Problēma: Lēns dators.

Sākumlapa Forumi Hardware Pārējās Hardware lietas Problēma: Lēns dators.

Tiek skatīts 6 ierakstu – 21 līdz 26 (no 26 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
    Stat1CX
    Participant

Diska defragmentēšana dod savu rezultātu, PC piestartējas nedaudz ātrāk un smagas progas nedaudz ātrāk piestartējas, protams uzlabojums ir neliels, pie PC startēšanās laikiem dabūsi nost kādas dažas sekundes. Uz mirstošiem diskiem gan nebūtu gudri lietot defragmentētājus, tas tik paātrinātu diska nāvi dēļ papildus darba kas tiek veikts defragmentējot disku.

WerNeo
    Participant

Tātad. Ja diskam rodas daudz BAD bloki:

1) uzmanīgi jāatskrūvē cietais disks;

2) uz magnētiskā diska ar zīmuli jāatzīmē bojātie bloki (uzmanīgi, lai nesabojātu citus);

3) ja tos var labot, labojam;

4) ja tos nav iespējams labot, neitralizējam. Neitralizēšana notiek ar urbi. Izurbjam BAD bloka vietā caurumu;

5) Skrūvējam cieto disku ciet;

6) Nododam disku utilizācijā;

Lūk. Īsa pamācība mīlestībā!

P.S. Var jau protams to HDD vēl turēt, bet nu, ne priekš OS un ne priekš svarīgiem datiem.

Stat1CX
    Participant

Bad bloki var rasties arī dēļ slikta vadu savienojuma, man tieši šādā veidā pilnīgi jaunam HDD radās bojāti bloki, SATA datu kabelim bija slikts kontakts – Kā rezultātā uz HDD patstāvīgi radās jauni bad bloki, pagāja labs laiks līdz atradu ka pie vainas ir SATA kabelis – nomainīju kabeli, salaboju disku ar HDD Regenerator, disks joprojām strādā kā jauns, neviens bad block vairs nav uzradies kopš vada nomaiņas. Pirms vada nomaiņas spēju tik labot to disku – patstāvīgi uzradās jauni bad bloki. Nebūtu pamanījis ka vaina ir SATA kabelī būtu izmetis miskastē dzīvu HDD.

WerNeo
    Participant

Stat1CX wrote:

Bad bloki var rasties arī dēļ slikta vadu savienojuma, man tieši šādā veidā pilnīgi jaunam HDD radās bojāti bloki, SATA datu kabelim bija slikts kontakts – Kā rezultātā uz HDD patstāvīgi radās jauni bad bloki, pagāja labs laiks līdz atradu ka pie vainas ir SATA kabelis – nomainīju kabeli, salaboju disku ar HDD Regenerator, disks joprojām strādā kā jauns, neviens bad block vairs nav uzradies kopš vada nomaiņas. Pirms vada nomaiņas spēju tik labot to disku – patstāvīgi uzradās jauni bad bloki. Nebūtu pamanījis ka vaina ir SATA kabelī būtu izmetis miskastē dzīvu HDD.

Hmm. Lūk ar šādu parādību neesmu sastapies. Visi BAD blokainie HDD, ar ko bijusi saskarsme, allaž patiesi ir bijuši uz “miršanas pusi”. Pie tam, parasti es HDD pārbaudīju pie cita datora.

Stat1CX
    Participant

Man ar nekad nekas tāds nav gadījies – tā bija pirmā un vienīgā reize, nebūtu tas disks bijis pilnīgi jauns tiko kā izņemts no iepakojuma, nebūtu nemaz iedomājies vadus pārbaudīt, protams ir gadījumi ka jau no ražošanas trāpās brāķis kurš ir izmetams.

drunk_lizard
    Participant

Stat1CX wrote:

Bad bloki var rasties arī dēļ slikta vadu savienojuma, man tieši šādā veidā pilnīgi jaunam HDD radās bojāti bloki, SATA datu kabelim bija slikts kontakts – Kā rezultātā uz HDD patstāvīgi radās jauni bad bloki.

tie ir softbadi un sameeraa izplatiita paraadiiba.

parasti izsvaidiiti pa visu disku (hard badi parasti lokalizeeti vienaa vietaa) taapeec viegli atsjifreejami :>

Tiek skatīts 6 ierakstu – 21 līdz 26 (no 26 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā