Problēma ar portatīvo datoru….

Sākumlapa Forumi Hardware Pārējās Hardware lietas Problēma ar portatīvo datoru….

Tiek skatīts 7 ierakstu – 1 līdz 7 (no 7 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
    Mareks
    Participant

Labdien, cienījamie Notepad biedri…

Vēršos pie jums ar savu problēmu, un cerību uz kādu palīdzību…

6dien dators vienkārši “uzkārās”, pēc restart tālāk par “Loading Windows” vairs netiku + bios’ā parādijušies dīvaini zili punkti. Aizdomas bija, par video kartes vainu, tāpēc Safe mode atinstalēju V-kartes draiverus…dators startējās bez problēmām(uz iebūvētās kartes)

Gribēju noskaidrot, varbūt kādam ir nācies sastapties ar šādu problēmu, video karti tā pat uz dullo pirkt nedribās(tomēr 300$), un var ieteikt kādu risinājumu. Mani mazliet mūlsina tas faks, JA pie vainas ir video karte, tad kas tie par zilajiem punktiem bios’ā, bet ja vaina ir kur citur, tad kur ??

Portatīvais : DELL Precision M6300

V-Karte : Nvidia Quadro FX 3600M 512Mb

Wuu
    Participant

Nu mēģini acīm redzamo, atjauno biosu.

Svens
    Participant

Tas, ko es nezinu, ir tas, kādā veidā BIOS, kas visu laiku ir strādājis, kādā brīdī pilnībā var paralizēt datoru? No kā ir atkarīgas tādas kritiskas izmaiņas BIOSā, un cik bieži ir tādi gadījumi, kad tā notiek? Vai ir kāds apgaismotājs?

izredzētais
    Participant

pirmkārt jau tādos gadījumos pavērotu kā kompis strādās ar kādu live cd..

ja jau rādās kāda veida artefakti – visticamāk būs vainojama videokarte..

bet kā tas ir – iebūvētā videokarte? vaitad portatīvajam ar external videokarti papildus ir arī iebūvētā?

Mr.Death
    Participant

nevajag pa tusiem schnabs gaazt kompim virsuu :>

migors
    Participant

Visdrīzāk tā nav iebūvētā videokarte bet tā pati iet uz safe mode. man pirms pusgada zaķis gultā skatijās filmas un nodedzināja videokarti. Tad arī biosā parādijās jocīgas strīpas un punkti. Caur safe mode noinstalēju videokartes driverus un tad kaut kādīgi laptopu varēja lietot. Tad samaksāju 60 ls par jaunu karti un viss nokārtojās. Un kāpēc 300$??? tik dārgi jau nevajadzētu būt.

Tā kā es pat iesaku daudz nemeklēt neko bet uzreiz uzzināt vai tev ir iebūvētā videokarte vai arī maināma. Ja karte ir iebūvētā tad visdrīzāk ir sūdi un būs jāmaina mamma, Bet ja vida ir maināma tad tev ir palaimējies.

Crow
    Participant

migors wrote:

Un kāpēc 300$???

Tāpēc, ka Quadro. Kas ir nomaināma.

Bet tam dēlim ir arī iebūvētā (GMA X1300), ja Google nemelo. Kā jau saka prātīgi cilvēki, jāņem LiveCD. Tikai papriekšu jāizņem Quadro. Varbūt iepuvis viss mātesdēlis.

Un vispār… šitik dārgiem aparātiem nav vismaz kaut kāds Dell super-pro serviss paredzēts, garantija vai kā, m? :>

Tiek skatīts 7 ierakstu – 1 līdz 7 (no 7 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā