Sākumlapa › Forumi › Hardware › Pārējās Hardware lietas › Problēma: Lēns dators.
1) uzmanīgi jāatskrūvē cietais disks;
2) uz magnētiskā diska ar zīmuli jāatzīmē bojātie bloki (uzmanīgi, lai nesabojātu citus);
3) ja tos var labot, labojam;
4) ja tos nav iespējams labot, neitralizējam. Neitralizēšana notiek ar urbi. Izurbjam BAD bloka vietā caurumu;
5) Skrūvējam cieto disku ciet;
6) Nododam disku utilizācijā;
Lūk. Īsa pamācība mīlestībā!
P.S. Var jau protams to HDD vēl turēt, bet nu, ne priekš OS un ne priekš svarīgiem datiem.
Bad bloki var rasties arī dēļ slikta vadu savienojuma, man tieši šādā veidā pilnīgi jaunam HDD radās bojāti bloki, SATA datu kabelim bija slikts kontakts – Kā rezultātā uz HDD patstāvīgi radās jauni bad bloki, pagāja labs laiks līdz atradu ka pie vainas ir SATA kabelis – nomainīju kabeli, salaboju disku ar HDD Regenerator, disks joprojām strādā kā jauns, neviens bad block vairs nav uzradies kopš vada nomaiņas. Pirms vada nomaiņas spēju tik labot to disku – patstāvīgi uzradās jauni bad bloki. Nebūtu pamanījis ka vaina ir SATA kabelī būtu izmetis miskastē dzīvu HDD.
Hmm. Lūk ar šādu parādību neesmu sastapies. Visi BAD blokainie HDD, ar ko bijusi saskarsme, allaž patiesi ir bijuši uz “miršanas pusi”. Pie tam, parasti es HDD pārbaudīju pie cita datora.
Bad bloki var rasties arī dēļ slikta vadu savienojuma, man tieši šādā veidā pilnīgi jaunam HDD radās bojāti bloki, SATA datu kabelim bija slikts kontakts – Kā rezultātā uz HDD patstāvīgi radās jauni bad bloki.
tie ir softbadi un sameeraa izplatiita paraadiiba.
parasti izsvaidiiti pa visu disku (hard badi parasti lokalizeeti vienaa vietaa) taapeec viegli atsjifreejami :>
Preses relīzes