Sākumlapa › Forumi › Hardware › Pamatplates un CPU › PROBLĒMA!!!!
Kaut gan – var būt problēma arī sistēmā, atmiņā u.t.t. Kas redzams Event Viewerī?
CIETAIS IR NESEN NOMAINĪTS TÄ€PĒC NEVAR BŠªT SABOJÄ€TS
Gadās arī ka no rūpnīcas atved bojātas partijas ar cietajiem diskiem, ta ka viss ir iespējams!!!
pārbaudīt vienkārši – iebūto no LINUX live cd un pastrādā kādu laiku, pieinstalē kaut ko šim, utt.
palaid no hirens tooļiem HDD un kompja diagnostikas softus.
eksistē arī jau kādu izveidoti windows live cd (tiesa, eksperimenta pēc, jo īsti korekti tas nav), bet vari taisīt savu.
vispār pēc teorijas jau būtu, ka, ja iegādāts lietots dators = reinstalls. Neproti – nu tad piedod… Jo atceries, ka citiem šis ir maizes darbs, un diezvai interneta forumā lietvedei skaidrosi kā flīzēt, ieklāt laminātu vai atjaunot mājai nesošās konstrukcijas sienu.
Beztam, pamācību par OS instalēšanu internetā netrūkst.
– aiznest PC pie speca , kurš pa 20Ls sainstalē
Interesantākais ir tas, ka ja tev nedarbotos veļasmašīna, tad to tu jau sen būtu uz servisu aizrāvis.
Bet “tas taāu ir dators, to visi māk sainstalēt” .. izrādās ka nemāk.
Vari mēģināt samainīt vietām kabeļus, spraust iekšā citā slotā, pamaini ramu, videokarti.
25/25/25/25 rams/māte/hdd/līkrocība
Turpinot par analoģiju ar autoservisu – labi, ja negribas maksāt meistaram, ar veselo saprātu un zināmām iemaņām apveltīts cilvēks, pastudējot attiecīgo literatūru, ar daudz ko tiks galā, bet rezerves daļas, vajadzīgie instrumenti, tāpat eļļas un smērvielas jāpērk vien būs.
ja nopietni tad nē, es nelieku lielus procentus uz aparatūras bojājumu, kā vien uz kreisā win uzstellēto drazu, vīrusu, trojāņu un citu zooloģiskā dārza iemītnieku klātbūtni.
un nē, plika pārinstalēšana Tavam sata (?) diskam nemaksās pat 20ls, ja atradīsi kādu kaut vai paziņu, kas jēdz mazliet vairāk. Neņem ļaunā… 🙂
TommyVercetti raksti tev ir ok, btet ja piedaavaa kaa pirmo risinaajumu kompja paarinstaleeshanu, tad man skaidrs.
Autor, ja nespeej neko paskaidrot, nes uz servisu. Savaadi ziileeshana kafijas biezumos. Nesaprotu kaa kaads te kaut ko speej ietiekt.
pamēģini uzinstalē ubuntu, paskaties vai strādās. Notestē diskus ar kādu progu.
Bet operatīvo ir jāpārliek obligāti, es nekad mūžā nelietotu svešu datoru to nepārinstalējot par jaunu. Kā man viens čomiņš teica ka brenda datoriem ir slēptās sistēmas particijas kur glabā driverus, izdzēšost to var gadīties ka neiet. Bet es neko tādu nekad neesmu darijis.
Vienkārīs format un no jauna, un pofig
TommyVercetti raksti tev ir ok, btet ja piedaavaa kaa pirmo risinaajumu kompja paarinstaleeshanu, tad man skaidrs.
Grisha, es biju izbrīnīts ka viņ š nav pārinstalējis datoru pēc nopirkšanas, jo sazinkas tur uzinstalēts(iespējams, dators ir vīrusu perēklis, dēļ kura arī ir problēmas). Protams ka iedomājos ka var būt arī hardwariska problēma, bet to neminēju, jo nebija zināms, vai autors ir vai nav izdarījis pirmo lietu, kas jādara kad nopērk lietotu datoru. 🙂
Un ja tomēr pērc, pasauc līdzi zinošu cilvēku un palūdz atļauju patestēt 5h, jo tad tokenā varēs palaist normālus hdd, ram, mātesplates, cpu utt. testus, kuri parādīs vai vērts ieguldīt naudu datorā, un gan jau atradīsies 5ls vai pāris aliņi datorspeciālistam!
Š oreiz iesaku vnk aiznest pie normāla meistara un pieprasīt normālu defektācijas lapu ks un kā, nevis vnk- Jums tas un tas neiet, tik un tik un salabosim. Tad labāk pērc normālu jaunu ekonom klases datoru!
nerunāsim jau par visa satura legālumu un tā pārbaudi, bet kaut vai par to drazu, kura tur var būt.
kā arī – programmas gan parasti izvēlas pircējs, ne pārdevējs, tāpēc uzreiz pēc tāda pirkšanas – full format (arī HDD kļūdas pamanīsi).
Preses relīzes