Printeru tinte kļuvusi divreiz dārgāka par cilvēka asinīm

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas Printeru tinte kļuvusi divreiz dārgāka par cilvēka asinīm

Tiek skatīts 6 ierakstu – 1 līdz 6 (no 6 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
    samurajs
    Participant

Tintes printeru tinte ir viens no visdārgākajiem šķidrumiem uz planētas – tā raksta The Guardian. Printeru ražotāji pamanās no šī fakta gūt iespaidīgu virspeļņu: kasetnes ar katru gadu kļūst aizvien mazākas. Lūk, attēlā kasetne printerim HP300 – 2002. gads (pa kreisi) un 2010. gads (pa labi). Ar tinti pildītās švammes izmērs pamatīgi samazinājies, kaut arī kasetnes izmēri nav mainījušies.

[img]https://notepad.lv/userpix/28_4ff6a3c64dd993ce7cdeb91cb7e43617_1.jpg[/img]

Epson T032 (2002) kasetnei ir tādi pat izmēri kā Epson T089 (2008) – bet pirmajā ietilpa 16 ml tintes, kamēr jaunajā tikai 3,5 ml. Tāpat printerim HP300 pirms 10 gadiem vispirktākā kasetne saturēja 42 ml tintes un maksāja 33 $, bet tagad 5 ml tilpuma tvertne maksā 20 $. Izrādās, ka printeru tinte ir teju divreiz dārgāka par cilvēka asinīm:

[img]https://notepad.lv/userpix/28_6b98cbf4888523a963d7f8425f3fa869_1.png[/img]

Visi trīs vadošie tintes printeru ražotāji HP, Epson un Canon pieturas pie vienotas politikas un samazina kasetņu ietilpību. Toties ļoti interesanti ir ekspertu atzinumi: viena litra tintes pašizmaksa ir daži eiro, un kasetnes pašizmaksa ir ap 50 centiem. Vispār jābrīnās, kāpēc pie šāda biznesa modeļa printerus nedāvina par baltu velti.

Visizdevīgākie printeru biznesmeņiem ir apvienotie krāsu kārtridži, kuros katras krāsas daudzums jau samazināts līdz 2 ml. Kā viena krāsa izbeidzas – jāmaina visa kasetne. Un šis maiņas process norisinās ļoti bieži.

HP galvenais marketinga speciālists Toms Brauns gan mēģināja pierādīt, ka augstā tintes cena esot pamatota: kompānija HP pētniecības darbiem šai nozarē ik gadus iztērējot 1 miljardu USD. Uz izdrukāto lapu skaitu samazinātie kārtridži nemaz iespaidu neatstājot – jauno tehnoloģiju ietekmē tas saglabājoties nemainīgs.

Avots

garaisezis
    Participant

man ir epson SX445W, uzpildu pats un dzīvoju laimīgi jau n-tos gadus. Pašizmaksa, ar vienu tintes pudeli pietiek uzpildīt 10x, maksā 2USD no eBay

NoOorZ
    Participant

Man tikai liekas vai tiešām sanāk 200$ par pus litru asinis = 100Ls… Un es par pus l asiņu no sarkanā punkta dabūju laikam 7Ls? 😀

TasKursh
    Participant

Un tava motivācija nododot asinis ir?

NoOorZ
    Participant

Nu tā ir liekāka brīva diena, es saņemu vismaz kaut cik naudas par to, ka principā neko daudz neizdaru + apziņa, ka daru vismaz kko labu…

garaisezis
    Participant

varbūt pārmaiņas pēc der uzpildīt kārtidzus ar asinīm… 😀

Tiek skatīts 6 ierakstu – 1 līdz 6 (no 6 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā

Vai vēlies saņemt jaunumus no Notepad.lv?