Problēma ar datora darbību.

Sākumlapa Forumi Software Windows Problēma ar datora darbību.

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 31 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
    Z1p
    Participant

Sveiki.

Tātad kādas 30 minūtes pēc datora ieslēgšanas, tas sās nenormāli “bremzēt” un ventilatori ātri griežas. Task Menidžerī rāda 100% kad man ir ieslēgts Firefox, un tas ķipa aizņem 80% no CPU. Bet visi ārējie procesi ir pa nullēm. Es saprotu ka tas ir vīruss, bet nezinu kā to var deaktivizēt. Nevarat palīdzēt?

Paldies jau iepriekš.

P.S. Parakājos googlē, un neko prātīgu neatradu.

Stat1CX
    Participant

Deleate firefox un problēma atrisināta, firefox pats ir kā vīruss. Bet ja nopietni pastāsti sīkāk, to CPU norij tikai un vienīgi firefox un nekas cits, ja firefox netiek darbināts viss kārtībā? Iespējams kārtējais FF bugs.

Z1p
    Participant

Nu ja ari man vins ir vnk neitralaja re4zima [darbojas tikai skype utt.] tad CPU Usage ir pie 20%, kaut gan parasti bija ap 4%! Un ventilatori tapatas atri griezas.

P.S. Sorry ka bez garumzimem. Tgd pie otra datora sezu! 🙁

Stat1CX
    Participant

Pārbaudi kādas ir CPU temperatūras, iespējams CPU pārkarst un met nost frekvenci lai nenoceptos.

drono
    Participant

100% procesoru bieži vien noslogo weblapās esošais Flash saturs.

Ja šis nav tas gadījums, tad pamēģini pārinstalēt to FF, pirms tam nodzēšot visus FF settingus.

Ja arī bez FF tiek noslogots procesors, tad noskaidro taču, kas to noslogo.

Vari izmantot, piemēram, šo programu – https://technet.microsoft.com/lv-lv/sysinternals/bb896653%28en-us%29.aspx

Uztaisi ekrāna attēlu un ieliec te, lai var redzēt, kas tev tur darās tajā kompī.

Kefīrs
    Participant

Man ir pāris reizes tā pat bijis. Neticu gan, ka Firefox(ja nu vienīgi firefox pats ir kautko saķēris) ir vainīgs. Parasti atliek vien izskenēt ar antivītusu, vai anti-spyware un viss ir ok.

Z1p
    Participant

Nu, manuprāt, tas nav saistīts ar temperatūrām. Iepriekš viens paziņa atnāca un man salaboja. Kaut kāds trojāns bija. Un visi simptomi tādi paši.

[img]https://www.bildites.lv/images/2p62wyz9yrhkij1ljve.jpg[/img]

Z1p
    Participant

Man pievērsa uzmanību tas ctfmon.exe, kad parakājos googlē man izmeta ka tas var būt arī trojāns.

Crow
    Participant

Ctfmon arī ir viens apnicīgs, sīks draņķis, bet tas nebūs vainīgais.

Vainīgais varētu būt SkypeNames.exe. Tas ir Skype 4.1 pļagins priekš IE un Firefox, kas meklē lapās skype kontaktus un tel. numurus. Un mēdz visādi čakarēties.

Novāc to (Start > Control Panel > Add remove programs > Skype Web features > uninstall) un tad paskaties.

Aldis
    Participant

Vnk lieto “FlashBlock” Add-onu… tā pati populārā ferma vai TV3 atkārtojumus kur var skatīties [flash aplikācija] labi rij CPU resursus, neatkarīgi no pārlūka.. 🙂 Iespējams arī baneri u.t.t…

Kā arī pārbaudi vai nav ctfmon… un skype ir skype.. 😀 😀 Tas ir sū…. no kura var noķert ne to vien! 🙂

Wuu
    Participant

Noņem AVG un uzliec Aviru!

root
    Participant

Un tad noņem Aviru un lieto limitētu lietotāja kontu.

iKey
    Participant

Vienalga kādu pārlūku tu lieto, Flash jau pārlūkam palielina CPU apetīti. Un loģiski, ka CPU pie slodzes sāks sildīt. Tev derētu savā kompī pašiverēt ar putekļu sūkātāju, jo iespējams radiators ir aizķepis

Aldis
    Participant

Ar antivīrusiem te nekāda sakara nav.. 😀 Kā jau esmu minējis, tā ir tikai sekondārā aizsardzība uz ko paļauties 🙂

ZuliXP arī pareizo virzienu saka.

Un pēc maniem novērojumiem man ir līdzīgi [kautgan dzese naidīga + tīrīta] un kompis jauns! 🙂 Bet ir daži flashi, kur CPu tiek kauts nost nežēlīgi.. savi 50-60% 🙂 Tā pati “Ferma” iekš draugiem.lv, un vēl ir dažas tādas app izstrādātas iekš flash kas ēd resursus, caur pārlūku. 🙂

Z1p
    Participant

Man nekāda bremzēšana arī ar visām tām fermām, skypiem un visu pārējo figņu agrāk nebija. Tagad tikai sākas.

Tīrīts viņš arī ir.

Man tagad atkal doma ir pārinstalēt, bet negribās. Ja neatradīšu nekādu risinājumu, drošivien tā arī darīšu! 🙂

rajah
    Participant

TavaMaate wrote:

un tagad KONKRĒTI atbildi, kas notiek ja no limitētā jūzera bez antivīrusa palaiž ar admina režīmu kādas inficētas programmas uzstādīšanu?

vai vīrusainas programmas smird, bezd, klepo, bļauj un spārdās, ka viņas var atpazīt no pirmā acu skata?

root
    Participant

rajah wrote:

TavaMaate wrote:

un tagad KONKRĒTI atbildi, kas notiek ja no limitētā jūzera bez antivīrusa palaiž ar admina režīmu kādas inficētas programmas uzstādīšanu?

vai vīrusainas programmas smird, bezd, klepo, bļauj un spārdās, ka viņas var atpazīt no pirmā acu skata?

Mazāk velc kreiso malvāri no torentiem un DC, tad nebūs jāuzdod stulbi jautājumi. 🙂 Malwarebytes pirms atvēršanas un pēc instalācijas quickscan, ja softs ir nezināmas izcelsmes. Un tagad KONKRĒTI atbildi, cik daudz user-brutalis ir tik gudri lai zinātu kā palaist softu ar acred, un cik daudz user-brutalis vispār kaut ko ikdienā aiz nav ko darīt instalē.

Tāpēc jau tas ir limitēts lietotāja konts, lai limitētu negudra iespēju sajāt kompi… Vismaz manā interpretācijā. P.S mēs visi jau sen zinām, kā end userim liegt šo alternate credentials prieciņu.

Z1p
    Participant

Atradu “saindēto” failu. Itkā izdzēsu un tājā pašā mapītē ievietoju failu ar tādu pašu nosaukumu respektīvi stystra.exe. Pagaidām itkā iet. 🙂

Paldies par palīdzību. Peace.

root
    Participant

Peace.

Wuu
    Participant

Z1p wrote:

Atradu “saindēto” failu. Itkā izdzēsu un tājā pašā mapītē ievietoju failu ar tādu pašu nosaukumu respektīvi stystra.exe. Pagaidām itkā iet. 🙂

Respektīvi kādreiz pats lietoju AVG, bet pāris gadu pieredze parādīja ka AVG sistēmu notur pie dzīvība bez problēmām. Bet dators tiek inficēts un bremzējas. Daudz reiz pēc AVG uninstala dators vairs pat nebija startējams. AVG notur un neļauj vīrusiem izdarīti sliktās lietas un tu domā ka tev vīrusu nav, bet realitātē ir savādāka 🙂

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 31 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā