Man ir sekojoša problēma:
Ir portatīvais dators ASUS F3T ar Windows Vista operētājsistēmu.
Nevaru iekļūt operētājsistēmā. Datora ieslēgšanās apstājas rādot ASUS logo.
Nospiežot F2 parādās:
American Megatrends logo
Tad seko teksts:
AMIBIOS (C) 2005 Americian Megatrends, Inc.
ASUS F3T ACPI BIOS Revision F3TAS.229
CPU : AMD Turion(tm) 64 X2 Mobile Technology TL-56
Speed : 1.80 Ghz Count : 2
DRAM Clocking = 667 MHz
Press F12 if you want to boot from the network
Press ESC for BBS POPUP
1 AMD North Bridge, Rev F2
Initializing USB Controllers .. Done.
(C) American Megatrends, Inc.
63-9915-000001-00101111-110708-C51G-A0427000-Y2KC
Sakiet lūdzu, kā es varu uzstādīt, lai dators lasa cieto disku?
Iepriekš viss darbojās bez jebkādām problēmām. Bija nepieciešams uzstādīt citu operētājsistēmu, bet nevarēja iekļūt BIOS, jo tas prasīja ievadīt paroli, kura nebija zināma ne man, ne datora autorizētajam servisam (pēc tirdzniecības vietas nosūtījuma). Atvienoju datoru no strāvas, tad izņēmu akumulatoru, tad bateriju, kas ir uz mātes plates. Pēc nogaidīšanas atpakaļejošā secība ievietoju visu atpakaļ un nonācu pie šāda rezultāta.
Te ir plate:
Un kāda velna pēc kompim ar garantiju bija jālien iekšā pašam? Kas tev viņu pārdeva? Nosaukumu!
Kā arī, ja jau Esc ir boot menu tad kāda velna pēc teu vajag to BIOSu? Tur tāpat nekas nav maināms šitiem portjikiem.
Datoram ir 3,5 gadi. Garantija beigusies. Nopirkt ELKŠŒRÄ€. Tur jau griezos. Viņiem nav zināma parole.
Man tagad ir nepieciešams uzstādīt tā, lai varētu palais windows instalāciju no diska. Parasti darīju tā, ka ielogojos BIOS un uzstādīju boot opcijās CD-Rom kā primāro.
Kā darīt šoreiz, kad, lai ielogotos BIOS, prasa paroli?
Citādi problēmu nav – spied Esc un būs tev iespēja izvēlēties, no kurienes boot’oties.
Gugalā tikko uzraku, ka tam aparātam BIOS parole esot iekrāmēta no fabrikas. Ja tā, značit, Ä€sus dabū vēl vienu treknu mīnusiņu manos sarakstos, sūds ne kompis.
Jebkurā gadienā, iebūtoties no CD/DVD vajag varēt, spiežot Esc. Pag, bet vispār cietā sajāšanas gadījumā vajadzētu pašam iebūtoties no CD/DVD vai vismaz parādīt problēmu. Ja neko tādu nerāda, vai tik tur nav problēma, ka jams nododams ZAAO, nevis parole jāmeklē…
BIOS varētu nogļukot, reti, bet gadās.
Ja tiec Windows vidē, pamēģini noflašot BIOS ar kādu Asus piedavāto BIOS flash rīku.
Lai windows vidē:
Links, BIOS utility
Links BIOS:
Preses relīzes