņiem?

ob1 wrote:

Vai tas, ka vēlos, lai cilvēki maksā par savām kļūdām (tādējādi samazinot risku, ka šādas kļūdas tiks atkārtotas) ir kaut kas slikts?

Jā, tas ir slikti, ka Tu vēlies, lai cilvēks maksā par VISÄ€M kļūdām, kā izskatās. Arī Tavs komentārs par to, ka ja Tu atrastu maku, tad savāktu visu naudu ir īpašs. Bez komentāriem par to.

bumbulis
    Participant

ob1, “bērnības trauma” variants? Tagad visi jāpārmāca! 😀 Palabo mani ja kļūdos. Ja tev maksā par darba stundām, tātad arī par papildus stundām saņem algu. Ja tev maksā fiksētu mēneša likmi, tad tu dari kas jādara, savās 8 vai 9 darba stundās dienā, ne tā? Tu tā runā, itkā tevi kāds spiež sēdēt pēcstundas pa velti. Un runa, kā jau minēju nav par to kurš ir kļūdijies un kapēc, bet runa ir par elementāru cilvēcīgumu. Tev pirms laika bija paraksts ar aptuveno domu – “tumšā puse ir spēcīgāka, bet emocijas labākas gaišajā pusē”… Nemaz nerunājot, ka tev neviens nav devis tiesības kādu pārmācīt. Kā tu vari zināt, vai maku nozaudējis kāds piedzēries žūpa, vai čalis, kurš steidzās pakaļ saviem sīčiem uz bērnudārzu un papildus tam, ka steigā autobusā maks izkritis ar bezdarbnieku pabalstu, tu vēl izdomā pārmācīt viņu, pievācot naudu un paprasot atlīdzību.

Crow
    Participant

Zaļibalti visi šitie bumbuļi un citi goodie two-shoes, varētu beigt dirst te vasku. Homo sapiens ar labiem nodomiem nekladzina ziņu avotos savu sāpi, ja vien nav jau liela čupa ar citiem netīrumiem apakšā.

Nu jau vismaz piecreiz noskaidrojies, ka banka nepieļauj pārskaitījumus, nesakrītot attiecīgai informācijai par saņēmēju un kontu. Tātad tas taurs nahaļno blefo, ka banka neprofesionāli rīkojusies un it kā vainīga pie tā, ka viņam nav laicīgi lobotomija uztaisīta. Par to būtu šamo pašu caur zirņu lobāmo kombainu jāizlaiž, divreiz.

Džedajam taisnība, nav ko taupīt šitos. It kā jau nauda būtu jāatdod, jo nav privātkonts tomēr, bet tad arī jāiesniedz pretprasība par goda un cieņas aizskaršanu.

interceptor
    Participant

Crow, no kuras vietas Tu izrāvi, ka banka neļauj veikt pārskaitījumu, ja nesakrīt info par saņēmēju un kontu?

Quote:

Pildot maksājumu internetbankā, parādās arī vairāki brīdinājumi klientiem. Tai skaitā arī par to, ka maksājums var tikt izpildīts, pamatojoties tikai uz norādīto saņēmēja konta numuru.

Tātad, pēc Tevis teiktā, Swedbanka melo savā preses relīzē? Es esmu lasījis, tas gan bija tikai kāda cilvēka viedoklis, ka pārskaitījumu nevar veikt, ja nesakrīt info par saņēmēju un kontu tika itad, ja pārskaitījums tiek veikts vienas bankas ietvaros, tb Swed to Swed. Ja iet Swed to SEB, tad der arī tikai IBAN

Crow
    Participant

Nu ņifigā. Esmu skaitījis tieši no Swedbankas uz Hipo (tieši kā šajā gadījumā), summa bija 15 lati un kļūdījos ar reģistrācijas numuru; un vēl vienā gadījumā uz DnB Nord. Kamēr lapa lādējās, ieraudīju kļūdu. Enīvej – abas reizes atmeta atpakaļ. Dati par uzņēmumu ir publiska informācija. Privātkonti – cita štelles, to var tikai bankas ietvaros realizēt. Ja kopš tā laika ir kas mainījies un tagad pietiek ar IBAN vai arī no kādām tur summām tik pārbauda – parāda bankas attieksmi pret klientiem (lai arī nav likumīga pamata, LR Satversme rullē!).

Kas attiecas uz to, ka juridiskas personas kontā nez no kurienes ienāk nauda – skan trompetes visiem tiem, kuri piesauc VID! Lai iet un brēc tur vai tiesājās. Naudu jāatdod kaut vai tāpēc, ka citādi grāmatvedība būs šķība. Bet visa šī ir apzināta necieņas celšana, jo vainīgs ir, pirmkārt, pats dumais taurs. Par kļūdām IR jāmaksā, dažkārt ļoti dārgi; te visdrīzāk gan strīds ir par noslienātu piecīti.

Nav zvanīts, ka kļūda nav notikusi apzināti. Š ādu paņēmienu grasījās izmantot interneta troļļi pret antipirātisma kantori – saūjināt tautu pārskaitīt 0.01 eiro un tad visi pateikt, ka kļūdījušies. Efektīvs DDoS uzņēmuma grāmatvedībai.

Tiek skatīts 21 ieraksts (no 62 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā