Sākumlapa › Forumi › Hardware › Pamatplates un CPU › Problēma :/
Man ir tāda problēma ka GPU, CPU, Remote Temp., Core temperatūras ir augstas, bet visi ventilātori griežas kā vajaga. [img]
P.S. Esmu iesācējs šādā jomā un neko daudz nesaprotu 🙁
kūleri
Bet man šķiet ka ventilatoriem tomēr apgriezieni pa lielu. Tie kas virs tūkstotiem griežas, tiem bij jāgriežas aptuveni 800-1100, un cik noprotu FAN4 ir CPU kūleris, tam aptuveni bij jāgriežas ar 3500-4000 RPM, a tavs boings rūc bezmaz uz 5000 pilnajā gaitā 🙂
Varētu izskaidrot kur Tev katrs kūleris atrodas?
Pieņemsim ka ventilatori, kūleri
Bet man šķiet ka ventilatoriem tomēr apgriezieni pa lielu. Tie kas virs tūkstotiem griežas, tiem bij jāgriežas aptuveni 800-1100, un cik noprotu FAN4 ir CPU kūleris, tam aptuveni bij jāgriežas ar 3500-4000 RPM, a tavs boings rūc bezmaz uz 5000 pilnajā gaitā 🙂
Varētu izskaidrot kur Tev katrs kūleris atrodas?
Viens man atrodas virs procesora un otrs zem HDD.
Nu attaisi vaļā sistēmasbloku, rūpīgi iztīri radiatoru uz CPU un GPU. pieļauju ka dators iegādāts gadus trīs atpakaļ, nenāktu par ļaunu termopastu uz CPU nomainīt. un principā rēķinot ka patreiz ir visai karsts temperatūras nebūt nav briesmīgas. Jā, vēl jautājums vai datora kaste stāv vietā kur pietiekami labi cirkulē gaiss?
Jā kaste tika nopirkta vairāk nekā pirms 4 gadiem. Pati kaste stāv virsū uz galda.
6. Jūl, 2010 at 06:49
Salīdzini, vai BIOS’ā tāpat rāda?
Update: parādi PC kādam spečukam, kas sajēdz… citādi nodegs vēl.
Š…emot vērā istabas temperatūru tagad (28-30 grādi), pabriesmīga ir tikai CPU t. Tev šitā ir miera stāvoklī vai esi pirms tam pamatīgi slogojis PC?
Salīdzini, vai BIOS’ā tāpat rāda?
Update: parādi PC kādam spečukam, kas sajēdz… citādi nodegs vēl.
Itkā PC nav bijis noslogots. Es pat pie BIOS’a nevaru tikt. :/
Apskati vai visi kabeļi sasprausti, vai neesi ko netīšām izrāvis laukā, vai izkustinājis.
Dators ja pīkst, tad nozīmē ka noticies ir kaut kas nelabs, tik nelabs, ka to nevar parādīt uz displeja. Respektīvi dod laukā sava veida Morzes ābeci, pēc kuras var noteikt defektu.
Tur tādi standarta varianti norādīti, kaut gan katrai platei vai biosam var atšķirties.
Pirmās lietas ko nočeko, – vai tastatūras kabelis normāli pievienots, vai ir video karte iesprausta pareizi, RAMi, un jostas pie devaisiem.
Pēc taviem rādījumiem cik noprotu kompī Tev ir 42°C, notestēju savus rādītājus, man sys cietnis pa 3 grādiem siltāks. 🙂 Kaut gan, istabā tāda pati t° kā ārā. Š ausmīgs karstums.
Update: Tagad slēdzot datoru iekšā, viņš sāk kaukt kā atrās palīdzības mašīnas sirēna un maximāli 20 sekundes pastrādā. Tas viss notika pēc tīrīšanas .
njefig ar liikaam rokaam gramstiities, ja pat cpu radiatoru nejeedz pareizi uzlikt…
Update: Tagad slēdzot datoru iekšā, viņš sāk kaukt kā atrās palīdzības mašīnas sirēna un maximāli 20 sekundes pastrādā. Tas viss notika pēc tīrīšanas .
njefig ar liikaam rokaam gramstiities, ja pat cpu radiatoru nejeedz pareizi uzlikt…
čali tev pašam līkas rokas ir. Ja tev liekas ka termo pasta ir cpu radiators tad es tevi ar to apsveicu. Kapēc tad es nomainiju termo pastu un man pc iet ? Tu vienkārši esi anāls čalis
ja tev maates/datora speaker izdod aatraas paliidziibas vai policijas sireenaam liidziigas skanjas, tas noziimee tikai vienu – paarkarst cpu.
ar cpu radiatora uzliksjanu/mainju katrs normaals cilveeks saprot vecaas termopastas notiiriisjanu gan no radiatora, gan no cpu, sameeriigu svaigas termopastas uzklaasjanu, pareizu cpu radiatora montaazju.
ja tavai plopesolveidiigajai domaasjanai tas nav pa speekam, iesaku emigreet uz daaniju, kur sjobriid ir atljauta eitanaazija.
ar sjo soli tu buusi veicis vairaakas apsveicamas darbiibas naacijas naakotnes labaa.
2.opcija – Pats vari emigrēt uz Dāniju, jo te tev nav ko darīt.
3.opcija – IEMÄ€CIES RAKSTĪT KÄ€RTĪGÄ€ LATVIEŠ U VALODÄ€, JŠªTIES PÄ€RÄ€K VARENS, KA RAKSTI KÄ€ POKEMONS VAI VIENKÄ€RŠ I TEV IR PÄ€RÄ€K AIZDIRSTAS SMADZENES AR VISÄ€DIEM SŠªDIEM UN TU NEZINI KAS IR GARMUZĪMES.
apsveicu barinjaa :>
Pēc pastas maiņas
Achtung!! Gadījumā nēesi aizmirsis piemest CPU kūleri klāt??? FAN4 = 0… 😮 tā man šķiet nevajadzeja būt.
Es pats par to brīnos ka CPU t vēl aizprojām ir augsta, bet īstenībā dators jau ir vecs un noklpojis savu
Preses relīzes